Menu
EUR
Lichtreflectie veiligheidshesjes

Lichtreflectie veiligheidshesjes

Lichtreflectie veiligheidshesjes

De ANWB benadrukt het belang van een inspectie van veiligheidshesjes door Nederlanders. Volgens deze verkeersorganisatie voldoen sommige vestjes niet aan de vereiste kwaliteitsnormen, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. De lichtreflectie op veiligheidshesjes dient om juist bij weinig licht toch voldoende goed zichtbaar te zijn, zoals in geval van pech of een aanrijding in het donker.

Ze worden preventief dan ook veelal gedragen door kwetsbare weggebruikers zoals fietsers, hardlopers en  motorrijders om extra op te vallen in het verkeer, bijvoorbeeld bij een donkere achtergrond. De hesjes weerkaatsen licht, waardoor de drager bij weinig omgevingslicht ook al goed zichtbaar is in het donker. Opmerkelijk genoeg is het in Nederland (nog) niet verplicht om veiligheidshesjes in de auto te hebben, terwijl dit wel geldt in landen als België, Frankrijk en Duitsland.

Test lichtreflectie veiligheidshesjes eenvoudig zelf

Onderzoek van zowel de ANWB als de Duitse equivalent ADAC heeft aangetoond dat sommige hesjes nauwelijks of zelfs helemaal geen licht terugkaatsen. Ongeveer een derde van deze hesjes blijkt niet te voldoen aan de Europese richtlijnen.

Het controleren van veiligheidshesjes kan makkelijk zelf gedaan worden. De ANWB adviseert om het hesje op ongeveer 3 meter afstand met een lampje te belichten. "Een goed hesje zal stralend wit reflecteren. Als het hesje verpakt is in doorzichtig plastic, kun je hierbij ook door het plastic heen schijnen." (bron: nu.nl 14 februari 2024). We hebben daarom zelf de veiligheidshesjes in alle kleuren weer extra getest via de plastic verpakking bij Allesveilig.nl en daarbij werkte de lichtreflectie via de goedgekeurde reflectiebanden ruim voldoende.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!