Menu
EUR
Bouwhelm PBM

Bouwhelm PBM

Bouwhelm PBM

Een essentieel onderdeel van persoonlijke beschermingsmiddelen op de bouwplaats of bij het klussen is de bouwhelm. Of je nu een ervaren vakman bent of net begint in de bouwsector, het dragen van een hoogwaardige bouwhelm is cruciaal om jezelf te beschermen tegen mogelijke gevaren. 

Bouwhelm bescherming

Vallende objecten, stoten en andere ongelukken: de betrouwbare bouwhelm biedt bescherming en minimaliseert het risico op blijvend en/of traumatisch hersenletsel, schedelbreuken en ander zwaar letsel.

Bescherming tegen vallende objecten
Op een drukke bouwplaats bestaat het risico dat gereedschap, materiaal of puin van hogere plaatsen valt. Een stevige bouwhelm met een sterke buitenkant vermindert de impact van deze vallende objecten en kan levens redden.

Bescherming tegen stoten en ongelukken
Niet alleen vallende objecten kunnen schade aanrichten aan je hoofd op een bouwplaats. Het kan ook voorkomen dat je tegen harde oppervlakken stoot bij werk in kleine ruimtes bijvoorbeeld. Een bouwhelm absorbeert de klap en beschermt je hoofd tegen naar of ernstig letsel.

Wetgeving en voorschriften
Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook wettelijk gezien is het dragen van een bouwhelm in veel landen verplicht. Bouwvoorschriften bepalen dat alle werknemers op de bouwplaats een helm moeten dragen om zichzelf en anderen te beschermen.

Kenmerken kwalitatieve bouwhelm

Waar moet je nu op letten bij het kiezen van een bouwhelm? Er zijn flinke verschillen tussen helmen en het is essentieel om een helm te kiezen die aan de juiste normen voldoet.

Materiaal en constructie
Een degelijke bouwhelm is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals polycarbonaat of glasvezelversterkt kunststof. Deze materialen bieden stevigheid, duurzaamheid en comfort. Daarnaast moet de helm stabiel geconstrueerd zijn om maximale bescherming te bieden.

Pasvorm en draagcomfort
Een goed passende helm is cruciaal voor maximale bescherming. Kies daarom een verstelbare helm met verschillende maten zodat deze perfect aansluit op jouw hoofd. Comfortabele padding en een goed ventilatiesysteem dragen bij aan het draagcomfort gedurende lange werkdagen.

Certificering en normen
Voor betrouwbare hoofdbescherming dient een bouwhelm te voldoen aan internationale normen en certificeringen. Een helm met de juiste keurmerken, zoals EN 397 in Europa, biedt gemoedsrust omdat deze uitvoerig getest is op veiligheid en duurzaamheid.

Conclusie
Kies altijd voor een kwalitatieve bouwhelm die aan de relevante normen voldoet en zorg ervoor dat deze goed past en comfortabel is tijdens langdurig gebruik. Door prioriteit te geven aan je eigen veiligheid draag je bij aan het creëren van een veilige werkomgeving voor iedereen.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!