Menu
EUR
EHBO  koffers en tassen Inhoud binnen handbereik?

EHBO koffer of tas Benodigde inhoud binnen handbereik?

EHBO binnen handbereik 

De meeste ongelukken gebeuren rondom het huis, op school of op het werk. Dan is het prettig als er snel hulp beschikbaar is met de juiste EHBO-materialen binnen handbereik. EHBO koffers kun je eenvoudig op opvallende locaties aan de muur bevestigen. Zo zorg je ervoor dat in geval van nood geen kostbare tijd verloren gaat. 

Met een EHBO koffer zijn in ieder geval basisartikelen als pleisters, ontsmettingsmiddel en artikelen voor de meer ernstige verwonding aanwezig. Het Oranje Kruis kent een keurmerk voor kwaliteit, doeltreffendheid, gebruik en veiligheid. In extreme gevallen kan dit ook het verschil maken, zoals bij het stoppen van een ernstige bloeding totdat hulpdiensten arriveren.

EHBO koffers bij bedrijven en organisaties 

Voor bedrijven geldt wettelijk dat er altijd één of meerdere verbandkoffers aanwezig zijn. Soms kan het lastig zijn om een EHBO koffer samen te stellen die het beste past voor de specifieke (werk)situatie. De meest geschikte inhoud van de EHBO koffer is o.a. afhankelijk van de omvang van een bedrijf, het soort werk of branche en/of de activiteiten.

Om het makkelijk te maken is daarom een indeling gemaakt in diverse soorten EHBO koffers met inhoud specifiek geselecteerd voor de eisen binnen elke sector of activiteit. Zo ben je bijvoorbeeld in de bouw zo goed mogelijk voorbereid, maar ook bij de sportvereniging met de EHBO doos voor sport of met de EHBO koffer voor de horeca of de kinderopvang

EHBO koffers en de veel gehanteerde categorie A en B

Het voornaamste verschil in de  "A koffer en B" koffer zit in het aantal EHBO artikelen. De EHBO koffer B is een prima basiskoffer voor thuisgebruik en gebruik in kleine organisaties. De EHBO koffer A bevat grotere hoeveelheden artikelen en is daarmee beter geschikt voor grotere organisaties en verenigingen. Het is verder van belang om ook de inhoud zelf regelmatig te controleren en bij te vullen om er zeker van te kunnen zijn dat alle benodigdheden aanwezig zijn en in goede staat verkeren, waaronder de verbandmiddelen die ook een houdbaarheidsdatum bevatten.

EHBO benodigdheden bij evenementen

Je draagt EHBO tassen comfortabel en makkelijk overal met je mee voor het verlenen van hulp bij festivals, sportevenementen of bijvoorbeeld bedrijfsuitjes. Zorg ervoor dat je altijd de adequate EHBO tas beschikbaar hebt en voorkom daarmee onnodige complicaties en onveilige situaties (zie hiervoor ook de FAQ rubriek onder).

De EHBO behoefte bij evenementen hangt af van diverse factoren, zoals de omvang en de aard van de activiteiten. In het algemeen wordt aanbevolen om minimaal één EHBO-post te hebben per 500 bezoekers, waarbij er ten minste één gediplomeerde EHBO'er aanwezig moet zijn. Bovendien is het belangrijk om voldoende EHBO-koffers op het terrein te hebben. Als verder hierbij te hanteren vuistregel: voor elk 250 aanwezigen één EHBO-koffer. 

EHBO verbanddoos of kit voor in de auto

In de auto ben je in Nederland (nog) niet verplicht een verbanddoos voor in de auto bij je te hebben. Het wordt echter wel geadviseerd. Ga je met de auto naar het buitenland? In steeds meer EU landen is er inmiddels al een verplichting. Controleer dit daarom van tevoren, zodat je niet in de problemen komt.

Een EHBO kit voor in de auto is sowieso aan te bevelen omdat medische aandacht en handeling nodig is  in situaties waarin professionele hulp niet zo snel aanwezig kan zijn als in een bebouwde kom. Een compacte EHBO auto kit kan overigens ook uitkomst bieden bij wonden die op zich niet heel ernstig zijn, maar waarbij wel infectiegevaar op de loer ligt. Wanneer je EHBO set auto binnen handbereik is, kan dit nare medische complicaties voorkomen. Bij grotere incidenten kan een EHBO-doos inhoud ook personen in nood helpen. Denk aan wegwerp handschoenen of gaas om een wond te bedekken en druk uit te oefenen voordat de hulpverleners arriveren.

Veel voorkomende vragen FAQ's

Wat hoort er in een verbanddoos?

Een kwalitatieve verbanddoos bevat diverse die van vitaal belang zijn bij het verlenen van eerste hulp. De diversiteit van steriele verbanden is cruciaal bij het hygiënisch bedekken en beschermen van wonden tegen infecties. Voor elke situatie dient uw verbanddoos een assortiment met verschillende maten steriele verbanden te bevatten, zodat u altijd de juiste maat kunt kiezen.


Naast pleisters zijn ook andere vormen van wondverzorging onmisbaar in een verbanddoos. Pleisters dienen ter bedekking van kleine snij- of schaafwonden om verdere besmetting te voorkomen. De aanwezigheid van desinfectiemiddelen en wegwerphandschoenen draagt eveneens bij aan effectieve wondverzorging.


Voor ernstigere verwondingen, zoals diepe snijwonden of bloedingen, zijn drukverbanden van essentieel belang. Deze drukverbanden kunnen worden aangelegd om de bloeddoorstroming naar de wond te verminderen en bloedingen te stoppen.

Bij het maken van uw keuze voor een verbanddoos is het van groot belang dat u let op de kwaliteit ervan. Een goede verbanddoos voldoet aan de geldende wetgeving en veiligheidsnormen op het gebied van hygiëne. Zorg er daarom altijd voor dat u kiest voor een betrouwbare leverancier die hoogwaardige producten levert.

Wat zijn de EHBO essentials bij veel voorkomende verwondingen ?

Voor snijwonden en schaafwonden is het belangrijk om de wond voorzichtig te reinigen met water. Gebruik dan een steriel verband of pleister uit uw verbanddoos om de wond af te dekken en te beschermen. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat uw verbanddoos verschillende maten steriele verbanden en pleisters bevat, aangezien dit helpt om aan de behoeften van verschillende verwondingen te voldoen.


Bij brandwonden moet u onmiddellijk de verbrande huid gedurende ten minste 10 minuten koelen met koud stromend water. Vervolgens kunt u de wond beschermen tegen infecties en verdere schade door deze te bedekken met een niet-klevend verband of een steriel kompres uit uw verbanddoos.


Bij verstuikingen en verrekkingen kunt u het R.I.C.E.-principe toepassen: Rust, IJs, Compressie en Elevatie. Gebruik een drukverband uit uw verbanddoos om de zwelling te verminderen en ondersteuning te bieden aan het getroffen lichaamsdeel.


Insectenbeten vereisen voorzichtige behandeling. Verwijder indien nodig voorzichtig de angel die nog in de huid zit. Daarna kunt u een koud kompres of ijs uit uw verbanddoos gebruiken om de zwelling te verminderen. In sommige gevallen kan ook een antihistaminicumcrème nodig zijn.


Neusbloedingen kunnen eng zijn, maar er zijn stappen die genomen kunnen worden om de situatie onder controle te krijgen. Laat de persoon voorover buigen om te voorkomen dat het bloed in de keel stroomt. Plaats een steriel gaasje of verband uit uw verbanddoos onder de neus en laat de persoon zachtjes op het gaasje drukken tot de bloeding stopt.


Bij kleine brandwonden is spoelen met koud water essentieel. Daarna kunt u de wond bedekken met een steriel verband of een speciale brandwondenpleister uit uw verbanddoos. Bij ernstige brandwonden is het echter van groot belang om onmiddellijk medische hulp in te schakelen. 

 

Waar op letten bij het zelf samenstellen van een verbanddoos?

Bij het samenstellen van een verbanddoos is het van essentieel belang om verschillende verbandmiddelen bij de hand te hebben, zoals gaasjes, verbandwatten, wondverband dat niet kleeft, snelverband en een elastisch hydrofiel verband. Deze middelen zijn noodzakelijk om wonden af te dekken, bloedingen te stoppen en zwellingen te verminderen.


Daarnaast is het belangrijk om voorafgaand aan het aanbrengen van het verband de wond goed schoon te maken. Hiervoor zijn desinfectiemiddelen zoals jodium, alcohol of chloorhexidine nodig. Het is echter van groot belang om deze middelen met mate te gebruiken omdat overmatig gebruik kan leiden tot hinder in het genezingsproces.


Naast verbandmiddelen en desinfectiemiddelen dienen er ook medische hulpmiddelen in de verbanddoos aanwezig te zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een pincet, schaar, thermometer en tekentang.


Verder kan het nuttig zijn om diverse andere materialen in de verbanddoos op te nemen zoals pleisters, een mitella, een nooddeken, oogspoeling, een beademingsmasker en eventueel pijnstillers.


Tot slot wordt aangeraden om een EHBO-handleiding in de verbanddoos te bewaren. Deze handleiding kan helpen bij het snel ingrijpen en biedt instructies bij verschillende soorten verwondingen. 

Zijn er tips voor sectoren en evenementen of activiteiten?

Beheren van EHBO benodigdheden tijdens evenementen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om grote evenementen. Hieronder volgen enkele tips om het beheren van EHBO benodigdheden effectiever te maken:

  • Stel een EHBO-team samen en zorg voor voldoende getrainde EHBO'ers.

  • Maak een inventarislijst van alle EHBO benodigdheden en zorg voor voldoende voorraad.

  • Zorg ervoor dat de EHBO-koffers op verschillende locaties op het terrein aanwezig zijn.

  • Betrokkenen kennen de locaties van de EHBO-post en de EHBO tassen en koffers.

  • Borg de communicatie tussen de EHBO-post, het EHBO-team en andere betrokkenen, zoals beveiligingsmedewerkers en de organisatie van het evenement.

  • Controleer regelmatig de voorraad van de EHBO-koffers en tyassen en vul deze aan indien nodig.

  • Maak gebruik van technologie zoals een EHBO-app om snel te kunnen reageren op noodsituaties 


Verder zijn er specifieke EHBO-koffers aangepast aan behoeften in diverse omgevingen zoals kinderopvang, bouw, horeca, en sport. Elk van deze koffers bevat materialen die specifiek zijn geselecteerd voor de unieke eisen van elke sector of activiteit, zodat je altijd goed voorbereid bent. 

Waarom de EHBO tas of koffer via Allesveilig.nl bestellen?

Door bij Allesveili.nl een EHBO-koffer te kopen, kies je voor kwaliteit en zekerheid. Al onze koffers voldoen aan de richtlijnen van het Oranje Kruis en zijn samengesteld met hoogwaardige materialen. Daarnaast bieden we snelle levering: bestel je vandaag voor 15.30 uur, dan heb je de EHBO-koffer morgen al in huis. Plus, bij bestellingen boven de 75 euro wordt je EHBO-koffer gratis verzonden. 

Navulling nodig voor de EHBO-koffer?

Ons assortiment bevat verschillende navullingen. Bij de koffers staat een uitgebreide lijst van wat er precies geleverd wordt bij die specifieke navulling. De navullingen zijn toegepast op zowel EHBO koffers als verbanddozen. Aarzel niet om contact op te nemen met ons als je nog vragen hebt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!