Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Noodverlichting kopen bij Allesveilig.nl

Noodverlichting is cruciaal voor veilige evacuatie bij stroomuitval. Deze autonome verlichting wijst de weg naar nooduitgangen en markeert belangrijke locaties, waardoor zichtbaarheid en veiligheid worden gegarandeerd. Bestel nu!

15 Producten
Toon:
Normlights Universele LED noodverlichting
-10%
 
Normlights
Universele LED noodverlichting
Normlights Opaalkap
-33%
 
Normlights
Opaalkap
Normlights Onderhangend bord met pictogrammen
-17%
 
Normlights
Onderhangend bord met pictogrammen
Normlights Bulkhead opbouw LED noodverlichting
-6%
 
Normlights
Bulkhead opbouw LED noodverlichting
Normlights Bulkhead Noodverlichting 4W
-14%
 
Normlights
Bulkhead Noodverlichting 4W
Normlights Anti paniek inbouw noodverlichtingsspotje
-7%
 
Normlights
Anti paniek inbouw noodverlichtingsspotje
Normlights Anti paniek inbouw noodverlichtingsarmatuur
-6%
 
Normlights
Anti paniek inbouw noodverlichtingsarmatuur
Normlights Escape opbouw noodverlichting
-7%
 
Normlights
Escape opbouw noodverlichting
Normlights Verstelbare opbouw LED noodverlichting
-6%
 
Normlights
Verstelbare opbouw LED noodverlichting
Normlights Nooduitgang LED bord verlichting
-8%
 
Normlights
Nooduitgang LED bord verlichting
Normlights Bulkhead Noodverlichting 3W
 
Normlights
Bulkhead Noodverlichting 3W
Normlights Inbouw frame wit voor Normlights Bulkhead 3W
-17%
 
Normlights
Inbouw frame wit voor Normlights Bulkhead 3W
Normlights Verstelbare inbouw LED noodverlichting
-6%
 
Normlights
Verstelbare inbouw LED noodverlichting
Normlights Inbouw frame wit t.b.v. Bulkhead 4W & Bulkhead 6,5W
-17%
 
Normlights
Inbouw frame wit t.b.v. Bulkhead 4W & Bulkhead 6,5W
Normlights Bulkhead inbouw LED noodverlichting
-6%
 
Normlights
Bulkhead inbouw LED noodverlichting
Toon 1 - 15 van 15
Noodverlichting kopen bij Allesveilig.nl

Noodverlichting

Voldoen aan veiligheidsnormen omvat meer dan alleen brandblussers en EHBO-koffers. Bij stroomuitval is noodverlichting cruciaal voor veilige evacuatie. Deze verlichting werkt autonoom en wijst de weg naar nooduitgangen, zelfs in het donker, en redt levens.

 

Wat is noodverlichting?

Noodverlichting is verlichting die aangaat op het moment dat dit nodig is. Bij een calamiteit wanneer zichtbaarheid in het geding is. Denk aan een brand met veel rookontwikkeling, maar ook aan een calamiteit waarbij de stroom is uitgevallen. Noodverlichting werkt dus autonoom. Dat wil zeggen dat de verlichting niet afhankelijk is van het lichtnet. Als dat zo was, dan zou de verlichting namelijk ook niet kunnen werken op het moment dat de reguliere verlichting uitvalt. Noodverlichting heeft een eigen (extra) stroomvoorziening in de vorm van een accu/batterij. Deze dient natuurlijk wel tijdig te worden vervangen.

Noodverlichting heeft niet alleen als taak om te zorgen voor verlichting. Het is ook geen verlichting waarbij de hele ruimte plots weer verlicht is. De functie van noodverlichting is vooral om te zorgen voor veiligheid door aan te geven waar belangrijke punten zijn. Zo kunt u met noodverlichting bijvoorbeeld de locatie van EHBO koffers en brandblussers aangeven. Noodverlichting is ook onmisbaar om te zorgen voor een goede evacuatie. Met de verlichting geef je namelijk de vluchtroute aan. Dankzij noodverlichting kunnen mensen ook in het donker de dichtstbijzijnde nooduitgang en vluchtroute vinden.

Op sommige plekken brandt noodverlichting preventief. Denk aan bioscopen of concertzalen. Hier is het onder normale omstandigheden al donker. Dat de noodverlichting brandt, wijst dan natuurlijk niet direct op een gevaarlijke situatie. De verlichting werkt dan vooral geruststellend. Aanwezigen kunnen direct zien waar zij naartoe moeten op het moment dat het pand ontvluchten nodig zou zijn. De aanwezigheid van noodverlichting werkt dus ook geruststellend.

Belangrijk om noodverlichting te laten controleren

Je begrijpt ongetwijfeld het belang van noodverlichting. Dan begrijp je ook dat het cruciaal is om noodverlichting periodiek te laten controleren. Op noodverlichting moet je te allen tijde kunnen vertrouwen. Je weet immers nooit wanneer je de verlichting nodig hebt. Alleen door regelmatig te laten controleren heb je de zekerheid dat de noodverlichting werkt op een cruciaal moment. 

De diverse soorten noodverlichting

De belangrijkste en meest gebruikte vormen van noodverlichting zijn de verlichte borden die de vluchtroutes aangeven. Dit gebeurt met behulp van pijlen die de looprichting aangeven. Het is dus handig om je te realiseren dat noodverlichting op vrijwel elke plek kan worden aangebracht. 

Natuurlijk is het mogelijk om noodverlichting te plaatsen direct bij bijvoorbeeld een nooduitgang. Wanneer mensen echter niet in de buurt van de nooduitgang zijn op het moment dat de noodverlichting gaat branden, hebben zij hier natuurlijk nog steeds niets aan. Daarom is het juist zo belangrijk om noodverlichting op te hangen op plekken die zich niet direct in de buurt van vluchtroutes bevinden. Door met regelmaat een verlicht bord met de vluchtroute op te hangen, kunnen mensen vanuit alle plekken en richtingen zo snel mogelijk een veilige uitweg vinden. 

Overige toepassingen

Noodverlichting kan ook belangrijke locaties markeren, zoals brandblussers, brandmeldsystemen, EHBO-koffers en AED's. Deze verlichting zorgt ervoor dat deze middelen ook in het donker gemakkelijk te vinden zijn.

Hoe bevestig je noodverlichting?

Noodverlichting is verkrijgbaar met diverse bevestigingsopties, zoals inbouw- of opbouwframes en verstelbare hoogtes. Complete sets zijn beschikbaar voor eenvoudige installatie, evenals losse frames voor bestaande verlichting.

 

Waarom is noodverlichting belangrijk bij stroomuitval?

Noodverlichting is essentieel bij stroomuitval omdat het zorgt voor zichtbaarheid en veiligheid. Het wijst de weg naar nooduitgangen en helpt bij het vinden van belangrijke veiligheidsmiddelen zoals EHBO-koffers en brandblussers.

Hoe vaak moet noodverlichting worden gecontroleerd?

Noodverlichting moet regelmatig, idealiter jaarlijks, worden gecontroleerd om te garanderen dat het functioneert tijdens een noodsituatie. Regelmatige inspecties zorgen ervoor dat de verlichting betrouwbaar is wanneer dat het meest nodig is.

Welke soorten noodverlichting zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten noodverlichting beschikbaar, waaronder verlichte borden die vluchtroutes en nooduitgangen aangeven, en borden met pictogrammen voor belangrijke locaties zoals brandblussers, EHBO-koffers en AED's. Deze verlichting is essentieel voor een veilige evacuatie in noodsituaties.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!