Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Koolmonoxidemelders

2 Producten
Toon:
Smartwares Koolmonoxide melder FGA-1304
-40%
 
Smartwares
Koolmonoxide melder FGA-1304
Honeywell Koolmonoxidemelder R200 CO lithium 10-jaar
-39%
 
Honeywell
Koolmonoxidemelder R200 CO lithium 10-jaar
Toon 1 - 2 van 2
Koolmonoxidemelders

Koolmonoxidemelder kopen op Allesveilig.nl

Een koolmonoxidemelder plaatsen kan uw leven redden. Het installeren van een koolmonoxidemelder installeren is verstandig wanneer u een Cv-ketel, geiser of gaskachel in huis heeft. Door het plaatsen van een koolmonoxidemelder wordt u op tijd gewaarschuwd voor het gevaarlijke en reukloze gas koolmonoxide. De door ons aangeboden melders zijn gecertificeerd en voldoen aan de gestelde richtlijnen die zijn vastgelegd in de Europese norm EN 50291. Alle CO-melders die wij leveren zijn getest en goedgekeurd door de NVWA en de Consumentenbond.

Koolmonoxidemelder voor 16.30uur besteld? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden!

Goedgekeurde koolmonoxidemelders kopen op Allesveilig.nl

De koolmonoxidemelders die u in onze webshop kunt bestellen voldoen aan alle in Nederland en België geldende kwaliteitseisen en richtlijnen. Dit betekend dat de CO-melders die wij aanbieden zijn goedgekeurd en voldoen aan de Europese norm EN 50291. Het is van belang dat een koolmonoxidemelder in een vroeg stadium alarm slaat zodat u zichzelf en uw gezinsleden op tijd in veiligheid kunt brengen. De sensoren die in de koolstofmonoxidemelders zitten zijn dan ook zorgvuldig in de fabriek gekalibreerd waardoor er een zeer nauwkeurige detectie van koolmonoxide plaats vind. Wij van Allesveilig.nl verkopen dan ook enkel koolmonoxidemelders van de beste merken. We hebben koolmonoxidemelders van verschillende merken in één handig overzicht geplaatst, zodat u online makkelijk de melder kunt vinden die u zoekt. Voor alle CO-melders die wij aanbieden geldt voor 16.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

De gevaren van koolmonoxide (CO)

Koolmonoxide kan zich ontwikkelen bij slecht onderhouden of niet goed werkende verbrandingstoestellen. Koolstofmonoxide ontstaat bij een onvolledige verbranding van organische brandstoffen zoals aardgas, olie, benzine of hout. Een onvolledige verbranding is het gevolg van een zuurstof tekort tijdens de verbranding van brandstoffen. Ook een niet goed werkende of aangesloten aan- of afvoerpijp kan er voor zorgen dat er CO vrijkomt. Koolmonoxide is een relatief zwaar gas dat zeer snel wordt opgenomen in uw bloed. Een concentratie koolstofmonoxide zal zich gelijkmatig en snel in een ruimte verspreiden. In onvoldoende geventileerde ruimtes is de kans om een koolmonoxidevergiftiging op te lopen extra groot. Ventileer daarom regelmatig in ruimtes waar een verwarmingsinstallatie is gemonteerd. Een verhoogd CO-niveau kan zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Dit giftige gas is extra gevaarlijk omdat het geur, smaak en reukloos is. Uw zintuigen kunnen dus niet waarnemen wanneer dit gas aanwezig is in uw woning of kantoor.

Welke koolmonoxidemelders zijn er?

Indien u van plan bent om een koolmonoxidemelder te kopen, zijn er meerdere opties. Zo kan een melder op verschillende manieren worden gevoed. U kunt hierbij kiezen voor een koolmonoxidemelder die is voorzien van een vervangbare alkaline batterij of voor een CO-melder die is uitgerust met een duurzame lithium batterij. Het voordeel van een koolmonoxidemelder met lithium batterij is dat de aanwezing voeding net zo lang mee gaat als de melder zelf. U hoeft dus tijdens de levensduur van de CO-melder geen batterijen te vervangen. Er zijn ook koolstofmonoxidemelders leverbaar die gevoed worden door 230v netstroom en een back-up batterij hebben. De back-up batterij zorgt ervoor dat de melder ook blijft werken als de stroom uitvalt. Wij leveren enkel gecertificeerde koolmonoxidemelders op stroom van de betere merken.

Combinatiemelder rook- en koolmonoxidemelder

Een rook en koolmonoxidemelder detecteert zowel rook- als koolmonoxide. De rook en koolmonoxidemelder in 1 heeft 2 verschillende sensoren die zorgen dragen voor een betrouwbare detectie. Deze combimelders zijn voorzien van een duurzame lithium batterij met een levensduur van 10-jaar.

Koolmonoxidemelder op juiste hoogte plaatsen in de buurt van een verbrandingstoestel

De beste plaats en hoogte voor een optimale detectie van koolmonoxide is afhankelijk van de situatie en locatie. Indien u de koolmonoxidemelder in de ruimte van het verbrandingstoestel wilt ophangen, kunt u de melder naast of boven het toestel ophangen. Indien u de CO-melder aan de wand monteert dient u minimaal 15 centimeter afstand ten opzichte van het plafond te monteren. Wanneer u de het alarm aan het plafond ophangt zorg er dan voor dat deze minimaal 30 centimeter van de muur hangt. Warm CO gas stijgt namelijk op waardoor boven het toestel de koolmonoxidemelder het snelst alarm slaat. Installeer de CO-melder in de buurt en op een horizontale afstand van ongeveer 1 tot 3 meter ten opzichte van de aanwezige cv-installatie, open haard, gaskachel of geiser. Monteer ook een koolmonoxidemelder als er een open haard in de woonruimte aanwezig is.

Koolmonoxidemelder plaatsen in andere ruimtes

In andere ruimtes kunt u CO-melder aan de wand monteren op een hoogte van ongeveer 1,20 tot 1,50 meter. Het CO gas is dan al afgekoeld en vermengt zich gelijkmatig met de in de ruimte aanwezige zuurstof. In een slaapkamer dient u de melder op slaaphoogte te installeren. Let er bij het monteren op dat de CO-detectoren niet worden opgehangen achter gordijnen of andere obstakels en vermijd plekken waar geen luchtstromen zijn. Plaats geen melders in de directe omgeving van ventilatoren, verse lucht inlaten of open ramen. Een koolstofmonoxidemelder mag nooit in een "dode hoek" zonder luchtstroom worden geplaatst, daarnaast dient u de melder niet laag bij de grond te monteren. Een verkeerde plaatsing van een CO-alarm kan leiden tot een vals of te laat alarm. Indien er koolmonoxide vrijkomt, is het van levensbelang dat u zo snel mogelijk wordt gewaarschuwd.

Wanneer monteer je een koolmonoxidemelder

Het is raadzaam om een koolstofmonoxidemelder te monteren op plekken waar een verhoogde kans is op concentraties koolmonoxide. Dit kan in de buurt van een geiser, cv-ketel, gaskachel of andere installatie zijn. Een open haard is ook een mogelijke CO-bron. Daarnaast is het verstandig om een CO-alarm te installeren in verblijven waar u regelmatig bent zoals de slaapkamer of woonkamer. Als er koolstofmonoxide vrijkomt is het van groot belang dat u zo snel mogelijk wordt gewaarschuwd.

Op welke plek monteer ik een CO-melder?

  • Elke ruimte met een verbrandingsapparaat of open verbrandingshaard
  • Alle slaapverblijven
  • Ruimtes waar mensen voor een langere periode aanwezig zijn, bijvoorbeeld een werk- of woonkamer in de buurt van een verbrandingsapparaat.

Te vermijden plaatsen:

  • In direct omgeving van een kooktoestel
  • Buiten
  • In kleine afgesloten ruimtes
  • In vochtige ruimtes
  • Tochtige plekken of hoeken
  • Direct boven een hittebron zoals radiatoren
  • Achter gordijnen en meubels

Hoe werkt een koolmonoxidemelder?

Een koolmonoxidemelder neemt verhoogde concentraties koolmonoxide waar en slaat alarm als de grenswaarde gedurende een bepaalde periode overstegen wordt. De CO-melder werkt volledig zelfstandig en meet elke minuut of er in de ruimte een verhoogde concentratie koolstofmonoxide aanwezig is. De meetranges voor koolmonoxide worden uitgedrukt in zeer nauwkeurige ppm waarden (afkorting voor parts per million). Hoe snel een CO-melder alarm slaat, is mede afhankelijk van de grootte van een ruimte en hoeveelheid ventilatie er in de ruimte aanwezig is. Daarnaast is van invloed welke luchtstromen er zijn en waar en in welke hoeveelheden de koolmonoxide de ruimte binnenkomt. Naast koolmonoxidemelders verkopen wij ook gecertificeerde gasmelders die geschikt zijn voor het detecteren van aardgas, propaan en butaan.

Een koolmonoxidemelder redt levens

Koolmonoxide (CO) is een gevaarlijk en giftig gas dat snel wordt opgenomen in uw bloed en staat bekend als sluipmoordenaar. Dit schadelijke gas is reukloos, smaakloos en onzichtbaar. Koolmonoxide is een verbinding die ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstof houdende stoffen zoals aardgas, hout en olie. Indien er verhoogde concentraties koolstofmonoxide in een ruimte aanwezig zijn, bestaat de kans dat u een koolmonoxidevergiftiging oploopt. Het plaatsen van een koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat u en uw gezin tijdig worden gewaarschuwd wanneer er koolmonoxide vrijkomt.

Koolstofmonoxide wordt vaak onderschat en niet tijdig herkend als mogelijke oorzaak bij een ongeval. Alleen al in Nederland vallen er elk jaar circa tien dodelijke slachtoffers en worden honderden personen met een koolmonoxidevergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. Voor uitgebreidere informatie over koolmonoxide kunt u terecht op koolmonoxide.nl. Ons advies is om uzelf te verdiepen in de gevaren van koolmonoxide, zodat u weet hoe u het beste kunt handelen wanneer de koolmonoxidemelder alarm slaat.

Ook voor gecertificeerde rookmelders en hittemelders kunt u terecht bij Allesveilig.nl. Wij verkopen een breed scala aan kwaliteitsproducten van de betere merken.
 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!