Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Poederblussers

Ontdek onze poederblussers bij Allesveilig.nl, ideaal voor het blussen van branden met brandklassen A, B en C. Krachtig, effectief en essentieel voor elke veiligheidsuitrusting.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste brandblusser?
Start de keuzehulp


6 Producten
Toon:
MAISKA Poederblusser 6 kg
-20%
 
MAISKA
Poederblusser 6 kg
Poederblusser 12 kg
-27%
 
Poederblusser 12 kg
MAISKA Poederblusser 2 KG
-17%
 
MAISKA
Poederblusser 2 KG
Poederblusser 9 kg
 
Poederblusser 9 kg
Poederblusser 1 kg
-17%
 
Poederblusser 1 kg
Toon 1 - 6 van 6
Poederblussers

Poederblussers van 6, 9 of 12 kg

Een poederblusser is een vorstbestendig, voordelig en effectief blusmiddel. Dit type brandblusser is voorzien van een speciaal ontwikkeld bluspoeder. Een poeder brandblusser staat onder permanente druk en kan breed worden ingezet. Een voordeel is dat deze blusser ook onder spanning staande apparatuur kan blussen. Een nadeel van een poederblusser is dat het in de blusser aanwezige poeder nevenschade aanricht waardoor je gebluste apparatuur niet meer kunt hergebruiken. Met behulp van een poederblusser kun je onderstaande branden bestrijden.

Inzetbaarheid van poederblusser:

  • Brandklasse A: vaste stoffen zoals hout, papier en textiel
  • Brandklasse B: vloeistoffen zoals benzine, alcohol, oplosmiddelen en plantaardige oliën en vetten
  • Brandklasse C: gassen zoals aardgas, propaan, butaan en waterstof. 

Poederblussers

Wanneer je een brandblusser nodig hebt, heb je verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Alle typen brandblussers hebben hun eigen voor- en nadelen. In sommige situaties zijn poederblussers de beste keuze. Wil je ook weten of je het beste een poederblusser aan kunt schaffen? Lees dan verder. Op deze pagina worden alle eigenschappen, voordelen en mogelijke nadelen van poederblussers behandeld. Ook kun je direct een geschikte poederblusser aanschaffen in onze webshop. Poederblussers zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Met een kleine poederblusser heb je een uitstekende oplossing voor thuisgebruik terwijl grotere blussers vaak de beste keuze zijn in het bedrijf. 

Wat is een poederblusser precies?

In een poederblusser is speciaal bluspoeder onder hoge druk opgeslagen. Het poeder spuit met behoorlijke kracht naar buiten en legt op die manier een effectieve verstikkende laag over de brand aan. Het bluspoeder zorgt ervoor dat het vuur geen zuurstof meer krijgt. Hierdoor zal het doven. 

Het bluspoeder kan verschillende samenstellingen hebben. Welke samenstelling een blusser heeft, is vooral afhankelijk van het type brand dat ermee kan worden geblust. Daarover kun je in onderstaande alinea meer lezen. De meeste poederblussers hebben bluspoeder dat bestaat uit ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat. Dit zorgt voor een zeer goede bluscapaciteit bij verschillende soorten branden. Als je kiest voor een blusser die gebruikt kan worden voor een specifiek type brand (zoals een metaalbrand), dan kan deze een andere samenstelling hebben.

Waarvoor gebruikt je een poederblusser?

Een poederblusser is één van de meest veelzijdige blussers. Hij is geschikt voor het blussen van veel verschillende branden. Dit maakt dit type blusser voor vrijwel iedereen interessant. Wel is het goed om te weten dat het gebruik van een poederblusser vaak niet zonder consequenties is. Zo richt het bluspoeder een hoop nevenschade aan.

Eén van de grootste voordelen van dit type blusser is dat je hiermee een blusser in huis haalt die in veel situaties kan worden gebruikt (en zeer effectief blust). Branden worden ingedeeld in verschillende categorieën. De meeste poederblussers zijn “ABC” blussers. Dit betekent dat deze blussers geschikt zijn voor het blussen van branden uit brandklasse A (vaste stoffen), brandklasse B (vloeistoffen) en brandklasse C (gassen). Hiermee is een standaard poederblusser veelzijdiger dan een standaard schuimblusser, wat meestal branden in de brandklassen A en B kan blussen.

Poederblussers kunnen ook in vrijwel elke omgeving worden gebruikt. Ze zijn namelijk bestand tegen temperaturen tussen -30 graden en 60 graden celcius. De blusser kan dus vrijwel overal worden bewaard. Ook buiten, in koude ruimtes of juist in zeer warme omgevingen. Dit maakt deze blussers bij uitstek geschikt voor gebruik in de industrie. 

Voor gebruik in de industrie is in veel gevallen meer nodig dan alleen de mogelijkheid om klasse A-, B- en C-branden te blussen. Het blussen van metaalbranden is bijvoorbeeld vaak een vereiste. Poederblussers zijn ook verkrijgbaar in klasse D, wat betekent dat zij metaalbranden kunnen blussen. 

Kortom: met een poederblusser heb je de zekerheid van effectiviteit en een krachtige bluscapaciteit. Maar daar kleven wel een paar mogelijke nadelen aan.

Heeft een poederblusser ook nadelen?

Een poederblusser heeft dus enkele nadelen. Hoe zwaar deze nadelen wegen, hangt af per persoon en situatie. In de eerste plaats telt waarschijnlijk dat je met poederblussers snel, effectief en volledig branden kunt blussen. Wat wel goed is om te weten, is dat een poederblusser veel nevenschade aanricht. Het bluspoeder is ontzettend effectief, maar omdat het bluspoeder zo fijn is, gaat het in alle naden, hoeken en kieren zitten. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Het betekent wel dat het bluspoeder vaak funest is voor elektrische apparatuur. Je kunt overigens elektrische branden effectief en veilig blussen met bluspoeder. Vaak betekent dit wel dat als de brand het elektrische apparaat niet heeft beschadigd, het bluspoeder wel voor onherstelbare schade zorgt. 

Ook het opruimen van bluspoeder kan een behoorlijk karwei zijn. Vaak dient dit met industriële stofzuigers te gebeuren. Maar nogmaals: daar staat wél tegenover dat een poederblusser de krachtigste blusser is.

Ook bij personen kan een poederblusser nevenschade aanrichten. Indien nodig kunnen personen absoluut geblust worden met een poederblusser. Het bluspoeder kan echter wel zorgen voor irritatie. Bovendien heeft het een laxerende werking wanneer het wordt ingeademd. 

Poederblusser kopen van 2 t/m 12 kilo

Je kunt een poederblusser kopen met een inhoud van 2 t/m 12 kilo. Voor gebruik onderweg is een poederblusser van 2 kg vaak wel genoeg. Ook voor thuisgebruik kan dit formaat volstaan, al raden wij de variant van 6kg ook aan. Met poederblussers van 9 kilo of 12 kilo haal je echt een krachtige blusser voor bedrijfsgebruik in huis.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een poederblusser?

Poederblussers bieden een effectieve en snelle reactie op diverse brandklassen, waaronder vaste stoffen, vloeistoffen en gassen (Brandklassen A, B, en C). Ze zijn bijzonder effectief bij het blussen van branden in industriële en extreme temperatuurinstellingen, vanwege hun vorstbestendigheid en brede temperatuurtolerantie van -30 tot 60 graden Celsius.

Is een poederblusser geschikt voor alle omgevingen?

Poederblussers zijn veelzijdig en kunnen in bijna elke omgeving worden gebruikt, inclusief buiten en in zowel koude als hete omstandigheden. Dit maakt ze ideaal voor industriële toepassingen en plaatsen waar extreme temperaturen voorkomen. Hun capaciteit om snel meerdere soorten branden te blussen maakt ze een favoriet voor veel bedrijven.

Wat moet ik overwegen bij het kopen van een poederblusser?

Bij het kiezen van een poederblusser is het belangrijk om rekening te houden met de omvang en het soort branden dat je verwacht te moeten blussen. Poederblussers zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 2 kg tot 12 kg, met grotere blussers die meer geschikt zijn voor bedrijfsgebruik waar een hogere bluscapaciteit vereist is. Denk ook aan de potentiële nevenschade, vooral in omgevingen met veel elektronica.

Merken
Inhoud
Blusstof
Brandklasse
Temperatuur
Type
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!