Menu
EUR
Hoe gebruikt u een brandblusser?

Hoe gebruikt u een brandblusser?

Hoe gebruikt u een brandblusser ?

Denk eraan dat een blusser enkel te gebruiken is om een kleine of beginnende brandhaard te doven en om ervoor te zorgen dat er geen grotere brand ontstaat. Het is handig dat u de basiskennis in huis hebt zodat u deze in een noodsituatie kunt toepassen. Op de blusser zit altijd een etiket met gebruikersinstructie en hoe u de brandblusser kan activeren en gebruiken. Het is van belang dat de blusser in het zicht en op een goed toegankelijke plek wordt gemonteerd. Bij zakelijk gebruik of toepassing in publieke ruimtes is het advies om een pictogram naast de brandblusser te plaatsen als extra herkenningspunt. Een handbrandblusser is draagbaar en kan hierdoor flexibel worden ingezet.

Brandblusser gebruiksaanwijzing

  • Verwijder als eerste de metalen borgpen. De borgpen draagt er zorg voor dat de brandblusser niet per ongeluk begint te blussen
  • Blijf zo laag mogelijk bij de grond en voorkom zoveel mogelijk om rook in te ademen
  • Richt de blusslang van de brandblusser op de onderkant van de brandhaard. Zo wordt het vuur het meest effectief geblust en gedoofd
  • Knijp de afsluiter van de knijpkraan van de brandblusser volledig in om te beginnen met blussen. Het schuim of bluspoeder zal hierdoor automatisch uit de blusslang spuiten.
  • Controleer of de brand gedoofd is door te kijken en/of te luisteren
  • Loop als de blusser leeg is achterwaarts terug en let op een eventuele herontsteking van de brand

    Als u een brandblusser goed gebruikt is dit een zeer effectief blusmiddel voor het doven van een kleine brand. Als de borgpen is verwijderd en de brandblusser is gebruikt kan u deze opnieuw laten vullen en keuren door een erkend REOB-bedrijf. In een ander blogbericht leest u meer over het keuren van brandblussers. Bij Allesveilig.nl kan u voordelig een gecertificeerde brandblusser kopen.
     

Blusdeken als alternatief blusmiddel voor brandblusser

In sommige situaties is een blusdeken een goed alternatief voor het blussen van een beginnende brand. Indien er een persoon in brand staat kan u de branddeken om de persoon heen wikkelen en de zuurstof verdrijven waardoor het vuur gedoofd wordt. Een blusdeken is net als een brandblusser eenvoudig te gebruiken in noodsituaties. Bijkomend voordeel is dat een branddeken relatief licht is in verhouding tot een brandblusser. Voor meer informatie over welke brandblusser geschikt is voor welke brand, kan u terecht in een eerder blog.

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!