Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR
6 Producten
Toon:
Allesveilig Verkeerskegel
-8%
 
Allesveilig
Verkeerskegel
Opvouwbare Gevarendriehoek
-5%
 
Opvouwbare Gevarendriehoek
Afzetlint rood/wit
-3%
 
Afzetlint rood/wit
Portwest Natte Vloer Waarschuwingsbord
 
Portwest
Natte Vloer Waarschuwingsbord
Vloer markeringstape Zwart - Geel
-29%
 
Vloer markeringstape Zwart - Geel
Toon 1 - 6 van 6
Markering

Markering kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Er zijn ook diverse vormen van markering die u kunt gebruiken. Vrijwel altijd wordt markering gebruikt voor één van deze drie doelen: 1) een gebied afzetten 2) een belangrijke plek markeren of 3) tijdelijke routes creëren. Goede markering is altijd duidelijk zichtbaar. Het is immers bedoeld om voor meer duidelijkheid te zorgen en veiligheid te garanderen. Welke soort markering u nodig hebt, hangt af van het gebruik hiervan en van de situatie.

Markering

Markering kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Er zijn ook diverse vormen van markering die u kunt gebruiken. Vrijwel altijd wordt markering gebruikt voor één van deze drie doelen: 1) een gebied afzetten 2) een belangrijke plek markeren of 3) tijdelijke routes creëren. Goede markering is altijd duidelijk zichtbaar. Het is immers bedoeld om voor meer duidelijkheid te zorgen en veiligheid te garanderen. Welke soort markering u nodig hebt, hangt af van het gebruik hiervan en van de situatie.

Waar wordt markering voor gebruikt?

Markering kent vele toepassingen, maar zoals u in de inleiding al kon lezen, gaat het meestal om één van de drie hoofddoelen.

Eén van de doelen waarvoor markering vaak wordt gebruikt, is voor het afzetten van een gebied. Dat gebied kan van alles zijn, klein of groot. Van een missende putdeksel tot een compleet stuk bos en alles daar tussenin. Met marketing geeft u aan dat een gebied tijdelijk niet toegankelijk is. Het is gebruikelijk om hiervoor markeringslint te gebruiken. Markeringslint is de makkelijkste optie wanneer het gaat om grotere gebieden. Het lint is eenvoudig aan te brengen en is bovendien uitstekend zichtbaar. Door markeringslint te gebruiken zal direct voor iedereen duidelijk zijn dat een bepaald gebied niet toegankelijk is. Eventueel kan markering worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld borden. Zo kan er extra informatie worden gegeven. 

Markering kan ook worden gebruikt om een belangrijke plek aan te geven. Meer specifiek: een functie van een bepaalde plek. Denk aan een verzamelplek. Door deze plek met markering aan te geven, is deze duidelijk vindbaar en zichtbaar. U creëert hiermee niet alleen duidelijkheid, maar ook veiligheid. Met behulp van markering kunnen diverse gebieden eenvoudig en effectief van elkaar gescheiden worden en kunnen er specifieke zones worden gecreëerd. 

Markering heeft vaak een tijdelijk karakter. Bijvoorbeeld wanneer er een tijdelijke doorgang, weg of route gecreëerd moet worden. Goede zichtbaarheid is daarbij cruciaal. Daarom is markering meestal ook uitgevoerd met een opvallend rood/wit patroon. Zo valt deze onder alle omstandigheden op. Er is ook markeringslint verkrijgbaar in andere kleuren. Afwijkende kleuren zijn vaak voorbehouden aan bepaalde instanties. Zo gebruikt de politie vaak zwart/geel markeringslint. Of in elk geval lint met een opdruk. Die opdruk helpt duidelijk te maken wat de functie van het lint is.

De verschillende vormen markering

Er zijn verschillende vormen markering verkrijgbaar. Het markeringslint is al eerder genoemd. Dit is ideaal om gebieden af te zetten. Gaat het om stukken weg die moeten worden gemarkeerd, dan zijn er vaak goede opties voor wegbebakening. Denk bijvoorbeeld aan verkeerskegels. Met verkeerskegels kunnen gedeeltes van de weg eenvoudig worden afgezet, gemarkeerd of omgeleid. Dit kan ook gebeuren in combinatie met lint voor extra zichtbaarheid. Het grote voordeel van verkeerskegels is vooral dat deze snel te plaatsen, verplaatsen en verwijderen zijn. Daarom worden verkeerskegels het vaakst gebruikt bij wegwerkzaamheden. Ze zijn niet alleen geschikt om vele honderden meters (of zelfs meerdere kilometers) aan wegdek mee te markeren, rijstroken af te zetten of verkeer tijdelijk om te leiden: ze kunnen ook eenvoudig weer verplaatst worden. Vooral bij rijdenden of zich veelvuldig verplaatsende teams die werken aan de weg zijn verkeersregels de ideale oplossing 

Een andere categorie van markering is markeringstape. Ook markeringstape wordt vaak gebruikt voor het afzetten van gebieden. Of beter gezegd: het afbakenen van gebieden. Denk bijvoorbeeld aan het aftekenen van standplaatsen op een beurs of kramen op de markt. Markeringstape kan daarnaast ook worden gebruikt voor het aangeven van (tijdelijke) looproutes. Het is zelfs mogelijk om met behulp van de tape bijvoorbeeld pijlen op de grond aan te brengen die looprichtingen aangeven. In sommige gevallen heeft de tape een duidelijk voordeel ten opzichte van lint. Markeringslint zorgt in de basis misschien wel voor een betere zichtbaarheid, maar is niet altijd en overal even eenvoudig aan te brengen. Het lint moet immers ergens aan vast kunnen worden gemaakt. Tape kan gewoon op de vloer worden geplaatst.

Vaak gebruikt in combinatie met andere veiligheidsproducten

Verkeerskegels of lint worden zelden gebruikt zonder hulp van andere veiligheidsproducten. Dan gaat het in de eerste plaats om veiligheidshesjes. Markering brengt u aan om voor duidelijkheid te zorgen. Zichtbaarheid is daarbij belangrijk om die duidelijkheid te geven en de veiligheid te waarborgen. Wordt er gewerkt binnen een gemarkeerd gebied, of in de nabijheid hiervan? Zorg er dan altijd voor dat de mensen die hier aan het werk zijn ook optimaal zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld met behulp van veiligheidshesjes.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!