Menu
EUR
Bewust Veilig -dag 2024

Bewust Veilig -dag 2024

Bewust Veilig Dag

Veiligheid op de werkplek blijft een belangrijk thema, ongeacht de sector of het beroep. In Nederland speelt de jaarlijkse "Bewust Veilig -dag" een belangrijke rol in dit bewustzijn. Dit landelijke initiatief wordt dit jaar op 27 maart georganiseerd vanuit diverse branches en bedrijven en heeft als doel om het werkplek bewustzijn rondom veiligheid te vergroten.

Zowel werknemers en werkgevers worden hierdoor extra aangemoedigd om veiligheidsmaatregelen te evalueren en daar waar wenselijk en nodig, verdere verbeteringen in aan te brengen. Dit schept een unieke gelegenheid voor het belang van het thema veiligheid binnen alle lagen van organisaties .

bron: bewustveilig.com 

Doel en belang Bewust Veilig Dag

Het belangrijkste doel van de Bewust Veilig -dag is meer bewustwording voor het thema veiligheid in de werkomgeving. Door deze specifieke thema dag, worden organisaties en medewerkers gestimuleerd om kritisch(er) naar veiligheidsprocedures te kijken. Dit biedt ruimte voor reflectie op het niveau van naleving van regels en waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn.

Hierbij gaat het meer dan enkel aan wet- en regelgeving voldoen: vooral het creëren van een cultuur waarin iedereen zich meer betrokken voelt vormt een belangrijk aspect van de Bewust Veilig Dag. Dit betekent dat iedereen, van het management tot medewerkers op de werkvloer, bewuster worden van deze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

bron: bewustveilig.com (tip: ook een roze bouwhelm? klik op de link

Met dit organisatiebrede bewustzijn en door een zo actieve dialoog creëren organisaties een omgeving waarin medewerkers zich gesteund voelen om veiligheid aan te kaarten. Actieve betrokkenheid bij deze themadag stelt bedrijven en medewerkers beter in staat samen te werken aan een veiliger en gezonder werkklimaat. De Bewust Veilig -dag leeft: in de aanloop naar 27 maart 2024, zag de organisatie het aantal deelnemende bedrijven de 700 al passeren. Hiermee is het recordaantal van de vorige editie opnieuw verbroken!

Bewust Veilig: meer dan een jaarlijks event 

Op de Bewust Veilig Dag worden diverse informatieve en praktische activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan workshops, seminars, trainingssessies, demonstraties en oefeningen op de werkvloer. Deze activiteiten hebben als doel om medewerkers de benodigde kennis en vaardigheden te bieden om veilig te werken en actief bij te dragen aan het creëren van een veiligere werkomgeving.

De Bewust Veilig -dag is al met al meer dan enkel een jaarlijks evenement. Dit stelt het belang van veiligheid op de werkplek centraal. Het geeft ons de een mooie gelegenheid om te reflecteren, evalueren, leren en ... in actie te komen. Veiligheid op het werk is niet alleen een recht, maar ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Laten we deze Bewust Veilig Dag gebruiken als springplank naar een veilige(re) toekomst.

Bewust Veilig Dag krant pdf 

Veiligheid op de werkplek is onze prioriteit, en dat vieren we: als partner in veiligheidsuitrusting nodigt Allesveilig.nl je dan ook van harte uit om mee te doen aan de beweging voor een veiligere werkplek. Maak gebruik van deze promotie aanbieding en geniet van 15% extra korting in de aanloop naar deze Dag van de Veiligheid op 27 maart 2024.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!