Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) kopen op Allesveilig.nl

PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) zijn cruciaal voor de veiligheid in risicovolle sectoren. Denk aan bouwhelmen, werkhandschoenen, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen en valbeveiliging. Bescherm jezelf en voldoe aan de Arbowet!

121 Producten
Toon:
3M 3M Peltor X5A
-14%
 
3M
3M Peltor X5A
Bollé Veiligheidsbril op sterkte
-20%
 
Bollé
Veiligheidsbril op sterkte
Allesveilig PBM starter kit
-14%
 
Allesveilig
PBM starter kit
Bollé Bollé veiligheidsbril
-10%
 
Bollé
Bollé veiligheidsbril
Zwarte bouwhelm met oorkap
-12%
 
Zwarte bouwhelm met oorkap
Climax Bouwhelm wit
-13%
 
Climax
Bouwhelm wit
Fento Kniebeschermers Original
 
Fento
Kniebeschermers Original
MaxiFlex werkhandschoenen
-28%
 
MaxiFlex werkhandschoenen
Oorkappen Basic Plus
-21%
 
Oorkappen Basic Plus
Climax Bouwhelm geel
 
Climax
Bouwhelm geel
Portwest Ventilerende veiligheidspet Portwest
-15%
 
Portwest
Ventilerende veiligheidspet Portwest
Climax Bouwhelm roze
 
Climax
Bouwhelm roze
3M Roze 3M oorkappen voor kids
-12%
 
3M
Roze 3M oorkappen voor kids
Toon 1 - 24 van 121
Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) kopen op Allesveilig.nl

PBM staat voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen en zijn onmisbaar in risicovolle sectoren en beroepen. Volgens de Arbowet zijn deze vaak verplicht en mag er niet gewerkt worden zonder de juiste PBM. Bescherming is essentieel voor een veilige werkomgeving. Naast wettelijke verplichtingen, wil je natuurlijk ook zelf voorkomen dat je gewond raakt.

PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen)

De letters PBM staan voor persoonlijke beschermingsmiddelen. En bescherming hoort bij een veilige werkomgeving. Vaak zijn deze PBM verplicht als u een beroep uitoefent waar gevaar op letsel bestaat. Maar los van die verplichting, wilt u zelf natuurlijk ook voorkomen dat u gewond raakt.  

Waar moet je aan denken bij PBM?

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder hoofdbescherming, handbescherming, gehoorbescherming, oogbescherming, voetbescherming, en valbeveiliging. Elk type PBM is ontworpen om specifieke risico's te verminderen en jouw veiligheid te waarborgen.

Hoofdbescherming 

Het dragen van een bouwhelm is essentieel om je hoofd te beschermen tegen vallende voorwerpen. Op veel plaatsen is een bouwhelm verplicht, maar zelfs als dit niet het geval is, kan een veiligheidspet of stootpet een goed alternatief bieden.

Veiligheidspet of stootpet

Als er ook maar een kleine kans is op een vallend voorwerp, dan moet je een bouwhelm dragen. Als de kans op vallende voorwerpen nihil is, maar de kans op stoten groot, biedt een stootpet of veiligheidspet een goed alternatief.

Bouwhelm

Je kunt kiezen uit een basic bouwhelm of eentje met wat meer extra’s. Waar het uiteindelijk om gaat is de mate van bescherming. Het materiaal van een bouwhelm is heel stevig. En dat moet ook, want het gaat om jouw hoofd. De stevigheid van de helm zorgt ervoor dat deze een klap op kan vangen.  

Ook de binnenkant van de helm is belangrijk. Let op een frame of banden aan de binnenkant, zodat je de helm goed kunt verstellen. Alleen als de helm direct aansluit op jouw hoofd, biedt deze voldoende bescherming. 

Bescherm je handen

Werkhandschoenen zijn er om jouw handen te beschermen. Niet alleen tegen vuil, maar vooral om verwondingen te voorkomen. En als je werkt met gevaarlijke stoffen, is een standaard werkhandschoen niet veilig genoeg. Daarvoor zijn handschoenen met speciale eigenschappen nodig. 

