Menu
EUR

Klantenservice

Vind uw antwoord snel en gemakkelijk op onze klantenservice pagina.
085 - 4884070
Bereikbaar van ma t/m vr van 8.00 tot 17.00 uur
E-mail
[email protected]
Reactie binnen 1 werkdag
Contactformulier
Reactie binnen 1 werkdag op al uw vragen

Neem contact op

Contactgegevens

085 - 4884070
btw-nummer: NL864926200B01
Allesveilig.nl Kazemat 4
3905 NR Veenendaal
the Netherlands

Veelgestelde vragen

Klantenservice
Bedrijven uit België en Duitsland hoeven geen BTW te betalen (Intracommunautaire levering /BTW verlegd)
Wij leveren onze goederen buiten Nederland maar binnen Europa zonder BTW te berekenen aan bedrijven. Als bedrijf dient u te beschikken over een geldig BTW-nummer. Alleen in combinatie met uw BTW-nummer kunnen wij u vrijstellen van de BTW. Indien u tijdens het bestelproces een geldig BTW invoert zal de BTW automatisch worden verlegd.
 
Ruilen/retouren
Ruilen kan. (Uitgezonderd maatwerk). U kunt uw producten tot 14 dagen na ontvangst retourneren. De kosten van verzending komen voor uw eigen rekening. Na de ontvangst van de goederen in onberispelijke staat wordt het product van uw keuze verzonden. Voor meer informatie en het regelen van uw ruiling: ga naar de hoofdpagina van deze site en klik op Ruilen en retourneren (Rechts onderin).
 
Hoe controleer ik de status van mijn bestelling?
Bij iedere statuswijziging ontvangt u een e-mail. Zo weet u precies wanneer uw bestelling in behandeling is, wanneer het verzonden is en wanneer uw pakket geleverd zal zijn.
 
Zit er garantie op mijn aankopen?
Uiteraard. Op al onze producten is minimaal de fabrieksgarantie van toepassing. Soms wel tot 180 maanden! Als u een beroep wilt doen op de garantie, neem dan contact op met ons.
 
Zijn jullie wel gecertificeerd ?
Wij zijn gecertificeerd door de Stichting Webshop Keurmerk. Kijk voor meer informatie op ConsuWijzer.nl of op Keurmerk.info
 
Zijn mijn gegevens goed afgeschermd op uw webshop?
Ja, het gehele ordertraject op onze webwinkel is beveiligd met Secure Socket Layer (SSL). Op het moment dat u van de winkelwagen naar het orderproces gaat schakelt automatisch de pagina om naar een SSL verbinding (1024 bits) en securearea.eu. Dit kunt u ook bovenin in uw adresbalk zien. Het adres begint met https:// en u zult of onderin het venster of naast de adresbalk een sleuteltje zien. De verbinding kan daardoor dus niet afgeluisterd worden.
 
Onze transportbedrijven
Standaard leveren wij via PostNL. Als u niet thuis bent dan wordt uw pakket de volgende dag nog een keer aangeboden. Daarna kunt u het ophalen bij een postkantoor bij u in de buurt. 
 
Afwijkend leveradres
U kunt een afwijkend leveradres opgeven tijdens uw bestelling.
 
Privacy Beleid
Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het in orde maken van uw bestelling en de nazorg zoals facturatie en garantie. U kunt zelf aangeven de nieuwsbrief te willen ontvangen of juist te beëindigen in het orderproces. Fortimax Beheer verstrekt uw gegevens niet aan derden. Het orderproces is bovendien streng bewaakt middels Secure Socket Layer (SSL). U kunt dit controleren dmv een speciaal pictogram (sleuteltje) onderin uw venster of naast de adresbalk op het moment dat u zich in het orderproces bevindt.
 
Gebruikshandleiding
Bij een aantal producten zit een gebruikshandleiding. Soms hebben wij ook meer documentatie, soms minder. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
 
Scherpe tarieven

Allesveilig.nl hanteert scherpe tarieven. Deze scherpe prijzen kunnen wij hanteren doordat wij ons enkel richten op levering, advies en een uitstekende aftersales. 

 
Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 75,-.
Verzendkosten: Bij bestellingen tot € 75,- rekenen wij slechts € 4,95,- aan verzendkosten. Bestellingen vanaf € 75,- worden gratis verzonden. Ook naar België of Duitsland.
 
Hoe bereik ik Allesveilig.nl ?
Onze Klantenservice is bereikbaar tijdens kantooruren van 08.00 - 17.00 uur. Telefoon: 085 - 4884070. U kunt ons ook een e-mail sturen door het contactformulier in te vullen op de contactpagina.
 
Wat is de levertijd?
Wij beheren een grote eigen voorraad in ons centrale magazijn en het merendeel van de producten heeft u binnen 24 uur in huis! Producten worden verzonden met PostNL. U kunt er van uit gaan dat alles wat u voor 16:30 op onze webshop besteld, de zelfde dag nog verzonden wordt.
 
Hoe reken ik mijn bestelling af?
Dit kan met iDeal of Bancontact. Dit is vaak interessanter voor onze Belgische klanten. 
 
Op rekening voor bedrijven, stichtingen en Vereniging van Eigenaren ?
Voor bedrijven, verenigingen en stichtingen is het mogelijk om op rekening een bestelling te plaatsen. Vriendelijk verzoek om tijdens het bestelproces het BTW en/of KvK nummer in te vullen bij het invullen van uw bedrijfsgegevens. Allesveilig.nl behoudt zich te alle tijde het recht voor om een bestelling op rekening te weigeren zonder opgaaf van reden.
 
Rookmelders
Levensduur rookmelder
Een rookmelder heeft een levensduur van circa 10 jaar. Veelal staat op de zij- of onderkant van de melder een productiedatum en advies vervangdatum. Net zoals elk ander elektrisch apparaat heeft een rookmelder een technische levensduur. Controleer bij aankoop of de productiedatum en/of vervangdatum er op staat. Zo niet, dan kunt u het beste de plaatsingsdatum met een stift aan de onderkant van uw rookmelder zetten. Dan weet u ongeveer wanneer de melder aan vervanging toe is.
 
Lithium of alkaline batterij ?
Indien u een rookmelder aanschaft die op een batterij werkt kunt u kiezen uit een melder die is voorzien van een vervangbare alkaline of longlife lithium batterij. Een alkaline batterij gaat circa 1 jaar mee en dient dan te worden vervangen. Een lithium batterij gaat 10 jaar mee, net zo lang als de levensduur van de rookmelder zelf.
 
Waar hang ik mijn rookmelder op?
Rookmelders dienen bij voorkeur in het midden van de ruimte aan het plafond te worden gemonteerd. Indien zich aan het plafond obstakels zoals bijvoorbeeld balken bevinden, die meer uitsteken dan 15 cm is het raadzaam de melder aan de wand te monteren.
 
Hoe maak ik een rookmelder schoon ?
Belangrijk is dat u uiterst voorzichtig te werk gaat! Voor zover een rookmelder te openen is maakt u de rookmelder open. Met een stofzuiger of luchtcompressor kunt u de rookmelder voorzichtig schoonblazen of uitzuigen. Een pompje voor luchtbedden / opblaasbootjes kan ook uitkomst bieden. Lees elders ook hoe een optische rookmelder werkt.
 
Waarom is de batterij altijd 's nachts leeg ?
Dit is een Alkaline batterij ergenisje. In de nachtelijke uren koelt een ruimte meestal af. Daardoor wordt er meer stroom gevraagd van de batterij om te blijven functioneren. Een rookmelder die voorzien is van een bijna lege, dus zwakke batterij zal dus vaak nachts gaan piepen.
 
Hoe werkt een optische rookmelder ?
Optische rookmelders werken volgens het principe van lichtverstrooiing. De meetkamer van de rookmelder wordt door een infrarood LED beschenen. Heldere lucht reflecteert dit licht niet. Wanneer er echter rookdeeltjes in de optische kamer van de rookmelder binnendringen, wordt de infrarode lichtstraal verstrooid. Een deel van dit strooilicht valt dan op de lichtgevoelige fotodiode. Er wordt een alarmsignaal gegeven zodra een gedefinieerde drempelwaarde wordt overschreden. Zonder rook valt de lichtstraal niet op de sensor. Het labyrint van zwart, niet reflecterend materiaal rondom de meetkamer zorgt er voor dat er geen licht van buitenaf in de kamer binnendringt.
 
Hoe moeten rookmelders worden getest?
Test de rookmelder eens per maand door +/- 20 seconden op de testschakelaar te drukken. De elektronische zoemer moet het alarmsignaal geven. U dient de rookmelder altijd na een lange periode van afwezigheid (zoals bijvoorbeeld vakantie) te testen evenals na het vervangen van de batterij of het uitvallen van de netspanning. De rookmelder gaat na een alarm automatisch terug naar de bewakingstoestand wanneer de oorzaak van het alarm (d.w.z. de rook) helemaal verdwenen is. Als de rookmelder niet aan de eisen voldoet, moet u deze onmiddellijk laten repareren of vervangen door een erkend installateur.
 
Hoe moeten rookmelders worden onderhouden?
Behalve het periodieke testen met de testschakelaar moet de rookmelder minimaal 1 keer per jaar met een zachte borstel en de stofzuiger worden schoon gemaakt. Maak ook het deksel schoon met een licht vochtige doek. Bij rookmelders op 230v netstroom dienen voordat u met het schoonmaken begint de netspanning uitgeschakeld te worden. Vergeet na het schoonmaken niet de spanning weer in te schakelen.
 
Draadloos koppelbare rookmelders
Allesveilig.nl heeft meerdere rookmelders in het assortiment die draadloos kunnen worden gekoppeld. D.m.v. de meegeleverde RF montagevoet communiceren de melders met elkaar via de 868 security frequentie. Deze frequentie in niet gevoelig voor interventie van de andere producten die u in huis gebruikt. Wij leveren complete sets, installeren van deze melders is eenvoudig.
 
Rookmelder conform NEN2555 en het Bouwbesluit 2012
Rookmelders conform NEN2555 / Bouwbesluit 2012
Indien rookmelders conform de NEN2555 dienen te worden gemonteerd zijn er enkele primaire eisen. Rookmelders dienen te voldoen aan de NEN-EN 14604. Daarnaast dienen rookmelders te worden aangesloten op het lichtnet en de melder dient te zijn voorzien van een back-up batterij. I.v.m. de prestatie eis m.b.t. het geluidsniveau moeten rookmelders onderling worden gekoppeld. Dit kan bekabeld of draadloos met behulp van een RF montagevoet. Alle door ons aangeboden rookmelders zijn gecertificeerd en voldoen aan alle eisen.
 
Hoe kan ik rookmelders op 230v lichtnet koppelen?
Bij aansluiting conform de NEN2555 en het Bouwbesluit 2012 dient dit te gebeuren met een oranje 1,5 mm2 of 2,5 mm2 VD draad. Wij verkopen hiervoor speciale bekabeling. Kijk bij rookmelders > accessoires. Voorwaarden doorkoppeling: Aansluiting op dezelfde elektrische groep. De oranje doorkoppeldraad werkt samen met de blauwe voedingsdraad. Dit betekent dat alle melders de blauwe draad gemeen-schappelijk moeten hebben. Dat is alleen zo wanneer alle rookmelders op dezelfde elektrische groep zijn aangesloten. Wanneer de melders op verschillende elektrische groepen zijn aangesloten, kan de blauwe draad onderbroken worden door de automaat of aardlekschakelaar. Dit is niet toegestaan om de volgende redenen: Volgens de NEN1010 omdat verschillende groepen met elkaar worden verbonden. Aardlekschakelaars vallen uit door lekstromen tussen verschillende groepen De rookmelders raken defect vanwege te hoge spanningen op de koppeldraad Trek dus nooit 2 stroomcircuits door één draad!
 
Mag ik de rookmelders op verschillende groepen met elkaar verbinden?
Nee, er mag geen groepsvermenging plaatsvinden (zie NEN 1010), ook niet door een relaiscontact (potentiaal vrij). De norm voor rookmelders in woonhuizen (NEN 2555) schrijft zelfs voor dat de rookmelders in woonhuizen gekoppeld moeten zijn èn dat deze rookmelders op 1 en dezelfde lichtgroep moeten zijn aangesloten.
 
Mag ik rookmelders conform de NEN 2555 draadloos koppelen?
Ja, dit mag. Wij hebben een ruim assortiment rookmelders in de aanbieding die d.m.v. een RF montagevoet draadloos verbonden kunnen worden. U hoeft bij gebruik van draadloze koppelbare rookmelder geen oranje koppeldraad te monteren.
 
Advies afstand plaatsing rookmelders t.o.v. het lichtpunt
De advies afstand voor plaatsing van een 230volt rookmelders t.o.v. het lichtpunt is 25 cm.
 
RF montagevoeten lukt niet in 1 keer
Hier kunnen 2 oorzaken voor zijn: * Reset eerst de rookmelders en leer ze opnieuw in. Test daarna de rookmelders opnieuw. Bij het monteren van bijv. 3 RF-sokkels moeten de ingeleerde melders 3x knipperen. Gaan alle melders nog niet in alarm, neem dan contact op met met ons. * Bij aansluiting van de aarddraad (groen/gele draad) op het IC-contact kan er sluiting ontstaan. Check of de groen/gele aarddraad bij alle sokkels aangesloten is op het aardblokje en niet op het doormeldcontact (IC-contact). Test daarna de rookmelders opnieuw. Gaan alle melders nog niet in alarm, dan kan er een defect ontstaan zijn door sluiting. Vervang in dat geval de rookmelder.
 
Wat is het verschil tussen de NEN 2535 en NEN 2555?
Globaal kan gesteld worden dat NEN 2535 de norm is voor brandmeldsystemen en de NEN 2555 de norm voor rookmelders in woonhuizen.
 
Bestaande rookmelder op 230v vervangen?
Rookmelders gaan circa 10 jaar mee. Aan het einde van de technische levensduur dient u de gehele rookmelder te vervangen. Bij de meeste merken kunt u de bestaande montagevoet hergebruiken, mocht dit niet passen dan kunt u de nieuw meegeleverde montagevoet gebruiken. Let op: voor vervanging van een rookmelder wel tijdelijk de stroom eraf halen!
 
alkaline of lithium back-up batterij
Indien u een rookmelder aanschaft die op 230v werkt kunt u kiezen uit een melder die is voorzien van een vervangbare alkaline of longlife lithium back-up batterij. Een alkaline back-up batterij gaat circa 3-4 jaar mee en dient dan te worden vervangen. Een lithium batterij gaat 10 jaar mee, net zo lang als de levensduur van de rookmelder zelf.
 
Certificering, uitleg keurmerken.
EN54
In de Europese norm EN54 zijn de producteisen voor systemen voor brandmeldingen vastgelegd.
 
NCP keurmerk (BORG)
NCP Certificatie is hèt certificatie-instituut in Nederland op het gebied van inbraakpreventie en brandveiligheid. Certificeren is het afgeven van een onafhankelijke derdeverklaring dat een gerechtvaardigd vertrouwen geeft over het aantoonbaar voldoen aan normen en voorschriften. Bedrijven kunnen zich door NCP Certificatie laten beoordelen op het voldoen aan de criteria die staan in kwaliteitsregelingen. Regelingen die zijn opgesteld door marktpartijen als verzekeraars, leveranciers en fabrikanten, gebruikers en de overheid (politie, brandweer, diverse ministeries). Fabrikanten kunnen hun beveiligingproducten voor brand- en inbraakbeveiliging bij NCP laten registreren als teken dat ze aan de relevante eisen voldoen. Fabrikanten van andere beveiligingsoplossingen kunnen hun producten laten voorzien van NCP Keur™ indien ze aan relevante eisen voldoen.
 
INCERT keurmerk
INCERT Het INCERT certificaat is een kwaliteitsstandaard voor alarmproducten. Vooral in België zijn deze certificaten van grote betekenis. Alarmproducten zonder INCERT goedkeuring mogen daar niet worden verkocht. INCERT certificaten worden in grote delen van de Europese Unie als voorwaarde gesteld voor verdere certificering. www.incert.be
 
VdS en VdS-Home
Het VdS-keurmerk staat voor het onafhankelijke certificeringsinstituut voor beveiligingstechniek (brand en inbraak) in Duitsland. Door de strenge certificeringsrichtlijnen garandeert de VdS hoogwaardige producten die ook onder de zwaarste omstandigheden de beste resultaten en veiligheid garanderen. Sinds 2009 bestaat er ook het speciale certificaat VdS-Home. Dit certificaat spitst zich met name op thuisgebruik en het typische gedrag van thuisgebruikers. www.vds.de
 
UVV Keurmerk
De BG richtlijn Kassen (BGV C9) legt de eisen aan optische- en ruimtebewaking voor krediet- en geldinstituten vast. UVV gecertificeerde videobewakingsproducten zijn daarom geschikt voor toepassing in banken, bij juweliers en veiligheidsrelevante omgevingen. www.vbg.de
 
Fiducia
Fiducia is ICT partner van de Raiffeisen-Volksbanken en certificeert producten en oplossingen voor toepassingen binnen het kader van de ICT infrastructuur van het bankwezen.
 
Forsikring & Pension
F&P zorgt bij de certificering voor het naleven van de richtlijnen en voorschriften voor de bouw en installatie van alarm- en brandmeldinstallaties in Denemarken.
 
VSO keurmerk
Het neutrale verbond van beveiligingsondernemingen in Oostenrijk bevestigd met de certificeringen de hoge veiligheidsstandaard van alarm- en videoproducten. www.vsoe.at
 
Hebben jullie het keurmerk van de Stichting Webshop Keurmerk?
Wij conformeren ons aan de doelstellingen van de stichting Thuiswinkel Waarborg en de Stichting Webshop Keurmerk. Uiteraard zijn wij ook gecertificeerd door de Stichting Webshop Keurmerk.
 
Zitten de certificaten bij mijn producten?
Nee. Tegenwoordig zijn certificeringen online te controleren bij de uitgevende certificeerder. Mocht u toch een bewijs van certificering wensen dan kunt u dat aan ons vragen. 
 
Codering IP beschermingsklasse
Een IP beschermingsklasse bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer heeft een betekenis, het tweede cijfer ook. Zo staat IP58 voor (5) stofdicht en (8) bescherming tegen permanente onderdompeling. We geven u alle code's: HET EERSTE CIJFER: 0= geen bescherming, 1= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter vanaf 50 mm, 2= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 12,5 mm, 3= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 2,5 mm, 4= beschermd tegen vaste deeltjes met een diameter van 1,0 mm, 5= beschermd tegen stof, 6= stofdicht. HET TWEEDE CIJFER: 0=geen bescherming, 1= beschermd tegen loodrecht invallende waterdruppels, 2= beschermd tegen vallende waterdruppels 15 graden gekantelde behuizing, 3= beschermd tegen vallende waterstralen tot 60 graden ten opzichte van de loodlijn, 4= beschermd tegen spatwater van alle kanten, 5= beschermd tegen waterstralen uit willekeurige richtingen, 6= beschermd tegen sterkte waterstralen, 7= beschermd tegen kortstondige onderdompeling, 8= beschermd tegen permanente onderdompeling.
 
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!