Menu
EUR

Klantenservice

Vind uw antwoord snel en gemakkelijk op onze klantenservice pagina.
+31 (0) 88 123 0 888
Bereikbaar van ma t/m vr van 8.00 tot 17.00 uur
E-mail
[email protected]
Reactie binnen 1 werkdag
Contactformulier
Reactie binnen 1 werkdag op al uw vragen

Neem contact op

Contactgegevens

+31 6 22980128
btw-nummer: NL864926200B01
Allesveilig.nl Da Vincilaan 33
6716 WC Ede
the Netherlands

Veelgestelde vragen

Klantenservice
Bedrijven uit België en Duitsland hoeven geen BTW te betalen ( Intracommunautaire levering /BTW verlegd)
Wij leveren onze goederen buiten Nederland maar binnen Europa zonder BTW te berekenen aan bedrijven. Als bedrijf dient u te beschikken over een geldig BTW-nummer. Alleen in combinatie met uw BTW-nummer kunnen wij u vrijstellen van de BTW. Indien u tijdens het bestelproces een geldig BTW invoert zal de BTW automatisch worden verlegd.
 
Herroepingstermijn 14 dagen
Particulieren, welke niet bestellen vanuit een bedrijfsmatige overweging kunnen alleen daadwerkelijk gebruik maken van herroepingsrecht binnen veertien dagen indien de betreffende goederen compleet en onbeschadigd geretourneerd worden, indien mogelijk in of met de originele verpakking. Herroeping is ook mogelijk indien de goederen niet compleet en/of beschadigd zijn, maar als dan zal de aanbieder in redelijkheid moeten worden vergoed voor de schade en/of het niet compleet zijn. Verzendkosten zijn voor rekening van consument. Consument dient de leverancier na de afkoelingsperiode en bij een gebleken gebrek of onjuist geleverd product eerst een redelijke gelegenheid te gunnen alsnog het juiste product te leveren. Voor meer informatie en het regelen van uw retour: ga naar de hoofdpagina van deze site en klik op RMA (in de bovenste balk).
 
Ruilen/retouren
Ruilen kan.( Uitzonderd maatwerk). U kunt uw producten tot 14 dagen na ontvangst retourneren. De kosten van verzending komen voor uw eigen rekening. Na de ontvangst van de goederen in onberispelijke staat wordt het product van uw keuze verzonden. Voor meer informatie en het regelen van uw ruiling: ga naar de hoofdpagina van deze site en klik op Ruilen en retourneren ( Rechts onderin).
 
Hoe controleer ik de status van mijn bestelling?
Bij iedere statuswijziging ontvangt u een e-mail. Zo weet u precies wanneer uw bestelling in behandeling is, wanneer het verzonden is en wanneer uw pakket geleverd zal zijn.
 
Zit er garantie op mijn aankopen?
Uiteraard. Op al onze producten is minimaal de fabrieksgarantie van toepassing. Soms wel tot 180 maanden! Als u een beroep wilt doen op de garantie, ga dan naar de hoofdpagina van deze site en klik op RMA (rechtsonderin).
 
Zijn jullie wel gecertificeerd ?
Wij zijn gecertificeerd door de Stichting Webshop Keurmerk. Kijk voor meer informatie op ConsuWijzer.nl of op Keurmerk.info
 
Zijn mijn gegevens goed afgeschermd op uw webshop?
Ja, het gehele ordertraject op onze webwinkel is beveiligd met Secure Socket Layer (SSL). Op het moment dat u van de winkelwagen naar het orderproces gaat schakelt automatisch de pagina om naar een SSL verbinding (1024 bits) en securearea.eu. Dit kunt u ook bovenin in uw adresbalk zien. Het adres begint met https:// en u zult of onderin het venster of naast de adresbalk een sleuteltje zien. De verbinding kan daardoor dus niet afgeluisterd worden.
 
Onze transportbedrijven
Standaard leveren wij via PostNL. Als u niet thuis bent dan wordt uw pakket de volgende dag nog een keer aangeboden. Daarna kunt u het ophalen bij een postkantoor bij u in de buurt. Sommige producten worden geleverd via DHL, of een gespecialiseerd transportbedrijf.
 
Afwijkend leveradres
U kunt een afwijkend leveradres opgeven tijdens uw bestelling (behalve bij Klarna Factuurbetaling).
 
Privacy Beleid
Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het in orde maken van uw bestelling en de nazorg zoals facturatie en garantie. U kunt zelf aangeven de nieuwsbrief te willen ontvangen of juist te beëindigen in het orderproces. Fortimax Beheer verstrekt uw gegevens niet aan derden. Het orderproces is bovendien streng bewaakt middels Secure Socket Layer (SSL). U kunt dit controleren dmv een speciaal pictogram (sleuteltje) onderin uw venster of naast de adresbalk op het moment dat u zich in het orderproces bevindt.
 
Gebruikshandleiding
Bij alle producten zit een gebruikshandleiding. Soms hebben wij ook meer documentatie. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
 
Scherpe tarieven
Allesveilig.nl hanteert scherpe tarieven. Veel producten leveren wij dan ook tegen groothandelprijzen. Deze scherpe prijzen kunnen wij hanteren doordat wij ons enkel richten op levering, advies en een uitstekende aftersales. Installatieservice is niet inbegrepen. Wij kunnen u wel helpen bij het vinden van een geschikte installateur bij u in de buurt.
 
Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 75,-.
Verzendkosten: Bij bestellingen tot € 75,- rekenen wij slechts € 4,95,- aan verzendkosten. Bestellingen vanaf € 75,- worden gratis verzonden. Ook naar België of Duitsland.
 
Hoe bereik ik Allesveilig.nl ?
Onze Klantenservice is bereikbaar tijdens kantooruren van 08.00 - 17.00 uur Telefoon: +31 (0) 88 123 0 888. U kunt ons ook een e-mail sturen door het contactformulier in te vullen op de contactpagina.
 
Wat is de levertijd?
Wij beheren een grote eigen voorraad in ons centrale magazijn en het merendeel van de producten heeft u binnen 24 uur in huis! Producten worden verzonden met PostNL. Sommige producten van Abus-SC worden rechtstreeks vanuit magazijnen in Duitsland verstuurd, deze producten hebben een levertijd van 2 tot 3 werkdagen.
 
Hoe reken ik mijn bestelling af?
Wij adviseren iDeal. Maar u kunt ook met Visa, MasterCard of American Express afrekenen. Voor Belgische klanten is het tevens mogelijk om via Mister cash of Sofort banking de order te voldoen. Wilt u als particulier liever achteraf betalen? Dit kan, kiest u dan voor de betaaloptie Klarna Factuur. U ontvangt dan pas na ontvangst van uw bestelling een factuur per mail, deze dient u vervolgens binnen 14 dagen te betalen. Voor bedrijven is het ook mogelijk om op rekening te bestellen (acceptatie controle). Als u kiest voor vooraf betalen ontvangt u een orderbevestiging met betalingsinstructies.
 
Achteraf betalen met Klarna factuur
Dit kan. Met Klarna factuur kunt u als particulier op rekening bestellen. Na ontvangst van uw bestelling wordt de Klarna factuur u per e-mail toegezonden. U heeft vervolgens 14 dagen de tijd om de factuur te voldoen.
 
Op rekening voor bedrijven, stichtingen en Vereniging van Eigenaren ?
Voor bedrijven, verenigingen en stichtingen is het mogelijk om op rekening een bestelling te plaatsen. Vriendelijk verzoek om tijdens het bestelproces het BTW en/of KvK nummer in te vullen bij het invullen van uw bedrijfsgegevens. Allesveilig.nl behoudt zich te alle tijde het recht voor om een bestelling op rekening te weigeren zonder opgaaf van reden.
 
