Menu
EUR

Brandblusser kopen op Allesveilig.nl

Alle brandblussers in ons assortiment zijn direct uit voorraad leverbaar. Meer informatie over welke brandblusser voor uw situatie het meest geschikt is treft u aan op productniveau en in de menu's.

Een brandblusser is direct inzetbaar

Een brandblusser staat onder permanente druk en is hierdoor direct inzetbaar voor het blussen van een brand. Meer dan 85 procent van de beginnende branden wordt bestreden met een brandblusser. Wij leveren alle soorten brandblussers waaronder schuimblussers, poederblussers, CO2 brandblussers en vetbrandblussers. De blusmiddelen die wij aanbieden zijn gecertificeerd en hebben verschillende bluscapaciteiten.

62 Producten
Toon:
Toon 1 - 24 van 62
Brandblusser kopen op Allesveilig.nl


Op deze pagina en op productniveau vindt u meer uitleg over het gebruik, de mogelijkheden en informatie over welke brandblusser het meest geschikt is voor een specifieke locatie of situatie. Alle brandblussers in ons assortiment zijn direct uit voorraad leverbaar.
 

Welke soorten brandblussers zijn er?

Als u van plan bent om een brandblusser te kopen, kan onderstaande informatie u helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben een ruim aanbod gecertificeerde brandblussers in de aanbieding die allemaal zijn voorzien van het Rijkstypekeur. Brandblussers zijn er in verschillende soorten en met diverse bluscapaciteiten. De meest voorkomende blussers zijn schuimblussers, poederblussers en CO2 brandblussers. De laatste blusser staat ook bekend als koolzuursneeuwblusser. Daarnaast zijn er ook nog vetbrandblussers leverbaar die met name worden ingezet bij frituur- of vetbranden. Als aanvulling en in bepaalde situaties kan een blusdeken een welkome aanvulling zijn. Een branddeken kunt het beste ophangen in de keuken of op andere brandgevaarlijke plekken.

Wat voor een brandblusser moet ik kopen?

Mede afhankelijk van welk type brand er in de omgeving kan ontstaan, dient u de brandblusser te kiezen die u het beste op de locatie toe kan passen. Het is ook belangrijk om een blusser te kopen met de juiste inhoud en bluscapaciteit. Bij schuimblussers wordt de inhoud aangegeven in liters en bij poederblussers en CO2 blussers wordt het volume uitgedrukt in kilogrammen. Bij bedrijfsmatige toepassing van een brandblusser kan er een eis zijn waarmee u rekening dient te houden. Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende brandblussers en het doel waarvoor deze blussers inzetbaar zijn.

Waarom een schuimblusser aanschaffen?

Steeds vaker kiezen mensen voor een schuimblusser. Een sproeischuimblusser is voorzien van een mengsel van water en een speciaal voor dit type blusser ontwikkeld AAAF-schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat er geen zuurstof meer bij de brand kan komen waardoor het vuur gedoofd wordt. Een schuimblusser staat onder permanente druk, heeft een grote bluscapaciteit en een verkoelende werking. Daarnaast heeft sproeischuimblusser een relatief lange spuitduur en een bijkomend voordeel is dat dit type blusser vrijwel geen nevenschade aanricht waardoor u spullen en apparatuur na het blussen kunt hergebruiken. Er zijn ook schuimblussers leverbaar die vorstbestendig zijn. Met behulp van een sproeischuimblusser kunt u onderstaande branden bestrijden.

Inzetbaarheid van schuimblusser:

Brandklasse A: Vaste stoffen zoals hout, papier en textiel
Brandklasse B: Vloeistoffen zoals benzine, alcohol, oplosmiddelen en plantaardige oliën en vetten

Inzetbaarheid van Vetbrandblusser /vet schuimblusser:

Brandklasse F: Frituur en vetbranden

Wanneer een poederblusser kopen?

Een poederblusser is een relatief goedkoop en effectief blusmiddel en voorzien van een speciaal ontwikkeld bluspoeder. De poederblusser staat onder permanente druk en kan breed worden ingezet. Een voordeel is dat deze blusser vorstbestending is en dat u er ook onder spanning staande apparatuur mee kunt blussen. Een nadeel van een poederblusser is dat het in de blusser aanwezige poeder nevenschade aanricht waardoor u gebluste apparatuur niet meer kunt hergebruiken. Ook is de kans op herontsteking van de brand aanwezig en heeft een poederblusser een relatief korte blustijd. Met behulp van een poederblusser kunt u onderstaande branden bestrijden.

Inzetbaarheid van poederblusser:

Brandklasse A: vaste stoffen zoals hout, papier en textiel
Brandklasse B: vloeistoffen zoals benzine, alcohol, oplosmiddelen en plantaardige oliën en vetten
Brandklasse C: gassen zoals aardgas, propaan, butaan en waterstof. 

Waarom een CO2 brandblusser / koolzuursneeuwblusser bestellen?

Een koolzuursneeuwblusser heeft geen indringend vermogen en blaast het vuur in feite uit. Een CO2 brandblusser kan daarom worden ingezet in ruimtes waar kostbare apparatuur aanwezig is zoals computer- en serverruimtes, laboratoria, hoogspanningsinstallaties, de grafische industrie of professionele keukens. Denk eraan dat een CO2 brandblusser nooit mag worden gebruikt voor het blussen van personen omdat er dan een kans op brandwonden is. Met behulp van een CO2 brandblusser kunt u de onderstaande branden bestrijden.

Inzetbaarheid van CO2 brandblusser of koolzuursneeuwblusser:

Brandklasse B: vloeistoffen zoals benzine, alcohol, oplosmiddelen en plantaardige oliën en vetten
Brandklasse C: gassen zoals aardgas, propaan, butaan en waterstof

Wilt u een bepaald type brandblusser kopen, maar heeft u nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice op telefoonnummer: +31 (0) 85 488 40 70.
 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »