Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

Oogdouche kopen bij Allesveilig.nl

Onze ogen zijn erg kwetsbaar. Belangrijk dus om extra aandacht te besteden aan oogbeveiliging. Toch kan letsel aan ogen voorkomen. Bestel voordelig een oogdouche!

9 Producten
Toon:
Oogspoelfles 500 ml
-18%
 
Oogspoelfles 500 ml
Cedderoth Oogspoelfles, 500 ml
-8%
 
Cedderoth
Oogspoelfles, 500 ml
Plum Plum oogspoelfles 500ml
-8%
 
Plum
Plum oogspoelfles 500ml
MAISKA 3-pack oogspoelfles 500 ml
-14%
 
MAISKA
3-pack oogspoelfles 500 ml
Reliwash Oogspoel ampullen 20 ml
 
Reliwash
Oogspoel ampullen 20 ml
MAISKA Universele houder
-5%
 
MAISKA
Universele houder
Toon 1 - 9 van 9
Oogdouche kopen bij Allesveilig.nl

Verwijder stoffen en splinters met een oogdouche

Ook al kijkt u nog zo goed uit of draagt u een veiligheidsbril. Want zelfs een veiligheidsbril geeft niet 100% garantie op het voorkomen van oogletsel. Uw eerste hulp bij oogongelukken is een oogdouche. Met een oogdouche verwijdert u chemicaliën, stof en splinters snel uit het oog. En voorkomt u erger letsel.

Oogdouches

Onze ogen zijn erg kwetsbaar. Belangrijk dus om extra aandacht te besteden aan oogbeveiliging. Toch kan letsel aan ogen voorkomen. Ook al kijkt u nog zo goed uit of draagt u een veiligheidsbril. Want zelfs een veiligheidsbril geeft niet 100% garantie op het voorkomen van oogletsel. Uw eerste hulp bij oogongelukken is een oogdouche. Met een oogdouche verwijdert u chemicaliën, stof en splinters snel uit het oog. En voorkomt u erger letsel. 

Wat is een oogdouche?

Een oogdouche is een eerste hulpmiddel voor het spoelen van ogen. Dit kan nodig zijn als er een splinter in het oog is gekomen. Dat kunnen hout- of metaaldeeltjes zijn, maar er kan ook stof in het oog komen. Het kan ook gaan om een gevaarlijke stof.

De oogdouche bevat een lichaamseigen vloeistof die tevens desinfecteert. Er zijn ook oogdouches met neutraliserende vloeistof. Deze worden gebruikt in situaties waarbij chemische stoffen in het oog zijn gekomen. De neutraliserende vloeistof zorgt ervoor dat de werking van de chemische stof stopt. In bedrijven waar gewerkt wordt met licht ontvlambare of gevaarlijke stoffen zijn oogdouches verplicht. 

Soorten oogdouches

Er zijn meerdere soorten oogdouches. Van mobiel tot vast. Welke oogdouche het beste past, hangt helemaal af van uw situatie en de organisatie waarin u werkt.  Werkt u bijvoorbeeld op één vaste locatie of bent u vaak onderweg? Hieronder geven we u een overzicht van de mogelijkheden. 

Oogdouche op kraan

De oogdouche wordt rechtstreeks op een waterpunt (kraan) gemonteerd. Het grote voordeel hiervan is dat u onbeperkt kunt blijven spoelen. Het is mogelijk beide ogen tegelijkertijd te spoelen. 

Oogspoelstation

Een oogspoelstation is een set bestaande uit een cassette met twee flacons oogspoelmiddel en een spiegel. De flacons zijn voor eenmalig gebruik. Genoeg voor vijf minuten intensief spoelen. Het oogspoelstation kan op een vaste plek worden gemonteerd, maar is ook geschikt om mee te nemen naar locatie. 

Mobiele oogdouche

De mobiele oogdouche is een douche die gebruikt kan worden op locatie. De douche wordt gevuld met water waaraan steriliserende vloeistof wordt toegevoegd. Door middel van zwaartekracht wordt het water naar twee douchekoppen geleid. De inhoud van de mobiele oogdouche is 60 liter. Denkt u er bij de mobiele oogdouche aan dat om de zes maanden het water moet worden ververst. 

Oogspoelfles

Oogspoelflessen zijn een onmisbaar onderdeel van uw EHBO koffer- of tas. Oogspoelflessen worden onderverdeeld in twee categorieën. De meest gebruikte spoelfles is de fles met zoutoplossing. Met de zoutoplossing waarmee ogen veilig kunnen worden schoongespoeld. Oogspoelflessen met neutraliserend e vloeistof zijn vooral geschikt voor het spoelen na contact met chemische stoffen zoals zuren. De neutraliserende vloeistof zorgt voor het stoppen van de werking van de chemische stof. 

Ampullen 

Oogspoelampullen zijn uitermate geschikt om te spoelen na een kleine vervuiling van het oog. Bijvoorbeeld als het gaat om een paar druppels. De ampullen zijn altijd apart verpakt. En door hun formaat heel geschikt om mee te nemen in een EHBO- koffer of tas.
 

Hoe gebruikt u een oogdouche?

Oogdouche op kraan

Zorg ervoor dat de kraandouche altijd makkelijk en snel bereikbaar is. De douche wordt dus altijd geïnstalleerd op een goed zichtbare en centrale plek. De locatie wordt duidelijk aangegeven met een pictogram, zodat iedereen weet waar de kraandouche zich bevindt. In de winter wordt de oogdouche beveiligd tegen bevriezing. Laat de oogdouche regelmatig controleren op werking en eventuele bacteriën in het water. Bij calamiteit: activeer de douche met de hendel. Plaats uw ogen boven de sproeikoppen en spoel minimaal 15 minuten. 

Oogspoelstation

Plaats het oogspoelstation altijd dichtbij een plek waar oogletsel kan ontstaan. Zorg ervoor dat het station makkelijk en snel bereikbaar is. Plaats dus geen objecten voor het station. 

Geef de locatie van het station aan met een pictogram. Haal een fles uit het station en open deze door aan de oogkap te draaien. De oogkap plaatst u makkelijk op het oog. Spoel tot de fles leeg is of totdat u gebruik kunt maken van een oogdouche voor langer gebruik. 

Mobiele oogdouche

Activeer de douche door de hendel aan te trekken. Buig over de oogdouche en plaats uw ogen boven de sproeikoppen. Spoel minimaal 15 minuten. 

Oogspoelfles

Houd het oog open met duim en wijsvinger. Plaats de oogspoelfles op het oog. Als u in de fles knijpt, volgt een zachte straal met vloeistof. Spuit de fles helemaal leeg, zodat vuil en deeltjes volledig worden verwijderd. Eventueel gebruikt u een tweede spoelfles.  

Oogspoelampul

Draai de dop van de ampul. Houd uw hoofd achterover. Knijp in de ampul en druppel de vloeistof tussen uw oog en het onderste ooglid. Knipper met uw ogen. Spoel net zolang tot alles uit uw oog verwijderd is. 

 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Allesveilig.nl is al sinds 2008 een vertrouwd adres op het gebied van beveiligingsproducten. In onze webwinkel kunt u de beste merken bestellen voor gunstige prijzen. Daarnaast heeft onze ervaren klantenservice alle vakkundige kennis in huis om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Ons centrale magazijn is gevestigd in Breda. Hier beheren wij een grote eigen voorraad zodat bestelde producten direct worden ingepakt en uw bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. Wij zijn meervoudig gecertificeerd en officieel dealer van een groot aantal A-merken. Zo bent u bij ons aan het juiste adres als u opzoek bent naar artikelen voor het brandveilig maken van uw woning of bedrijf. Wij verkopen betrouwbare en gecertificeerde rookmelders, koolmonoxidemelders, gasmelders of hittemelders. Ook leveren wij goedgekeurde brandblussers, blusdekens en vluchtladders van alle bekende fabrikanten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies ontvangen op basis van uw unieke situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 (0)88 - 123 0 888. Wij zijn u graag van dienst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!