Er zijn veel soorten werkhandschoenen verkrijgbaar. En van verschillend materiaal. Voor natte en koude omgevingen bijvoorbeeld. Maar ook zijn er hittebestendige werkhandschoenen. Die zijn vooral geschikt voor werk in de chemische branche, bij laswerk en in een industriële omgeving. En wat denk je van chauffeurshandschoenen. Deze kun je overwegen als je als chauffeur zelf moet laten en lossen. En dan zijn er nog de handschoenen met speciale grip voor touchscreens.

Gehoorschade voorkomen

Geluid is overal. Maar hard geluid is slecht voor je oren. Daarom is gehoorbescherming vaak een onmisbaar PBM. Op een luchthaven is sterkere geluidsdemping nodig dan langs de weg. Een vliegtuig produceert namelijk nogal wat meer decibel dan autoverkeer. 

Ook in veel andere sectoren worden machines gebruikt die erg veel herrie maken. Risico op schade aan uw oren is er al vanaf 80 decibel. Gehoorbescherming is er daarom in meerdere soorten. Er zijn zachte oordoppen of earplugs te koop, maar ook oorkappen met een dempingswaarde tot 33 dB. 

Oogbescherming

Je bent soms misschien niet blij dat je voor jouw werk een bril op moet. Toch is het heel verstandig om een veiligheidsbril op te zetten als je werkt op een plaats waar risico op oogbeschadiging is. Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen splinters, spatten van vloeistoffen en andere risico's die oogbeschadiging kunnen veroorzaken.

 

Sterke schoenen voor je voeten

Veiligheidsschoenen zijn cruciaal om je voeten te beschermen tegen zware objecten en scherpe voorwerpen. In elke werkomgeving is een ander soort schoen aan te bevelen. In de bouw zijn sterke of stalen neuzen belangrijk. En als u veel met water of andere vloeistoffen werkt, dan is het ook handig dat de veiligheidsschoenen waterdicht zijn. 

Er zijn veiligheidsschoenen en -laarzen in verschillende klassen van S1 tot en met S5. Schoenen met een harde neus in de klasse S1 beschermen je voeten tegen vallen en stoten. S2 of S3 is de klasse die dezelfde bescherming biedt, maar dan ook nog extra beschermt tegen vocht. 

Werk veilig op hoogte: voorkom vallen

Werken op hoogte is niet voor iedereen weggelegd. De definitie van ‘op hoogte’ is trouwens al vanaf 2,5 meter. Maar veel grotere hoogten komen in meerdere beroepen voor. Als je hoogtevrees hebt, kun je dus beter niet met een hoogwerker naar boven gaan. Voor diegenen die dat wel durven en ook doen: zorg ervoor dat je valbeveiliging heeft. Dat is niet alleen verplicht, maar kan letterlijk jouw leven redden. 

Afhankelijk van de hoogte en de omstandigheden kun je kiezen voor een volledig harnas of een vallijn. Een combinatie van beide is ook mogelijk. 

 

Welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn verplicht volgens de Arbowet?

Volgens de Arbowet zijn diverse PBM verplicht, afhankelijk van de specifieke risico's in jouw werkomgeving. Dit kan onder andere bouwhelmen, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming en valbeveiliging omvatten. Zorg ervoor dat je altijd de juiste PBM gebruikt om te voldoen aan de wettelijke eisen en jouw veiligheid te waarborgen. 

Hoe kies ik de juiste werkhandschoenen voor mijn beroep?

Bij het kiezen van werkhandschoenen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke risico's van jouw werk. Voor bescherming tegen hitte zijn hittebestendige handschoenen ideaal, terwijl chauffeurshandschoenen extra grip bieden bij laden en lossen. Voor natte en koude omgevingen zijn er speciale handschoenen beschikbaar die bescherming bieden tegen deze omstandigheden.

Waarom is valbeveiliging belangrijk bij het werken op hoogte?

Valbeveiliging is cruciaal bij het werken op hoogte om ernstige ongevallen te voorkomen. Een val vanaf 2,5 meter of hoger kan ernstige verwondingen of zelfs dodelijke ongevallen veroorzaken. Gebruik van een volledig harnas of een vallijn zorgt ervoor dat je veilig kunt werken en voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!