Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Pictogrammen kopen bij Allesveilig.nl

Veiligheidspictogrammen zijn essentieel op de werkplek. Ze tonen bijvoorbeeld duidelijk waar nooduitgangen, brandblussers en andere veiligheidsvoorzieningen zijn, wat snelle en efficiënte reacties in noodsituaties mogelijk maakt.

235 Producten
Toon:
Toon 1 - 24 van 235
Pictogrammen kopen bij Allesveilig.nl

Iedereen wil zich veilig voelen op de werkplek. Dit bereik je door maatregelen te treffen én ervoor te zorgen dat deze bekend en correct gebruikt worden. Veiligheidspictogrammen spelen hierbij een cruciale rol. Ze geven duidelijk aan waar nooduitgangen, brandblussers en andere veiligheidsvoorzieningen zich bevinden, waardoor zowel medewerkers als bezoekers snel en efficiënt kunnen reageren in noodsituaties.

Veiligheidspictogrammen

Veiligheidspictogrammen zijn visuele signalen die veiligheidsmaatregelen en -voorschriften aangeven. Deze pictogrammen zijn onmisbaar in elke organisatie, omdat ze in een oogopslag belangrijke informatie over veiligheid overbrengen. De meest voorkomende categorieën zijn brandpreventie, eerste hulp, nooduitgangen, verzamelplaatsen, oogdouches, waarschuwingen en verboden.

Brandpreventie 

Brandpreventie pictogrammen zijn rood met wit en geven aan waar brandblussers, brandslangen en brandmelders zich bevinden. Ze zijn beschikbaar als stickers of panoramabordjes, die zichtbaar zijn vanaf een grotere afstand en vanuit twee richtingen.

Eerste Hulp

Deze pictogrammen zijn altijd groen met wit. Het ‘hoofd ’pictogram heeft een duidelijk wit kruis op een groene achtergrond. Hiermee maakt u duidelijk waar de EHBO en BHV artikelen te vinden zijn in het pand. De andere pictogrammen in deze categorie hebben allemaal te maken met de veiligheid als er een ongeluk gebeurt of andere hulp nodig is. 

Nooduitgang

Het markeren van nooduitgangen is essentieel. Deze pictogrammen, die vaak lichtgevend zijn, wijzen de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang en zijn beschikbaar met pijlen die verschillende richtingen aangeven.

Verzamelplaats

Pictogrammen voor verzamelplaatsen geven aan waar iedereen zich moet verzamelen na evacuatie. Dit helpt BHV'ers om te controleren of iedereen veilig het pand heeft verlaten.

Oogdouche

Een oogdouche pictogram geeft aan waar de oogdouche zich bevindt. Dit is cruciaal voor snelle hulp bij oogletsel door gevaarlijke stoffen.

Waarschuwing

Waarschuwingspictogrammen zijn geel met zwart en wijzen op potentiële gevaren, zoals ontvlambare stoffen, elektrische spanning en heftrucks. Deze pictogrammen helpen ongelukken te voorkomen.

Verbod

Verbodspictogrammen, zoals 'verboden te roken', zijn wit met een rode rand en een diagonale rode streep. Ze geven aan welke handelingen verboden zijn om de veiligheid te waarborgen.

 

Waarom zijn veiligheidspictogrammen belangrijk?

Veiligheidspictogrammen zijn belangrijk omdat ze snel en duidelijk veiligheidsinformatie communiceren. Ze helpen medewerkers en bezoekers om gevaren te herkennen en weten waar veiligheidsvoorzieningen zich bevinden, wat cruciaal is in noodsituaties.

Welke soorten veiligheidspictogrammen zijn er?

Er zijn verschillende soorten veiligheidspictogrammen, waaronder brandpreventie, eerste hulp, nooduitgangen, verzamelplaatsen, oogdouches, waarschuwingen en verboden. Elk type heeft een specifieke kleur en vorm om de boodschap duidelijk over te brengen.

Waar moet ik veiligheidspictogrammen plaatsen?

Veiligheidspictogrammen moeten op goed zichtbare en strategische plaatsen worden aangebracht, zoals bij nooduitgangen, boven brandblussers en EHBO-punten, en op locaties met potentiële gevaren. Dit zorgt ervoor dat de informatie snel en gemakkelijk te vinden is.

Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!