Rookmelders
Levensduur rookmelder
Een rookmelder heeft een levensduur van circa 10 jaar. Veelal staat op de zij- of onderkant van de melder een productiedatum en advies vervangdatum. Net zoals elk ander elektrisch apparaat heeft een rookmelder een technische levensduur. Controleer bij aankoop of de productiedatum en/of vervangdatum er op staat. Zo niet, dan kunt u het beste de plaatsingsdatum met een stift aan de onderkant van uw rookmelder zetten. Dan weet u ongeveer wanneer de melder aan vervanging toe is.
 
Lithium of alkaline batterij ?
Indien u een rookmelder aanschaft die op een batterij werkt kunt u kiezen uit een melder die is voorzien van een vervangbare alkaline of longlife lithium batterij. Een alkaline batterij gaat circa 1 jaar mee en dient dan te worden vervangen. Een lithium batterij gaat 10 jaar mee, net zo lang als de levensduur van de rookmelder zelf.
 
Waar hang ik mijn rookmelder op?
Rookmelders dienen bij voorkeur in het midden van de ruimte aan het plafond te worden gemonteerd. Indien zich aan het plafond obstakels zoals bijvoorbeeld balken bevinden, die meer uitsteken dan 15 cm is het raadzaam de melder aan de wand te monteren.
 
Hoe maak ik een rookmelder schoon ?
Belangrijk is dat u uiterst voorzichtig te werk gaat! Voor zover een rookmelder te openen is maakt u de rookmelder open. Met een stofzuiger of luchtcompressor kunt u de rookmelder voorzichtig schoonblazen of uitzuigen. Een pompje voor luchtbedden / opblaasbootjes kan ook uitkomst bieden. Lees elders ook hoe een optische rookmelder werkt.
 
Waarom is de batterij altijd 's nachts leeg ?
Dit is een Alkaline batterij ergenisje. In de nachtelijke uren koelt een ruimte meestal af. Daardoor wordt er meer stroom gevraagd van de batterij om te blijven functioneren. Een rookmelder die voorzien is van een bijna lege, dus zwakke batterij zal dus vaak nachts gaan piepen.
 
Hoe werkt een optische rookmelder ?
Optische rookmelders werken volgens het principe van lichtverstrooiing. De meetkamer van de rookmelder wordt door een infrarood LED beschenen. Heldere lucht reflecteert dit licht niet. Wanneer er echter rookdeeltjes in de optische kamer van de rookmelder binnendringen, wordt de infrarode lichtstraal verstrooid. Een deel van dit strooilicht valt dan op de lichtgevoelige fotodiode. Er wordt een alarmsignaal gegeven zodra een gedefinieerde drempelwaarde wordt overschreden. Zonder rook valt de lichtstraal niet op de sensor. Het labyrint van zwart, niet reflecterend materiaal rondom de meetkamer zorgt er voor dat er geen licht van buitenaf in de kamer binnendringt.
 
Hoe moeten rookmelders worden getest?
Test de rookmelder eens per maand door +/- 20 seconden op de testschakelaar te drukken. De elektronische zoemer moet het alarmsignaal geven. U dient de rookmelder altijd na een lange periode van afwezigheid (zoals bijvoorbeeld vakantie) te testen evenals na het vervangen van de batterij of het uitvallen van de netspanning. De rookmelder gaat na een alarm automatisch terug naar de bewakingstoestand wanneer de oorzaak van het alarm (d.w.z. de rook) helemaal verdwenen is. Als de rookmelder niet aan de eisen voldoet, moet u deze onmiddellijk laten repareren of vervangen door een erkend installateur.
 
Hoe moeten rookmelders worden onderhouden?
Behalve het periodieke testen met de testschakelaar moet de rookmelder minimaal 1 keer per jaar met een zachte borstel en de stofzuiger worden schoon gemaakt. Maak ook het deksel schoon met een licht vochtige doek. Bij rookmelders op 230v netstroom dienen voordat u met het schoonmaken begint de netspanning uitgeschakeld te worden. Vergeet na het schoonmaken niet de spanning weer in te schakelen.
 
Draadloos koppelbare rookmelders
Allesveilig.nl heeft meerdere rookmelders in het assortiment die draadloos kunnen worden gekoppeld. D.m.v. de meegeleverde RF montagevoet communiceren de melders met elkaar via de 868 security frequentie. Deze frequentie in niet gevoelig voor interventie van de andere producten die u in huis gebruikt. Wij leveren complete sets, installeren van deze melders is eenvoudig.
 
Rookmelder conform NEN2555 en het Bouwbesluit 2012
Rookmelders conform NEN2555 / Bouwbesluit 2012
Indien rookmelders conform de NEN2555 dienen te worden gemonteerd zijn er enkele primaire eisen. Rookmelders dienen te voldoen aan de NEN-EN 14604. Daarnaast dienen rookmelders te worden aangesloten op het lichtnet en de melder dient te zijn voorzien van een back-up batterij. I.v.m. de prestatie eis m.b.t. het geluidsniveau moeten rookmelders onderling worden gekoppeld. Dit kan bekabeld of draadloos met behulp van een RF montagevoet. Alle door ons aangeboden rookmelders zijn gecertificeerd en voldoen aan alle eisen.
 
Hoe kan ik rookmelders op 230v lichtnet koppelen?
Bij aansluiting conform de NEN2555 en het Bouwbesluit 2012 dient dit te gebeuren met een oranje 1,5 mm2 of 2,5 mm2 VD draad. Wij verkopen hiervoor speciale bekabeling. Kijk bij rookmelders > accessoires. Voorwaarden doorkoppeling: Aansluiting op dezelfde elektrische groep. De oranje doorkoppeldraad werkt samen met de blauwe voedingsdraad. Dit betekent dat alle melders de blauwe draad gemeen-schappelijk moeten hebben. Dat is alleen zo wanneer alle rookmelders op dezelfde elektrische groep zijn aangesloten. Wanneer de melders op verschillende elektrische groepen zijn aangesloten, kan de blauwe draad onderbroken worden door de automaat of aardlekschakelaar. Dit is niet toegestaan om de volgende redenen: Volgens de NEN1010 omdat verschillende groepen met elkaar worden verbonden. Aardlekschakelaars vallen uit door lekstromen tussen verschillende groepen De rookmelders raken defect vanwege te hoge spanningen op de koppeldraad Trek dus nooit 2 stroomcircuits door één draad!
 
Mag ik de rookmelders op verschillende groepen met elkaar verbinden?
Nee, er mag geen groepsvermenging plaatsvinden (zie NEN 1010), ook niet door een relaiscontact (potentiaal vrij). De norm voor rookmelders in woonhuizen (NEN 2555) schrijft zelfs voor dat de rookmelders in woonhuizen gekoppeld moeten zijn èn dat deze rookmelders op 1 en dezelfde lichtgroep moeten zijn aangesloten.
 
Mag ik rookmelders conform de NEN 2555 draadloos koppelen?
Ja, dit mag. Wij hebben een ruim assortiment rookmelders in de aanbieding die d.m.v. een RF montagevoet draadloos verbonden kunnen worden. U hoeft bij gebruik van draadloze koppelbare rookmelder geen oranje koppeldraad te monteren.
 
Advies afstand plaatsing rookmelders t.o.v. het lichtpunt
De advies afstand voor plaatsing van een 230volt rookmelders t.o.v. het lichtpunt is 25 cm.
 
RF montagevoeten lukt niet in 1 keer
Hier kunnen 2 oorzaken voor zijn: * Reset eerst de rookmelders en leer ze opnieuw in. Test daarna de rookmelders opnieuw. Bij het monteren van bijv. 3 RF-sokkels moeten de ingeleerde melders 3x knipperen. Gaan alle melders nog niet in alarm, neem dan contact op met met ons. * Bij aansluiting van de aarddraad (groen/gele draad) op het IC-contact kan er sluiting ontstaan. Check of de groen/gele aarddraad bij alle sokkels aangesloten is op het aardblokje en niet op het doormeldcontact (IC-contact). Test daarna de rookmelders opnieuw. Gaan alle melders nog niet in alarm, dan kan er een defect ontstaan zijn door sluiting. Vervang in dat geval de rookmelder.
 
Wat is het verschil tussen de NEN 2535 en NEN 2555?
Globaal kan gesteld worden dat NEN 2535 de norm is voor brandmeldsystemen en de NEN 2555 de norm voor rookmelders in woonhuizen.
 
Bestaande rookmelder op 230v vervangen?
Rookmelders gaan circa 10 jaar mee. Aan het einde van de technische levensduur dient u de gehele rookmelder te vervangen. Bij de meeste merken kunt u de bestaande montagevoet hergebruiken, mocht dit niet passen dan kunt u de nieuw meegeleverde montagevoet gebruiken. Let op: voor vervanging van een rookmelder wel tijdelijk de stroom eraf halen!
 
alkaline of lithium back-up batterij
Indien u een rookmelder aanschaft die op 230v werkt kunt u kiezen uit een melder die is voorzien van een vervangbare alkaline of longlife lithium back-up batterij. Een alkaline back-up batterij gaat circa 3-4 jaar mee en dient dan te worden vervangen. Een lithium batterij gaat 10 jaar mee, net zo lang als de levensduur van de rookmelder zelf.
 
Brandkasten & kluizen en sleutelberging
U wilt een advies.
Als u van ons een advies wilt is het raadzaam de onderstaande vragen goed voor te bereiden. Bij voorkeur graag per e-mail ([email protected]) zodat wij u een goed voorstel kunnen doen. Dit zijn de vragen die u zou kunnen voorbereiden: # Wat is de waarde van het te bergen product ? # Wat voor soort producten zijn het (papiergeld, waardedocumenten, sieraden, CDroms, Tape etc). ? # Is er een verzekering-eis geformuleerd, zo ja welke ? # Is er geen verzekeringseis geformuleerd maar wilt u daar op voorhand toch aan voldoen ? # Wat vindt u zelf belangrijker: inbraak of brand (waar moet het meeste accent liggen) ? # Moet de kluis verankerbaar zijn en zo ja, via de achterwand of vloer of beide. # Mag het een dubbelbaardsleutelslot zijn (wij vermelden altijd de meerprijzen van digitale sloten) of moet het perse een digitaal slot zijn? # Wilt u een staande kluis, een inbouwkluis (voor in de muur) of een vloerkluis (in bijvoorbeeld beton af te gieten). # Is uw mogelijke aankoop voornamelijk bedrijfsmatig gericht ? # Is er een bepaald aantal legborden gewenst of ander optie's (lade, databox, hangmappensysteem enz.) ? # Is het belangrijk dat de kluis in de toekomst verder kan worden uitgebreid met legborden (dat kan namelijk niet altijd bij elke kluis). # Heeft u een voorkeurs maatvoering ? # Is het uiterlijk belangrijk (design) ?
 
Enkele vuistregels
Enkele handvatten voor uw oriëntatie op een nieuwe kluis: - Hoe hoger de te verzekeren waarde hoe hoger uw investering in een goede kluis - Hoe hoger het aantal minuten brandwerendheid hoe hoger de investering in een goede kluis - Hoe hoger de brandwerendheid hoe minder beschikbare ruimte (in liters) in de kluis ivm de dikke wanden - Tenzij standaard voorzien is de montage van een digitaal slot (meerdere varianten) een meerprijs
 
Fingerprintsafe gaat open op iedere vinger
Standaard wordt de fingerprintsafe geleverd zonder vingerafdruk in het geheugen. Pas als de eerste vinger is ingelezen opent de safe alleen op die vinger (en op de daarna extra ingelezen vingers natuurlijk). Als u deze safe reset naar de fabrieksinstellingen dan is de kluis dus ook weer door iedere vinger te openen !
 
Mastercode Hotelsafe Saga D25MOS
De mastercode van deze kluizen is op te vragen bij De Raat Brandkasten aan de hand van het serienummer. Iedere kluis heeft haar eigen mastercode.
 
Abus Secvest
Maximaal bereik draadloze systemen
Dit is zeer afhankelijk van de dikte van de muren en de materialen die gebruikt zijn in de bouw. In principe kan men uitgaan van minimaal 30 meter binnenshuis. Maar er zijn ook veel grotere afstanden gerealiseerd. Hoe dan ook, met een extra repeater kunnen zeer grote afstanden bereikt worden.
 
Gebruiks- en installatiehandleiding
Bij elke levering zit een gebruikshandleiding. Mocht u behoefte hebben aan een uitgebreide Nederlandstalige installateurshandleiding dan kan deze op verzoek gemaild worden (Foxit en PDF). U kunt deze ook direct zelf vinden en downloaden op Abus.com. Voer het Abus artikelnummer of productnaam in het zoekscherm in en alle beschikbare handleidingen en software downloads komen direct in beeld. ( geheel kosteloos ) Of kopieer voor de installatiehandleiding onderstaande link naar uw browser. http://www.abus.com/var/ImagesPIM/d110001/medias/docus/16/ABUS_FUAA500xx_Installer_NL_1.00.01.pdf
 
Het display van Secvest centrale blijft leeg ( geen tekst )
Indien er geen tekst op de display van de Secvest verschijnt na installatie kunt u onderstaande stappen doorlopen om dit te verhelpen. - Stroomloos maken - uitschakelen van zowel netspanning als accu - Display loskoppelen - Display weer aansluiten - Hierna weer de stroom aansluiten - Vervolgens dient u minimaal 10 minuten wachten voordat de display weer werkt
 
Gebruik van Gmail of hotmail accounts
Indien u gebruik maakt van de Abus app in combinatie met een gmail of hotmail account kan het noodzakelijk zijn om binnen uw e-mail account een instelling aan te passen. U dient dan bij instellingen > vreemde apps toestaan aan te zetten.
 
De laatste firmware update downloaden
Soms worden er updates uitgevoerd voor de Secvest centrale. U kunt de meest recente firmware downloaden via Abus.com Of kopieer onderstaande link naar uw browser. http://www.abus.com/nl/Huisbeveiliging/Alarminstallatie/Secvest-draadloze-alarminstallatie/Draadloze-alarmcentrale-sets/Secvest-Draadloos-Alarmsysteem
 
Detectievertraging PIR
De bewegingsmelders zijn voorzien van een lithiumbatterij. Omdat deze batterijen kostbaar zijn en een PIR toch wel wat verbruikt, is er gekozen voor een instelling waarbij er bij het doorgeven van een detectie (alarm) het ongeveer 6 minuten duurt voordat de melder weer een nieuwe beweging doorgeeft. Die pauze bespaart enorm veel batterijcapaciteit. Terwijl het niet uitmaakt of een inbreker 1x of 10x langs de bewegingsmelder loopt, het alarm is immers bij de eerste keer al in werking gegaan.
 
Doormelding PAC
De Abus Secvest en Abus Terxon centrale kennen een protocol dat geschikt is voor rechtstreekse communicatie met een Particuliere Alarm Centrale (PAC). U hoeft hier geen gebruik van te maken, want u kunt ook naar een ander adres of uw eigen GSM laten bellen. Net wat u wilt! Op dit moment selecteren wij de beste PAC, zo snel wij een partner hebben gevonden zullen wij u informeren.
 
Hoe bereken ik de juiste cilindermaat ?
De juiste cilindermaat berekend u altijd vanuit het hart van de cilinder. Als u aan de kopsekant van de deur staat dan dus de helft van de deur. Anders gezegd: 2x cilindermaat + totale lengte van de hele cilinder.
 
Wat is het verschil in de bewegingsmelders ?
Allereerst heeft u de PIR (passief infrarood). Deze bewegingsmelder reageert op temperatuurverschillen. Daarnaast zijn er ook MW-melders (microwelle). Deze melders reageren op verstoring in de pulserende stralen. Bij ons kunt u ook bekabelde melders kopen die gecombineerd zijn met beide functies. Of zelfs uitgerust zijn met 2xPIR+MW per melder. VdS gecertificeerd uiteraard.
 
Bij mijn Abus inbraakalarm zit geen CD-rom
Dat klopt. Om verwarring te voorkomen met verschillende versies kunt u altijd gratis de meest recente software downloaden van www.abus-sc.nl (zoek even op artikelnummer).
 
Ook via de kabeltelefoon / internettelefoon ?
Ja zeker. Of u nu via KPN, UPC, Ziggo, Tele2, Zeelandnet of HetNet belt (of andere): uw alarmcentrale blijft functioneren. Bij aanbieders -anders dan KPN- kan het nodig zijn de optie "lijnbewaking" uit te zetten in het installateursmenu.
 
Hoe werkt een PIR (bewegingsmelder)
Ruimtelijk werkende detectoren: Hieronder verstaan we passief infrarood (PIR) detectoren, radar detectoren of gecombineerde PIR/radar detectoren. Daarnaast zijn er nog detectoren welke een zogenaamde anti mask functie hebben. Zodra deze detectoren afgeplakt of bespoten worden, waardoor ze niets meer kunnen zien, geeft de detector een sabotage alarm. Passief Infrarood detectoren reageren op de infrarode energie welke wij mensen uitzenden. deze melders reageren het beste als de beweging dwars op het detectieveld is. Binnen deze zone "ziet" de detector beweging. Het naar buiten laten kijken van een PIR detector is dus geen goed idee om een goede detectie te verkrijgen. Radar detectoren reageren op beweging d.m.v. het doppler effect. deze detectoren zenden radarstraling uit met een bepaalde frequentie. Door beweging wordt de weerkaatsing van het uitgezonden signaal beinvloed en "ziet" de detector beweging. Gecombineerde PIR/radar detectoren gebruiken beide methodes om te detecteren en worden meestal in situaties met een verhoogde kans op storingen gebruikt.
 
Korting bij mijn verzekeraar ?
Aanmelden van uw centrale bij uw verzekeraar levert u (meestal) een korting op van ongeveer 10% op uw inboedelverzekering. Modaal gezien is dat een kortingsbedrag van ongeveer 30 euro per jaar. Mooi meegenomen natuurlijk. Wel verplicht u zich na registratie van uw alarm het systeem ook daadwerkelijk te gebruiken. Mocht u, een van uw huisgenoten of medewerkers echter een keer het systeem vergeten in te schakelen (of: "even snel boodschappen doen") dan loopt u bij onverwachte ellende het risico dat u (deels) niet verzekerd bent. Bent u door uw verzekeraar verplicht een alarmsysteem te installeren: dan is het niet anders. Bent u het niet verplicht? Dan heeft u dus nog de keuze tussen wel of niet aanmelden. Het gaat om de relatie tussen de korting in euro's en het gemak en risico ten aanzien van het consequent gebruiken van uw alarm.
 
Zitten de certificaten bij mijn producten?
Nee. Tegenwoordig zijn certificeringen online te controleren bij de uitgevende certificeerder. Mocht u toch een bewijs van certificering wensen dan kunt u dat aan ons vragen. Met name bij de alarmsystemen kunnen wij u snel een digitaal certificaat mailen. De meeste certificaten zijn ook te downloaden op www.abus-sc.nl. Zoek op de cijfers van het artikelnummer.
 
Universeel Module (UVM)
Het programmeren van de UVM vergt enig doorzettingsvermogen. Belangrijk is te weten dat als u de repeaterfunctie wilt activeren u dat ook daadwerkelijk moet instellen. Zie de gebruiksaanwijzing. Verder is het handig om te weten dat u de componenten die u aan de repeater gaat aanmelden NIET ook aan de centrale zelf moet aanmelden. Anders heeft u ze dubbel aangemeld, en dat leidt tot foutmeldingen.
 
Foutmelding bij GSM-module
De GSM module kunt u eenvoudig plaatsen in de Abus Secvest 2WAY alarmcentrale. De centrale herkent de module vanzelf. Blijft u PSTN foutmeldingen krijgen? Dan staat de standaardkiezer wellicht niet goed ingesteld. Ga naar Installateursmenu / meldingen / SMS / standaard kiezer.
 
Batterij leeg melding bij nieuw systeem
De batterijen zijn voor de nood-backup. Als je ze plaatst zijn ze leeg, de centrale kan daarom de eerste 24 uur af en toe "batterijspanning" als foutmelding geven, maar als de batterijen uiteindelijk opgeladen zijn verdwijnt deze melding vanzelf. De batterijen zorgen er voor dat je bij spanningsuitval tot maximaal 72 uur een functionerend alarmsysteem blijft houden. Het is immers een professioneel systeem !
 
Hoe sluit ik de stroom aan ?
De centrale moet aangesloten worden op 230 Volt. Op het gewone lichtnet dus. Omdat het wandmontage betreft en de stroomtoevoer professioneel gezien door de muur zal komen zitten er geen kabels bij het product. Een stuk electriciteitsnoer (+/-) is dus noodzakelijk om e.e.a. aan te kunnen sluiten.
 
Magneetcontact, het verschil tussen CC en FSL
De magneetcontacten FU8320W en FU8321W zijn bijna het zelfde. De "W" in het artikelnummer staat voor de kleur wit (ook in bruin verkrijgbaar). Het verschil tussen de FU8320W (CC) en de FU8321 (FSL) is dat de ene CC is, de andere FSL. Onder normale omstandigheden maakt vrijwel iedereen gebruik van de CC (FU8320). CC staat voor Closed Circuit, een alarmlus en/of sabotagelus zonder weerstanden. FSL staat voor Fully Supervised Loop. FSL staat gelijk aan DEOL: Double End of Line (de verbinding wordt via de vastgelegde stroom over twee weerstanden bewaakt). De keuze CC of FSL is alleen van belang als u bekabelde melders wilt koppelen aan de FU8320/21. Voor gewoon draadloos gebruik maakt het niets uit, wij raden dan de standaard CC (FU8320) aan.
 
Kan ik ook een installateur bestellen ?
U heeft een bestelling gedaan en wilt bij nader inzien (of op voorhand) hulp van een professioneel installateur ? Laat het ons weten, wij zoeken in het dealernetwerk van Abus een professioneel installateur bij u in de buurt en spreken voor een u aantrekkelijke prijs af. Indien u dat wenst kunnen wij u ook rechtstreeks in contact brengen met een (lokale) installateur.
 
Batterij-laag melding bij nieuwe centrale
Bij het installeren van een nieuwe centrale raden wij u aan de meegeleverde batterijen eerst op te laden in een gewone batterijlader. Dat hoeft niet, maar het voorkomt wel de foutmelding "lage batterijspanning".
 
Bekabelde sirene aansluiten
U kunt een bekabelde sirene aansluiten op de draadloze Secvest 2WAY. Vergeet dan niet zone 49 op "24 uurs" te zetten.
 
Lijnbewaking uitzetten?
Ga naar het installateursmenu > Meldingen > Lijnfoutmeldingen op uit zetten.
 
Zend- en ontvangstproblemen Secvest
In 95% van alle bereikproblemen blijkt de oorzaak in de omgeving van het alarmsysteem gevonden te worden. Een zender die dicht bij het alarmsysteem is geplaatst, een groot magnetisch veld, een stalen plaat in of aan de muur achter het alarmsysteem of tussen het alarmsysteem en de plaats waar vanuit signalen verzonden worden (dus tussen de componenten/afstandsbediening en de centrale) kan zulke problemen veroorzaken. Zaak is goed na te gaan of dit kan spelen. Gewapend beton kan het zend/ontvangstbereik beperken.
 
Melding batterij laag na aanmelden van opening of bewegingsmelder
Indien u na het inleren van een melder de melding Low battery ontvangt, kan dit in sommige gevallen betekenen dat er interventie/storing is in het signaal dat de centrale ontvangt. Als oorzaak kan het zijn dat u de centrale in de meterkast heeft geplaatst waardoor de draadloze koppeling tussen de melder en de Secvest centrale niet optimaal is. U kunt dan het beste proberen om de centrale en/of melder te verplaatsen en de deze opnieuw in te leren.
 
Huisdiervriendelijke melders ?
Huisdiervriendelijke bewegingsmelders zijn gewone bewegingsmelders die in het onderste detectiebereik zijn beperkt. Daardoor zien deze melders geen huisdieren zoals honden en katten tot pakweg 20 kilo. Springt uw kat echter op een kast dan kan het alarm maar zo geactiveerd worden. Dat huisdiervriendelijke melders software hebben om een kat te onderscheiden van een mens is een fabeltje. In uw persoonlijke situatie kan het handig zijn een huisdiervriendelijke melder te gebruiken. Nadeel is dat u het detectiebereik dus verkleint ten opzichte van een normale melder.
 
Abus Terxon
Doormelding PAC
Abus Secvest 2WAY en Abus Terxon MX en LX kennen een protocol dat geschikt is voor rechtstreekse communicatie met een Particuliere Alarm Centrale (PAC). U hoeft hier geen gebruik van te maken, want u kunt ook naar een ander adres of uw eigen GSM laten bellen. Aangesloten protocollen: Fast Format, Contact ID, SIA, Homebeep
 
Is er ook een GSM aansluiting mogelijk ?
Ja. Ons draadloos product Secvest 2Way en bekabeld product Terxon kunnen optioneel uitgerust worden met een GSM-module. Het alarmsysteem MobEye werkt standaard met GSM. Kijk in onze online winkel of neem contact met ons op.
 
Gebruiks- en installatiehandleiding
Bij elke levering zit een gebruikshandleiding. Mocht u behoefte hebben aan een uitgebreide installateurhandleiding dan kan deze op verzoek gemaild worden (Foxit en PDF). Voor producten van Abus kunt u ook gaan naar www.abus-sc.nl (zoek uw product op artikelnummer) en download de (installateurs)handleiding en eventueel de software. Gratis!
 
Waar download ik nieuwe software ?
Veel van onze producten kennen een softwarematige ondersteuning. Neem contact met ons op voor updates of softwarepakketten. Producten van het merk Abus kunt u ook rechtstreeks benaderen via de site www.abus-sc.nl. Zoek vervolgens op artikelnummer en download de software.
 
Hoe bereken ik de juiste cilindermaat ?
De juiste cilindermaat berekend u altijd vanuit het hart van de cilinder. Als u aan de kopsekant van de deur staat dan dus de helft van de deur. Anders gezegd: 2x cilindermaat + totale lengte van de hele cilinder.
 
Ik heb een Terxon centrale gekocht. Wat nu ?
Download zowel de gebruikershandleiding als de installateurshandleiding. Deze kunt u downloaden vanaf www.abus-sc.nl (zoek op het productnummer). Download dan ook de software om uw centrale te koppelen met uw computer. Tip: de Duitse handleiding zijn meestal vollediger. Succes!
 
kan ik het alarmsysteem aan mijn computer koppelen ?
Ja. Download de benodigde software op www.abus-sc.nl (zoek op artikelnummer).
 
Terxon koppelen aan de computer lukt mij niet.
Alleen een USB kabel verbinden is meestal niet voldoende. U heeft ook een zogenaamd nulmodem nodig. Belangrijk is om de poort op uw eigen computer goed te specificeren. Meestal is COM1 een lokale + remote-poort. Dit mag echter van de Abus software niet. De modem en de interne poort moeten namelijk verschillend zijn. het makkelijkst is het om de remote-poort aan een andere COM te koppelen (COM2 of 3 etc). Vervolgens dient u register 110 op lokaal te zetten. Tot slot moet in de software een account worden aangemaakt. Dat doet u door die nieuwe account een naam naar keuze te geven + een serienummer. Dit serienummer mag u zelf samenstellen, echter zorg dat u het ergens noteert (!). Om het programmeren inzichtelijk te houden adviseren wij u in de software de optie "registernummers aan" aan te zetten.
 
Gesproken woord bij standaardkiezer Terxon
De standaard telefoonkiezer van Terxon MX en LX ondersteunt geen gesproken woord. U kunt daarvoor wel een aparte telefoonkiezer kopen die gesproken woord geeft bij alarmering. Of zelfs SMS via GSM. De standaardkiezer van Terxon verzend alleen het meldkamerprotocol. Als u geen meldkamer gebruikt heeft u daar niets aan. In dat geval adviseren wij u uw eigen nummer (uw gsm bijvoorbeeld) te programmeren en register 186 op "BEEP" te zetten.
 
Telefoonnummer programmeren in Terxon
Installateurshandleiding Duitse taal, pagina 42 (registers). Telefoonnummer 1: menupunt 115 (register 115), telefoonnummer 2, menupunt 116 (register 116). Zie ook pagina 12/13 van de online Duitse gebruikershandlleiding.
 
Wat is het verschil in de bewegingsmelders ?
Allereerst heeft u de PIR (passief infrarood). Deze bewegingsmelder reageert op temperatuurverschillen. Daarnaast zijn er ook MW-melders (microwelle). Deze melders reageren op verstoring in de pulserende stralen. Bij ons kunt u ook bekabelde melders kopen die gecombineerd zijn met beide functies. Of zelfs uitgerust zijn met 2xPIR+MW per melder. VdS gecertificeerd uiteraard.
 
Bij mijn Abus inbraakalarm zit geen CD-rom
Dat klopt. Om verwarring te voorkomen met verschillende versies kunt u altijd gratis de meest recente software downloaden van www.abus-sc.nl (zoek even op artikelnummer).
 
Hoe werkt een PIR (bewegingsmelder)
Ruimtelijk werkende detectoren: Hieronder verstaan we passief infrarood (PIR) detectoren, radar detectoren of gecombineerde PIR/radar detectoren. Daarnaast zijn er nog detectoren welke een zogenaamde anti mask functie hebben. Zodra deze detectoren afgeplakt of bespoten worden, waardoor ze niets meer kunnen zien, geeft de detector een sabotage alarm. Passief Infrarood detectoren reageren op de infrarode energie welke wij mensen uitzenden. deze melders reageren het beste als de beweging dwars op het detectieveld is. Binnen deze zone "ziet" de detector beweging. Het naar buiten laten kijken van een PIR detector is dus geen goed idee om een goede detectie te verkrijgen. Radar detectoren reageren op beweging d.m.v. het doppler effect. deze detectoren zenden radarstraling uit met een bepaalde frequentie. Door beweging wordt de weerkaatsing van het uitgezonden signaal beinvloed en "ziet" de detector beweging. Gecombineerde PIR/radar detectoren gebruiken beide methodes om te detecteren en worden meestal in situaties met een verhoogde kans op storingen gebruikt.
 
Korting bij mijn verzekeraar ?
Aanmelden van uw centrale bij uw verzekeraar levert u (meestal) een korting op van ongeveer 10% op uw inboedelverzekering. Modaal gezien is dat een kortingsbedrag van ongeveer 30 euro per jaar. Mooi meegenomen natuurlijk. Wel verplicht u zich na registratie van uw alarm het systeem ook daadwerkelijk te gebruiken. Mocht u, een van uw huisgenoten of medewerkers echter een keer het systeem vergeten in te schakelen (of: "even snel boodschappen doen") dan loopt u bij onverwachte ellende het risico dat u (deels) niet verzekerd bent. Bent u door uw verzekeraar verplicht een alarmsysteem te installeren: dan is het niet anders. Bent u het niet verplicht? Dan heeft u dus nog de keuze tussen wel of niet aanmelden. Het gaat om de relatie tussen de korting in euro's en het gemak en risico ten aanzien van het consequent gebruiken van uw alarm.
 
Zitten de certificaten bij mijn producten?
Nee. Tegenwoordig zijn certificeringen online te controleren bij de uitgevende certificeerder. Mocht u toch een bewijs van certificering wensen dan kunt u dat aan ons vragen. Met name bij de alarmsystemen kunnen wij u snel een digitaal certificaat mailen.
 
Kan ik ook een installateur bestellen ?
U heeft een bestelling gedaan en wilt bij nader inzien (of op voorhand) hulp van een professioneel installateur ? Laat het ons weten, wij zoeken in het dealernetwerk van Abus een professioneel installateur bij u in de buurt en spreken voor een u aantrekkelijke prijs af. Indien u dat wenst kunnen wij u ook rechtstreeks in contact brengen met een (lokale) installateur.
 
Bestaat er een IP module voor Terxon ?
Er bestaat geen kant en klare insteekmodule voor de Terxon serie. Wel kunnen wij losse prints leveren. Deze kunnen alleen meldkamerprotocollen versturen over IP, geen spraak.
 
Telefoon- of GSM kiezer op vreemde centrale ?
Onze telefoon- en GSMkiezers kunt u meestal op alarmcentrales van andere merken aansluiten, mist voorzien van een NO/NC contact.
 
Loopdraad bij bedraad magneetcontact
De zogenaamde loopdraad bij een bedraad magneetcontact kunt u gebruiken als sabotage-alarm.
 
Proximity-key aanmelden op een Terxon systeem
Er zijn meerdere documenten waarin dit beschreven wordt. Bijvoorbeeld in de gebruikshandleiding van de AZ4100 (Nederlandse versie) pagina 13. Handleidingen van Abus producten download u gemakkelijk en snel op www.abus-sc.nl (zoek op artikelnummer).
 
Deelbereik alarmcomponenten
Om het deelbereik van alarmcomponenten in te stellen is het van belang om na de toewijzing aan een partitie (bijvoorbeeld A) ook de deelbereiken verder te configureren.
 
Brand en inbraak gaan niet samen op 1 uitgang
Om 1 van de uitgangen (OP1-OP3) te laten reageren op brand moet daarvoor de registerwaarde 34 opgegeven worden. Dit valt niet te combineren met inbraak omdat voor brand normaliter een andere toon (hoog/laag) gebruikt wordt. Brand en inbraak zijn dus niet op 1 uitgang gelijktijdig te programmeren.
 
Terxon sx aansluiting op PAC?
De aanwezig kiezer in de Terxon SX centrale kan niet worden aangesloten op een PAC. De Terxon MX en LX bieden deze mogelijkheid wel.
 
Mobeye GSM alarm
Hoe betrouwbaar is de Mobeye?
De componenten van de Mobeye zijn getest tegen de hoogste betrouwbaarheidsnormen. De Mobeye zal onder normale omstandigheden geen valse alarmmeldingen geven. Daarnaast is het mogelijk om test berichten uit te laten sturen, om zeker te weten dat de Mobeye goed functioneert.
 
Wat voor alarmmelding maakt de Mobeye?
De Mobeye i100 geeft een stil alarm, de Mobeye i110 heeft de optie voor een stil of luid alarm; bij een stil alarm is er op de plek zelf geen enkel teken van alarmering. De Mobeye belt naar de ingestelde telefoonnummers (maximaal 2) en stuurt een SMS bericht.
 
Hoe weet ik zeker dat de Mobeye werkt?
Het is mogelijk zelf een frequentie in te stellen waarmee u testberichten van de Mobeye ontvangt op uw mobiele telefoon. Hiermee kunt u zich ervan vergewissen dat de Mobeye naar behoren functioneert.
 
Wat als ik mijn gebruikerscode ben vergeten?
De wijze van het resetten van de usercode is alleen bekend bij Mobeye. Het verdient de aanbeveling om voorzichtig om te gaan met deze code. Mocht deze gereset moeten worden, dan kunt u zich wenden tot onze klantenservice of bij de Mobeye organisatie.
 
Kan de Mobeye op een meldkamer worden aangesloten?
Ja, de Mobeye is voorzien van de correcte protocollen voor diverse reguliere meldkamers (PAC) en is erkend door de meeste meldkamers. Het is dus mogelijk om de Mobeye te laten bellen naar meldkamers, die vervolgens actie ondernemen. Neem contact op met onze klantenservice om te horen of uw meldkamer geschikt is. Mobeye alarmeringssystemen kunnen doormelden naar zelf in te stellen telefoonnummers. De module zal dan direct bellen en/of SMS-en naar deze nummers. Het is mogelijk de meldingen naar een particuliere meldkamer te laten gaan. De melding zal dan door een professionele partij worden opgepakt. Zij zullen de alarmmelding dan eerst verifieren bij de contactpersonen. Indien nodig kunnen zij daarna de politie alarmeren (conform de 'wet op verificatie'). De meldkamer zal de volgende berichten ontvangen: - dagelijkse testmelding - lage batterijspanning - (inbraak) alarmmelding NB: geen temperatuurmelding Om uw Mobeye alarmsysteem aan de meldkamer aan te sluiten, kunt u contact opnemen met uw inbraakinstallateur. Indien u het Mobeye alarm heeft aangeschaft in een winkel, kunt u ons raadplegen. Wij adviseren u dan over een geschikte Particuliere Alarmcentrale (PAC) en helpen u om de aansluiting te activeren.
 
Kan ik de Mobeye ergens bevestigen?
De Mobeye heeft bevestigingsgaten in de achterkant van de behuizing. Hierdoor is het eenvoudig om de Mobeye op te hangen aan een vast object of muur.
 
Overig inbraaktechniek
Maximaal bereik draadloze systemen
Dit is zeer afhankelijk van de dikte van de muren en de materialen die gebruikt zijn in de bouw. In principe kan men uitgaan van minimaal 30 meter binnenshuis. Maar er zijn ook veel grotere afstanden gerealiseerd. Hoe dan ook, met een extra repeater kunnen zeer grote afstanden bereikt worden.
 
Hoe bereken ik de juiste cilindermaat ?
De juiste cilindermaat berekend u altijd vanuit het hart van de cilinder. Als u aan de kopsekant van de deur staat dan dus de helft van de deur. Anders gezegd: 2x cilindermaat + totale lengte van de hele cilinder. Voor de HomeTech deuropener heeft u aan de binnenzijde van de deur ca. 10 mm extra nodig, zodat de HomeTech deuropener zich goed kan vastzetten.
 
Wat is het verschil in de bewegingsmelders ?
Allereerst heeft u de PIR (passief infrarood). Deze bewegingsmelder reageert op temperatuurverschillen. Daarnaast zijn er ook MW-melders (microwelle). Deze melders reageren op verstoring in de pulserende stralen. Bij ons kunt u ook bekabelde melders kopen die gecombineerd zijn met beide functies. Of zelfs uitgerust zijn met 2xPIR+MW per melder. VdS gecertificeerd uiteraard.
 
Hoe werkt een PIR (bewegingsmelder)
Ruimtelijk werkende detectoren: Hieronder verstaan we passief infrarood (PIR) detectoren, radar detectoren of gecombineerde PIR/radar detectoren. Daarnaast zijn er nog detectoren welke een zogenaamde anti mask functie hebben. Zodra deze detectoren afgeplakt of bespoten worden, waardoor ze niets meer kunnen zien, geeft de detector een sabotage alarm. Passief Infrarood detectoren reageren op de infrarode energie welke wij mensen uitzenden. deze melders reageren het beste als de beweging dwars op het detectieveld is. Binnen deze zone "ziet" de detector beweging. Het naar buiten laten kijken van een PIR detector is dus geen goed idee om een goede detectie te verkrijgen. Radar detectoren reageren op beweging d.m.v. het doppler effect. deze detectoren zenden radarstraling uit met een bepaalde frequentie. Door beweging wordt de weerkaatsing van het uitgezonden signaal beinvloed en "ziet" de detector beweging. Gecombineerde PIR/radar detectoren gebruiken beide methodes om te detecteren en worden meestal in situaties met een verhoogde kans op storingen gebruikt.
 
Korting bij mijn verzekeraar ?
Aanmelden van uw centrale bij uw verzekeraar levert u (meestal) een korting op van ongeveer 10% op uw inboedelverzekering. Modaal gezien is dat een kortingsbedrag van ongeveer 30 euro per jaar. Mooi meegenomen natuurlijk. Wel verplicht u zich na registratie van uw alarm het systeem ook daadwerkelijk te gebruiken. Mocht u, een van uw huisgenoten of medewerkers echter een keer het systeem vergeten in te schakelen (of: "even snel boodschappen doen") dan loopt u bij onverwachte ellende het risico dat u (deels) niet verzekerd bent. Bent u door uw verzekeraar verplicht een alarmsysteem te installeren: dan is het niet anders. Bent u het niet verplicht? Dan heeft u dus nog de keuze tussen wel of niet aanmelden. Het gaat om de relatie tussen de korting in euro's en het gemak en risico ten aanzien van het consequent gebruiken van uw alarm.
 
Externe sirene bij MobEye producten.
De eventuele uitgangen zijn transitor uitgangen die naar Ground schakelen. De maximale stroom door de transtor bedraagt 100 mA. Een 12V sirene tussen de V+ en de O1 is hiermee mogelijk (mits deze niet meer dan 100 mA vraagt).
 
Videobewaking
Hoe bereken ik de brandpuntafstand ?
Zo berekent u de benodigde brandpuntafstand in mm voor een 1/3" beeldopnemer (objectief): formule is: afstand tot het object in meters x 4,88 mm. Stel de afstand is 10 meter, het antwoord is dan: 48mm. Dit antwoord deelt u door de breedte (!) van het object. Stel dit is een auto van 2 meter. De som wordt dan: 48mm/2 = 24mm. U heeft dus een objectief nodig van 24mm in dit voorbeeld.
 
Welke harde schijf capaciteit ?
Wij raden onze eigen SATA harde schijven aan. Deze zijn geoptimaliseerd voor CCTV toepassingen (videobewaking). Zeer afhankelijk van de mogelijkheden van uw recorder kunt u als vuistregeltje aanhouden: 1GB per uur per camera. Voor normaal gebruik heeft u dus voldoende aan de standaard 500GB schijf. Maar we leveren ook een 1TB (1.000 GB) schijf.
 
Heb ik een thuisnetwerk nodig ?
Voor de WLAN camera heeft u een (draadloos) netwerk nodig. Dat kan elk willekeurig netwerk zijn, dus ook die van uw buurman of een vrij signaal uit de lucht. De camera heeft een eigen IP-adres, dus is in feite een zelfstandige computer. Uw eigen computer hoeft tijdens gebruik niet aan te staan. Als u de bekabelde (LAN) variant gebruikt, dan adviseren wij de netwerkkabel in de router te plaatsen (meterkast, beginpunt adsl etc). Als u de draadloze (WLAN) variant gebruikt dan is het handig dat uw router een draadloos signaal kan ontvangen en verzenden (vrijwel alle nieuwe routers voldoen daar aan). Voordeel van de draadloze variant is bovendien dat u op het netwerk van een ander kunt werken.
 
Infrarood ?
Camera's die zijn uitgerust met infrarode leds kunnen tot 5 meter prima zien, afhankelijk van het aantal leds, tot vele meters meer. U kunt ook overwegen een losse infrarood schijnwerper bij ons te bestellen. Deze worden in het bedrijfsleven en overheid toegepast om hele straten en gebouwen bij duistere nacht te filmen alsof het een stralende dag was.
 
Recorders met optionele harde schijf
Bij recorder die is voorzien van een uitneembare harde schijf is het goed te weten dat deze schijf NOOIT verwijderd mag worden. De uitneembaarheid is uitsluitend bedoeld voor de installateur. Het uitnemen van de harde schijf bij een werkend systeem is funest. Het systeem schrijft namelijk een database weg op de harde schijf EN in de recorder zelf. Als de schijf wordt uitgenomen tijdens de operationele fase, dan ontstaat er een MISMATCH tussen de databases. Om deze reden dus ook NOOIT de tijd aanpassen van de recorder (denk aan zomer/wintertijd). Dat kan alleen als je ook de harde schijf formatteert (= huidig dataverlies). Als dat toch is gebeurd dan kun je bij het opstarten van het systeem kiezen voor de Play Only Modus. Je kunt dan de beelden wel bekijken, maar alleen van voor naar achter (dus niet zoeken etc.). Eventueel -in geval van nood- zou je er zelf een videorecorder aan kunnen hangen om de beelden alsnog op te slaan.
 
Opgenomen beelden veilig stellen
Om beelden veilig te stellen kun je een DVR branden. De recorder zet daar automatisch Webplayer bij. Doe je deze CD-rom in een computer dan opent Webplayer een internetbrowser (meestal MS Explorer) en worden de beelden automatisch afgespeeld.
 
Hoe koppel ik mijn IP camera aan internet / GSM ?
In de Appstore van Apple kunt u de App voor iPhone gratis downloaden. Ook is er software voor Androidtoestellen gratis verkrijgbaar. De overige instellingen regelt u makkelijk en snel via de meegeleverde VMS Expess Software bij uw bestelde camera. U kunt deze software ook bestellen, kijk in onze online winkels.
 
Kan ik PCI kaarten combineren ?
PCI kaarten kunt u onderling niet combineren met elkaar. Dat geeft problemen met de software. Als u het bereik sterkt wilt vergroten raden wij u onze videoservers aan. Deze servers leggen bovendien geen enorm beslag op de processor van uw computer. Laat u adviseren door ons !
 
Kan ik ook een installateur bestellen ?
U heeft een bestelling gedaan en wilt bij nader inzien (of op voorhand) hulp van een professioneel installateur ? Laat het ons weten, wij zoeken in het dealernetwerk van Abus een professioneel installateur bij u in de buurt en spreken voor een u aantrekkelijke prijs af. Indien u dat wenst kunnen wij u ook rechtstreeks in contact brengen met een (lokale) installateur.
 
4 kanaals videogeheugen koppelen aan alarmsysteem
Het 4 kanaals videogeheugen (ABTVVR35000) is voorzien van 2 virtuele alarmpoorten. Deze kunnen communiceren met draadloze ontvangers zoals het draadloze wandcontactdoos van Secvest 2WAY/IP en de draadloze Sevcest IP module. Er kunnen geen bekabelde alarmsystemen aan gekoppeld worden.
 
Codering IP beschermingsklasse
Een IP beschermingsklasse bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer heeft een betekenis, het tweede cijfer ook. Zo staat IP58 voor (5) stofdicht en (8) bescherming tegen permanente onderdompeling. We geven u alle code's: HET EERSTE CIJFER: 0= geen bescherming, 1= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter vanaf 50 mm, 2= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 12,5 mm, 3= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 2,5 mm, 4= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 1,0 mm, 5= beschermd tegen stof, 6= stofdicht. HET TWEEDE CIJFER: 0=geen bescherming, 1= beschermd tegen loodrecht invallende waterdruppels, 2= beschermd tegen vallende waterdruppels 15 graden gekantelde behuizing, 3= beschermd tegen vallende waterstralen tot 60 graden ten opzichte van de loodlijn, 4= beschermd tegen spatwater van alle kanten, 5= beschermd tegen waterstralen uit willekeurige richtingen, 6= beschermd tegen sterkte waterstralen, 7= beschermd tegen kortstondige onderdompeling, 8= beschermd tegen permanente onderdompeling.
 
Kun je de IR-stralen ook zien ?
De Abus IR_schijnwerpers zijn verkrijgbaar in een semi-discrete en in een discrete uitvoering. Bij de semi-discrete uitvoering kunt u onder bepaalde omstandigheden de rode leds zien oplichten. Bij de discrete uitvoering ziet u niets. Het is te testen door de camerabeelden in het duister te bekijken. Het is niet zo dat u altijd zicht hebt in het donker. Zeker een donkere achtergrond, zoals een donkere muur, gooit roet in het eten. Pas als er iemand door het IR bereik heenloopt, zult u door de daardoor ontstane reflectie "beeld" krijgen. Daarnaast is het van groot belang dat de IR-straling juist is afgesteld ten opzichte van het bereik van de camera. De camera moet geschikt zijn voor IR-opname.
 
PIR Netwerkcamera sabotagemelding
Tamper Event (sabotagemelding) van de PIR is op te lossen door de centrale in- en uit te schakelen. Dit is een probleempje dat wordt opgelost in de aankomende update. De melder op PULS (permanent) zetten is een veel gehoorde oplossing.
 
VMS Express op een 64 BIT ?
ABUS VMS Express, Version 6.11.1868, 05/04/2011 · 32 Bit + 64 Bit Version · Kostenlos nutzbar mit allen ABUS Security-Center Netzwerkkameras und 4 bis 8 Kanal PCI-Karten · Neue Kameramodelle integriert: - TVIP10001 - TVIP10051 - TVIP11501 - TVIP11551 - TVIP20001 - TVIP20051 - TVIP21501 - TVIP21551 Gebruik bijvoorbeeld deze link (buiten verantwoordelijkheid van 247Safety) http://www.etracker.de/lnkcnt.php?et=qPK6pm&url=http%3A//www.abus-sc.nl/silver.download/download/%257C_a00k-jrzMDHeqASXN7icx9-xe6_fhkdWm1jFTHsUjKtVRLUHaLYnU8P5s7_sG-tDbhQiTh_9RUiiXDftBkNLsVqde8kNuYrSDo-0jL7B1qx3I7qig9H5XrTExbxAz_jZglWXA/eytronVMS_Express-6.11.1868.zip&lnkname=ABUS%20VMS%20Express
 
Synchroniseren van de tijd
Om te synchroniseren met een NTP server: NTP poort 123 firewall enabled. Eventueel server locatie instellen via de Abus webapplicatie. Voorstaande werkt natuurlijk alleen als er een werkende tijdserver (!) is. Wel de goede tijdzone kiezen aangezien de tijdserver niet weet waar u bent. Overigens worden alleen de minuten aangepast, niet de uren. Tijdinstellingen kunt u alleen via het menu van de recorder doen, niet via de web interface. Sommige recorders hebben ook nog een DST optie voor de automatische omschakeling van zomer/wintertijd.
 
Certificering, uitleg keurmerken.
EN54
In de Europese norm EN54 zijn de producteisen voor systemen voor brandmeldingen vastgelegd.
 
NCP keurmerk (BORG)
NCP Certificatie is hèt certificatie-instituut in Nederland op het gebied van inbraakpreventie en brandveiligheid. Certificeren is het afgeven van een onafhankelijke derdeverklaring dat een gerechtvaardigd vertrouwen geeft over het aantoonbaar voldoen aan normen en voorschriften. Bedrijven kunnen zich door NCP Certificatie laten beoordelen op het voldoen aan de criteria die staan in kwaliteitsregelingen. Regelingen die zijn opgesteld door marktpartijen als verzekeraars, leveranciers en fabrikanten, gebruikers en de overheid (politie, brandweer, diverse ministeries). Fabrikanten kunnen hun beveiligingproducten voor brand- en inbraakbeveiliging bij NCP laten registreren als teken dat ze aan de relevante eisen voldoen. Fabrikanten van andere beveiligingsoplossingen kunnen hun producten laten voorzien van NCP Keur™ indien ze aan relevante eisen voldoen.
 
INCERT keurmerk
INCERT Het INCERT certificaat is een kwaliteitsstandaard voor alarmproducten. Vooral in België zijn deze certificaten van grote betekenis. Alarmproducten zonder INCERT goedkeuring mogen daar niet worden verkocht. INCERT certificaten worden in grote delen van de Europese Unie als voorwaarde gesteld voor verdere certificering. www.incert.be
 
VdS en VdS-Home
Het VdS-keurmerk staat voor het onafhankelijke certificeringsinstituut voor beveiligingstechniek (brand en inbraak) in Duitsland. Door de strenge certificeringsrichtlijnen garandeert de VdS hoogwaardige producten die ook onder de zwaarste omstandigheden de beste resultaten en veiligheid garanderen. Sinds 2009 bestaat er ook het speciale certificaat VdS-Home. Dit certificaat spitst zich met name op thuisgebruik en het typische gedrag van thuisgebruikers. www.vds.de
 
UVV Keurmerk
De BG richtlijn Kassen (BGV C9) legt de eisen aan optische- en ruimtebewaking voor krediet- en geldinstituten vast. UVV gecertificeerde videobewakingsproducten zijn daarom geschikt voor toepassing in banken, bij juweliers en veiligheidsrelevante omgevingen. www.vbg.de
 
Fiducia
Fiducia is ICT partner van de Raiffeisen-Volksbanken en certificeert producten en oplossingen voor toepassingen binnen het kader van de ICT infrastructuur van het bankwezen.
 
Forsikring & Pension
F&P zorgt bij de certificering voor het naleven van de richtlijnen en voorschriften voor de bouw en installatie van alarm- en brandmeldinstallaties in Denemarken.
 
VSO keurmerk
Het neutrale verbond van beveiligingsondernemingen in Oostenrijk bevestigd met de certificeringen de hoge veiligheidsstandaard van alarm- en videoproducten. www.vsoe.at
 
Hebben jullie het keurmerk van de Stichting Webshop Keurmerk?
Wij conformeren ons aan de doelstellingen van de stichting Thuiswinkel Waarborg en de Stichting Webshop Keurmerk. Uiteraard zijn wij ook gecertificeerd door de Stichting Webshop Keurmerk.
 
Zitten de certificaten bij mijn producten?
Nee. Tegenwoordig zijn certificeringen online te controleren bij de uitgevende certificeerder. Mocht u toch een bewijs van certificering wensen dan kunt u dat aan ons vragen. Met name bij de alarmsystemen kunnen wij u snel een digitaal certificaat mailen. Voor producten van ABus kunt u ook surfen naar www.abus-sc.nl. Zoek op de cijfers van het artikelnummer en download uw certificaat (indien beschikbaar).
 
Codering IP beschermingsklasse
Een IP beschermingsklasse bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer heeft een betekenis, het tweede cijfer ook. Zo staat IP58 voor (5) stofdicht en (8) bescherming tegen permanente onderdompeling. We geven u alle code's: HET EERSTE CIJFER: 0= geen bescherming, 1= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter vanaf 50 mm, 2= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 12,5 mm, 3= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 2,5 mm, 4= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 1,0 mm, 5= beschermd tegen stof, 6= stofdicht. HET TWEEDE CIJFER: 0=geen bescherming, 1= beschermd tegen loodrecht invallende waterdruppels, 2= beschermd tegen vallende waterdruppels 15 graden gekantelde behuizing, 3= beschermd tegen vallende waterstralen tot 60 graden ten opzichte van de loodlijn, 4= beschermd tegen spatwater van alle kanten, 5= beschermd tegen waterstralen uit willekeurige richtingen, 6= beschermd tegen sterkte waterstralen, 7= beschermd tegen kortstondige onderdompeling, 8= beschermd tegen permanente onderdompeling.
 
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »