Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Verbanddozen

Koop jouw verbanddoos voor elke locatie op Allesveilig.nl, met opties voor thuis, werk, onderweg en meer. Voldoe aan de NEN norm voor bedrijven en wees overal voorbereid op ongelukken.

5 Producten
Toon:
MAISKA 3-pack Verbanddoos auto
 
MAISKA
3-pack Verbanddoos auto
Allesveilig Verbanddoos auto
-20%
 
Allesveilig
Verbanddoos auto
Toon 1 - 5 van 5
Verbanddozen

Verbanddoos kopen bij Allesveilig.nl

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het verstandig om altijd een verbanddoos binnen handbereik te hebben. Om stress te voorkomen moet de doos altijd snel en makkelijk te vinden zijn. Er zijn verbanddozen verkrijgbaar die je aan de muur kunt bevestigen. Zo weet iedereen deze altijd te vinden. Zeker wanneer de locatie met pictogrammen wordt aangeduid. Koop hier jouw verbanddoos!

Wanneer is een verbanddoos verplicht? 

Bedrijven zijn verplicht altijd een of meerdere verbanddozen op locatie te hebben. Speciaal voor bedrijven is de NEN norm (Nederlandse norm) ontwikkeld. De NEN norm schrijft precies voor aan welke voorwaarden een product of dienst moet voldoen. Ook voor verbanddozen is de NEN norm van toepassing.

De Arbowet schrijft voor dat verbanddozen binnen 30 seconden beschikbaar moeten zijn. In een groter bedrijf geldt dat op iedere afdeling of verdieping een verbanddoos aanwezig is. Als je regelmatig met water werkt, raden wij aan om een waterdichte verbanddoos te gebruiken. 

De hoeveelheid, de grootte en de inhoud van de verbanddoos voor bedrijven is afhankelijk van het aantal medewerkers en de branche waarin je werkt. 

Als je bijvoorbeeld in de bouw werkt, dan zijn oogspoelmiddelen onmisbaar. In de horeca is altijd een blusdeken of middelen voor het verzorgen van brandwonden aanwezig. 

Zo zijn er diverse verbanddozen geschikt voor verschillende branches.
 

Wanneer is een verbanddoos niet verplicht? 

Voor particulieren of in de auto is het in Nederland niet verplicht een verbanddoos te hebben. Maar zoals gezegd, een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom wordt geadviseerd om in ieder geval een basis verbanddoos in huis te hebben. Voor de auto is een speciale verbanddoos ontwikkeld voor onderweg. Let echter wel op: in het buitenland kunnen andere regels gelden dan in Nederland. Ga je met de auto naar het buitenland? Controleer dan van tevoren welke regels er zijn, zodat je niet in de problemen komt. 

Een belangrijk onderdeel van de autoverbanddoos is de aluminium deken, ook wel reddingsdeken of isolatiedeken. De aluminium deken wordt gebruikt om een slachtoffer op temperatuur te houden of oververhitting tegen te gaan. 

De deken heeft twee kanten, een zilverkleurige en een goudkleurige. Bij onderkoeling, bewusteloosheid of shock dek je het slachtoffer toe met de goudkleurige kant naar buiten. Bij oververhitting dek je het slachtoffer toe met de zilverkleurige kant naar buiten. Een handig ezelsbruggetje is: ‘koud is goud.’ 

Pas op: een aluminiumdeken is brandgevaarlijk. Gebruik deze dus nooit in de buurt van een brandhaard. 

Wat zit er in een complete verbanddoos?

Zoals gezegd is de inhoud van de verbanddoos niet alleen afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, ook uw branche telt mee. 

Werk je bijvoorbeeld in de bouw? Dan zijn er verschillende soorten oogspoelmiddel verkrijgbaar. 

Een oogdouche kan rechtstreeks worden aangesloten op de waterleiding. Het grote voordeel hiervan is dat er onbeperkt kan worden gespoeld, zolang als nodig is. Als er geen stromend water of een oogdouche in de buurt is, dan is de oogspoelfles een uitstekend alternatief. Begin binnen 15 minuten van het ongeluk met het spoelen van de ogen. 

Denk eraan dat verbandmiddelen een houdbaarheidsdatum hebben. Daarom wordt er aanbevolen dat deze ieder jaar gecontroleerd worden. Om het je makkelijk te maken hebben we een checklist gemaakt. Nog makkelijker is de controle uit te besteden. Dan weet u zeker dat de verbanddoos aan alle eisen voldoet. 

En heeft u materialen gebruikt? Vul deze dan zo snel mogelijk weer aan. Om er zeker van te zijn dat de verbanddoos alleen gebruikt door bevoegde personen, kunt u deze laten verzegelen. 

De verbanddoos voor bedrijven van 25 medewerkers of meer bevat tenminste de onderstaande EHBO-materialen.

 • 10 wondpleisters textiel tien bij zes cm 
 • 4 steriele snelverbanden zes bij acht cm 
 • 2 steriele snelverbanden acht bij tien cm  
 • 16 Steriele gaaskompressen 1/16
 • 6 Steriele gaaskompressen vijf bij vijf cm 
 • 3 elastische windsels vier m bij zes cm 
 • 2 elastische windsels vier m bij acht cm 
 • 1 rol synthetisch watten drie m bij tien cm 
 • 2 pakjes zigzagwatten van tien gram 
 • 3 driekante doeken 
 • 1 hechtpleister normaal van vijf m bij tweeëneenhalve cm 
 • 1 knievormige schaar RVS 
 • 1 rvs pincet 
 • 2 paar disposable Latex handschoenen 
 • 1 set veiligheidsspelden van 6 stuks 
 • 10 alcoholdeppers 
 • 1 EHBO-handleiding

De verbanddoos voor bedrijven met minder dan tien medewerkers en particulier gebruik bevat:

 • minimaal 15 strips wondpleisters;
 • een driehoeksverband of mitella; 
 • twee wondsnelverbanden van 8 bij 10 cm; 
 • een ideaalzwachtel van 5 meter bij 8 cm; 
 • een rol kleefpleister; 
 • een flesje ontsmettingsmiddel; 
 • twee wondverzorgingskits; 
 • twee paar handschoenen; 
 • een pincet voor het verwijderen van splinters en doornen;
 • vier steriele gaasjes of kompressen;
 • een tekenverwijderaar; 
 • een verbandschaar; 
 • een EHBO-instructie. 

Tip: het is altijd handig om paracetamol op voorraad te hebben. Let wel goed op de houdbaarheidsdatum.

 

Wanneer ben ik verplicht om een verbanddoos te hebben?

Bedrijven zijn verplicht om één of meerdere verbanddozen beschikbaar te hebben volgens de NEN norm en de Arbowet, die voorschrijft dat deze binnen 30 seconden bereikbaar moeten zijn. Voor particulieren en in de auto is het niet verplicht, maar wel sterk aangeraden. 

Wat zit er in een complete verbanddoos van Allesveilig.nl?

De inhoud varieert afhankelijk van de branche en het aantal werknemers. Een standaardverbanddoos voor bedrijven bevat o.a. wondpleisters, steriele verbanden, gaaskompressen, elastische windsels, een schaar, een pincet, handschoenen, en een EHBO-handleiding. Particuliere sets bevatten een basisassortiment voor alledaagse ongevallen.

Hoe zorg ik dat mijn verbanddoos altijd up-to-date is?

Controleer jaarlijks de houdbaarheidsdatum van de verbandmiddelen en vul gebruikte materialen zo snel mogelijk aan. Voor eenvoudige controle biedt Allesveilig.nl een checklist, en je kunt ook kiezen voor een service om de controle uit te besteden.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!