Menu
EUR
122 Producten
Toon:
Bouwhelm roze
 
Bouwhelm roze
Portwest Zwarte veiligheidspet Portwest
 
Portwest
Zwarte veiligheidspet Portwest
Oordoppen met koord - 50 stuks
-3%
 
Oordoppen met koord - 50 stuks
Portwest Ventilerende veiligheidspet Portwest
-15%
 
Portwest
Ventilerende veiligheidspet Portwest
3M Peltor G300 bouwhelm oranje
-8%
 
3M Peltor G300 bouwhelm oranje
3M Peltor bouwhelm rood
-8%
 
3M Peltor bouwhelm rood
3M Peltor bouwhelm wit
-8%
 
3M Peltor bouwhelm wit
Portwest PS44 oorkappen
-6%
 
Portwest
PS44 oorkappen
Portwest Zwarte veiligheidspet korte klep Portwest
-20%
 
Portwest
Zwarte veiligheidspet korte klep Portwest
Portwest Navy veiligheidspet Portwest
-15%
 
Portwest
Navy veiligheidspet Portwest
Portwest Touchscreen werkhandschoenen Portwest
-10%
 
Portwest
Touchscreen werkhandschoenen Portwest
3M Peltor X5A
-4%
 
3M Peltor X5A
Roze bouwhelm met oorkap
-12%
 
Roze bouwhelm met oorkap
Bouwhelm groen
-20%
 
Bouwhelm groen
Toon 1 - 20 van 122
PBM

PBM staat voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze zijn onmisbaar in risocovolle sectoren en beroepen. Sterker nog: vaak zijn ze verplicht volgens de Arbowet en mag er niet gewerkt worden zonder. De letters PBM staan voor persoonlijke beschermingsmiddelen. En bescherming hoort bij een veilige werkomgeving. Vaak zijn deze PBM verplicht als u een beroep uitoefent waar gevaar op letsel bestaat. Maar los van die verplichting, wilt u zelf natuurlijk ook voorkomen dat u gewond raakt.

PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen)

De letters PBM staan voor persoonlijke beschermingsmiddelen. En bescherming hoort bij een veilige werkomgeving. Vaak zijn deze PBM verplicht als u een beroep uitoefent waar gevaar op letsel bestaat. Maar los van die verplichting, wilt u zelf natuurlijk ook voorkomen dat u gewond raakt.  

Waar moet u aan denken bij PBM?

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn te verdelen in een aantal categorieën. Het gaat dan over de bescherming van uw hoofd, handen, oren, ogen, voeten en om te voorkomen dat u valt. Lees verder voor de verschillende soorten PBM.

Hoofdbescherming 

Het dragen van een bouwhelm beschermt uw hoofd. Dat klinkt logisch. Op veel plaatsen, waar risico bestaat op voorwerpen die vanaf hoogte op uw hoofd kunnen vallen, is een bouwhelm verplicht. In sommige gevallen is een bouwhelm niet verplicht, maar is het evengoed belangrijk dat uw hoofd beschermd is. Dan is een veiligheidspet of stootpet een goed alternatief als PBM.

Veiligheidspet of stootpet

Als er ook maar een kleine kans is op een vallend voorwerp, dan moet u een bouwhelm dragen. Is dat niet het geval, maar is er wel veel kans op stoten van uw hoofd, dan kunt u met een gerust hart voor een stootpet of veiligheidspet kiezen. Wat de beste pet is, verschilt per werkgebied. 

Bouwhelm

U kunt kiezen uit een basic bouwhelm of eentje met wat meer extra’s. Waar het uiteindelijk om gaat is de mate van bescherming. Het materiaal van een bouwhelm is heel stevig. En dat moet ook, want het gaat om uw hoofd. De stevigheid van de helm zorgt ervoor dat deze een klap op kan vangen.  

Ook de binnenkant van de helm is belangrijk. Let op een frame of banden aan de binnenkant, zodat u de helm goed kunt verstellen. Alleen als de helm direct aansluit op uw hoofd, biedt deze voldoende bescherming. 

Bescherm uw handen 

Werkhandschoenen zijn er om uw handen te beschermen. Niet alleen tegen vuil, maar vooral om verwondingen te voorkomen. En als u werkt met gevaarlijke stoffen, is een standaard werkhandschoen niet veilig genoeg. Daarvoor zijn handschoenen met speciale eigenschappen nodig. 

Er zijn veel soorten werkhandschoenen verkrijgbaar. En van verschillend materiaal. Voor natte en koude omgevingen bijvoorbeeld. Maar ook zijn er hittebestendige werkhandschoenen. Die zijn vooral geschikt voor werk in de chemische branche, bij laswerk en in een industriële omgeving. En wat denkt u van chauffeurshandschoenen. Deze kunt u overwegen als u als chauffeur zelf moet laten en lossen. En dan zijn er nog de handschoenen met speciale grip voor touchscreens.

Gehoorschade voorkomen

Geluid is overal. Maar hard geluid is slecht voor uw oren. Daarom is gehoorbescherming vaak een onmisbaar PBM. Op een luchthaven is sterkere geluidsdemping nodig dan langs de weg. Een vliegtuig produceert namelijk nogal wat meer decibel dan autoverkeer. 

Ook in veel andere sectoren worden machines gebruikt die erg veel herrie maken. Risico op schade aan uw oren is er al vanaf 80 decibel. Gehoorbescherming is er daarom in meerdere soorten. Er zijn zachte oordoppen of earplugs te koop, maar ook oorkappen met een dempingswaarde tot 33 dB. 

Uw ogen zijn kwetsbaar

U bent soms misschien niet blij dat u voor uw werk een bril op moet. Toch is het heel verstandig om een veiligheidsbril op te zetten als u werkt op een plaats waar risico op oogbeschadiging is. U wilt toch niet een van die mensen zijn die blijvende oogschade heeft omdat u geen zin had om die bril te dragen? 

Een veiligheidsbril is gemaakt om uw kostbare ogen te beschermen. Een splinter, een spetter van vloeibare stof, het wegspringen van een metaaldeeltje. Een bril is een effectief beschermingsmiddel tegen dit soort dingen. 

Sterke schoenen om uw voeten

Ook uw voeten verdienen bescherming. Daar zijn werkschoenen voor. Of veiligheidsschoenen, zoals ze ook wel worden genoemd. In elke werkomgeving is een ander soort schoen aan te bevelen. In de bouw zijn sterke of stalen neuzen belangrijk. En als u veel met water of andere vloeistoffen werkt, dan is het ook handig dat uw veiligheidsschoenen waterdicht zijn. 

Er zijn veiligheidsschoenen en -laarzen in verschillende klassen van S1 tot en met S5. Schoenen met een harde neus in de klasse S1 beschermen uw voeten tegen vallen en stoten. S2 of S3 is de klasse die dezelfde bescherming biedt, maar dan ook nog extra beschermt tegen vocht. 

Pas op dat u niet valt!  

Werken op hoogte is niet voor iedereen weggelegd. De definitie van ‘op hoogte’ is trouwens al vanaf 2,5 meter. Maar veel grotere hoogten komen in meerdere beroepen voor. Als u hoogtevrees hebt, kunt u dus beter niet met een hoogwerker naar boven gaan. Voor diegenen die dat wel durven en ook doen: zorg ervoor dat u valbeveiliging heeft. Dat is niet alleen verplicht, maar kan letterlijk uw leven redden. 

Afhankelijk van de hoogte en de omstandigheden kunt u kiezen voor een volledig harnas of een vallijn. Een combinatie van beide is ook mogelijk. 

 

 

 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »