Menu
EUR
Brandblusser in de auto verplicht ?

Brandblusser in de auto

Brandblusser in auto verplicht?

Is een brandblusser eigenlijk verplicht in de auto? Dit is een vraag waar veel mensen zich mee bezighouden, vooral als het gaat om hun veiligheid en die van hun medepassagiers bij het rijden. Het antwoord hierop is echter niet zo eenvoudig.

In Nederland bestaat er nog geen specifieke wetgeving die voorschrijft dat elke auto een brandblusser moet hebben. Toch kunnen er afhankelijk van het type voertuig en het beoogde gebruik wel bepaalde regels gelden. Zo zijn er specifieke eisen voor bedrijfsvoertuigen en taxi's.

Net over de grens in België bijvoorbeeld is er al wel een plicht voor een brandblusser voor alle autobezitters.  Het is dus verstandig om altijd goed te controleren wat de exacte vereisten zijn volgens de wetgeving en eventuele richtlijnen van de verzekeraar. Hoewel een brandblusser niet verplicht kan zijn, is het nog wel verstandig om er een in uw auto te hebben voor uw eigen gemoedsrust en veiligheid.

Auto brandblusser

Het belangrijkste nut van een auto brandblusser is dat het in staat stelt snel te handelen bij een beginnende brand. Hierdoor kunt u de schade beperken en levens redden. Een kleine brand die meteen wordt geblust, kan voorkomen dat deze uitgroeit tot een oncontroleerbare brand met ernstige gevolgen.

Daarnaast kan het hebben van een brandblusser ook handig zijn als u onderweg andere voertuigen aantreft die in brand staan. U kunt mogelijk helpen bij reddingsoperaties en zo een positieve rol spelen bij het beschermen van mensenlevens en eigendommen.

Als u besluit om een brandblusser in uw auto te nemen, is het belangrijk om te kiezen voor een exemplaar dat geschikt is voor branden veroorzaakt door brandbare vloeistoffen (klasse B) en/of elektrische branden (klasse C). Deze klassen komen het vaakst voor bij autobranden.

Formaat autobrandblusser brandblusser

Houd er rekening mee dat u moet zorgen voor een brandblusser van goede kwaliteit, die regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden. Ook is het formaat en gewicht van de brandblusser belangrijk, zodat deze goed past in uw auto en gemakkelijk te hanteren is tijdens een noodsituatie.

Concluderend kan worden gesteld dat, hoewel het niet verplicht is volgens de wetgeving in Nederland, een brandblusser in de auto toch verstandig is. Het kan een essentiële rol spelen bij het bestrijden van brand en het minimaliseren van schade. 

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!