Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Schuimblussers - 6 liter

Koop de 6 liter schuimblusser bij Allesveilig.nl: ideaal voor kantoren en minimale nevenschade. Gecertificeerd en klaar voor diverse brandklassen.

11 Producten
Toon:
Schuimblusser 6 liter 2-pack
-6%
 
Schuimblusser 6 liter 2-pack
Schuimblusser 6 Liter standaard
-25%
 
Schuimblusser 6 Liter standaard
Schuimblusser 6 liter ABF  vetbrand
-33%
 
Schuimblusser 6 liter ABF vetbrand
Allesveilig Schuimblusser 6 Liter Ecogroen
-29%
 
Allesveilig
Schuimblusser 6 Liter Ecogroen
LI6 Lithium blusser
 
LI6 Lithium blusser
Schuimblusser en brandblusserbox pakket
-10%
Schuimblusser en blusdeken pakket
-4%
 
Schuimblusser en blusdeken pakket
Schuimblusser 6 liter AB
-31%
 
Schuimblusser 6 liter AB
Toon 1 - 11 van 11
Schuimblussers - 6 liter

Goedgekeurde schuimblusser 6 liter kopen bij Allesveilig.nl

Een schuimblusser is een populaire soort brandblusser en kent veel voordelen. Voor het blussen van een beginnende brand is een schuimblusser van 6 liter een uitstekende keuze. Naast voldoende bluscapaciteit laat dit type brandblusser bij gebruik ook weinig nevenschade achter. Een schuimblusser met 6 liter inhoud is geschikt voor gebruik in kantoorruimtes, bedrijfspanden en andere gebouwen waarbij er een verzekeningseis aanwezig is. Een sproeischuimblusser is ook inzetbaar voor particilier gebruik omdat deze goed hanteerbaar is.

Schuimblusser 6 liter

Brandblussers zijn voor bedrijven verplicht. Op plekken waar het gebruik van een brandblusser niet verplicht is, is het op zijn minst aan te raden om toch te zorgen voor brandblussers. Brandblussers kunnen namelijk heel veel schade voorkomen en zelfs levens redden. Er zijn diverse soorten brandblussers waar je uit kunt kiezen. Een schuimblusser is een zeer populaire soort brandblusser. Een brandblusser die veel voordelen kent. Veel bedrijven kiezen voor een schuimblusser van 6 liter. Waarom? Daar lees je hier meer over. Wat wij je alvast kunnen vertellen is dat je met een schuimblusser van 6 liter in vrijwel elke situatie beschikt over voldoende bluscapaciteit.

Wat is een schuimblusser?

Een schuimblusser is een type draagbare brandblusser. Het is een fles gevuld met blusschuim. Het schuim spuit je met behulp van het handvat, terwijl je de spuit op de brandhaard richt. Zo werken in principe alle brandblussers. Wat maakt een schuimblusser dan anders dan andere typen blussers? 

De voordelen van een schuimblusser

Een schuimblusser heeft enkele belangrijke voordelen. Hierdoor is het geen toeval dat mensen vaak kiezen voor dit type blusser: het is een bewuste keuze. In de eerste plaats wordt de blusser natuurlijk gekozen vanwege zijn uitstekende bluseigenschappen. Een schuimblusser bevat schuim dat een mix is van water en blusmiddel. Hierdoor ontstaat een dubbele werking. Het water zorgt ervoor dat de brandhaard wordt gekoeld. Het blusschuim zorgt voor een laag over de brand heen waardoor de brand verstikt. Het schuim blokkeert namelijk de zuurstoftoevoer. Hierdoor zal de brand verstikken.

Een schuimblusser heeft nog meer voordelen. Zo is één van de grootste voordelen van een schuimblusser dat de blusser vrijwel geen nevenschade aanricht. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een poederblusser. Een poederblusser bevat zeer fijn bluspoeder dat in alle kieren gaat zitten. Is een poederblusser gebruikt, dan is het opruimen van het bluspoeder vaak een behoorlijke klus. Vaak is industriële reiniging zelfs de enige optie. Bovendien kunnen spullen, met name elektrische apparaten, permanent beschadigd raken. Een schuimblusser is in dit opzicht zeer veilig en toegankelijk in gebruik. Je kunt er alle geschikte branden mee blussen (daarover hieronder meer) op een veilige wijze die geen schade aanricht. Bovendien is blusschuim relatief eenvoudig op te ruimen.

Welke branden kun je blussen?

Welke branden je kunt blussen met een schuimblusser, is afhankelijk van het type schuimblusser dat je aanschaft. Zoals je kunt zien in de webshop, heb je keuze uit meerdere soorten schuimblussers van 6 liter:

  • Schuimblusser 6 liter AB
  • Schuimblusser 6 liter ABF (vetbrand)
  • Schuimblusser 6 liter ABF (vorstvrij)

De meeste schuimblussers zijn zogenaamde AB blussers. “AB” geeft aan voor welke categorie branden de schuimblusser kan worden gebruikt. Namelijk voor de categorie A branden (vaste stoffen) en categorie B branden (vloeistoffen). Deze schuimblusser met 6 liter inhoud is voorzien van het Rijkstypekeur. De sproeischuimblusser is breed inzetbaar en heeft uitstekende bluseigenschappen. Met een brandklasse van A en B is de blusser geschikt voor het blussen van vloeibare en vaste stoffen. Deze brandblusser is opgebouwd uit een stalen cilinder die voorzien is van een hoogwaardige polyester poedercoating. De kunststof houder beschermt de cilinder tegen beschadigingen. Deze betrouwbare brandblusser is zeer geschikt voor toepassing in jouw kantoor, kamerverhuur, studentenhuis, bedrijfsruimte, werkplaats, openbaar gebouw, keuken of kantine.

Een standaard schuimblusser kan dus niet worden gebruikt voor een categorie F brand (vetbrand). Wel zijn er dus ABF schuimblussers te koop. Dit zijn de schuimblussers die je bijvoorbeeld in een keuken nodig hebt. De ABF schuimblusser van 6 liter is ook in vorstvrije versie verkrijgbaar. Dit houdt in dat de schuimblusser niet kan bevriezen en dus ook buiten en in koude omgevingen kan worden gebruikt.

Waarvoor is de blusser niet geschikt?

Let goed op het type brandblusser dat je nodig hebt. Een schuimblusser is dus zeer effectief bij branden uit categorie A en B (en soms dus ook F), maar ongeschikt voor het blussen van branden uit categorie C (gassen) en D (metalen).

Waarom kiezen voor een schuimblusser van 6 liter?

Waarom zou je kiezen voor een schuimblusser van 6 liter? Dat is vrij eenvoudig: een inhoud van 6 liter biedt je een riante bluscapaciteit. (Schuim)blussers zijn ook in andere formaten verkrijgbaar. Het is echter aan te raden om te kiezen voor een exemplaar met een grote inhoud. Je weet immers nooit van tevoren hoeveel je nodig hebt. En bij brand geldt altijd: beter te veel dan te weinig bluscapaciteit. Helemaal wanneer het gaat om draagbare brandblussers. Deze worden namelijk veel gebruikt op plekken waar geen vaste blusser aanwezig is. Bovendien laten niet alle branden zich blussen met water. Hierdoor is de aanwezigheid van een schuimblusser van groot belang. Een schuimblusser van 6 liter is dan een goede en veilige keuze.

Wat zijn de voordelen van een 6 liter schuimblusser?

Een 6 liter schuimblusser biedt ruime bluscapaciteit voor zowel vloeibare als vaste brandstoffen, ideaal voor gebruik in kantoren en bedrijfsruimten. Dit type blusser zorgt voor minimale nevenschade, wat het opruimen na gebruik vergemakkelijkt.

Waarom zou ik een 6 liter schuimblusser kopen bij Allesveilig.nl?

Bij Allesveilig.nl vind je 6 liter schuimblussers die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en voorzien zijn van het Rijkstypekeur. Geschikt voor diverse brandklassen, deze blussers zijn direct inzetbaar en effectief voor een breed scala aan branden.

Is een 6 liter schuimblusser geschikt voor alle soorten branden?

De standaard 6 liter schuimblusser is effectief tegen klasse A (vaste stoffen) en B (vloeistoffen) branden. Voor vet- of frituurbranden (klasse F), en in vorstgevoelige omgevingen, zijn specifieke varianten zoals ABF en vorstvrije schuimblussers beschikbaar.

Merken
Inhoud schuim
Blusstof
Brandklasse
Temperatuur
Type
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!