Menu
EUR
Verschil CO melder en een CO2 meter

Verschil CO melder en een CO2 meter

Verchil CO melder en CO2 meter 

Een CO-melder meet de hoeveelheid levensgevaarlijke CO in de atmosfeer en registreert dat er onvolledige verbranding ergens plaatsvindt. Een CO2-meter meet daarentegen de verhouding van CO2 in de lucht en waarschuwt wanneer er geventileerd moet worden.

CO melder 

CO of koolstofmonoxide voorkomt het transport van zuurstof in het lichaam. Een hoge concentratie CO in de lucht kan zelfs dodelijk zijn. Koolmonoxide (CO) is een kleurloos, smaakloos, reukloos en giftig gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van brandstoffen.

Een vergiftiging door koolstofmonoxide kan voorkomen worden dankzij een koolstofmonoxide of CO-melder. De sensor meet continu de concentratie van koolmonoxide in de lucht. Bij blootstelling aan hogere concentraties ondergaat de sensor een chemische reactie. Een alarm wordt geactiveerd bij gevaarlijk hoge niveaus van koolstofmonoxide. De CO-melder gaat in alarm bij gevaarlijk hoge CO-concentraties. Deze melder kan levens redden en is een must voor elk gezin.

CO2 meter

CO2 of koolstofdioxide komt beperkt voor in onze atmosfeer en is minder schadelijk. Hoge concentraties van CO2 kunnen wel resulteren in hoofdpijn, sufheid en concentratiestoornissen. Onvoldoende ventilatie kan hiervan de oorzaak zijn. Een CO2-meter is hiervoor de prima oplossing.

Een CO2-meter bewaakt de kwaliteit van lucht in jouw ruimtes. De sensor geeft nauwkeurig de hoeveelheid CO2 weer (in onderdelen per miljoen) zodat je snel kunt ingrijpen bij een slechte luchtkwaliteit. Bij gevaarlijk hoge concentraties van koolstofdioxide zal de CO2-melder in alarm gaan. Op deze manier weet je precies wanneer het noodzakelijk is om extra te ventileren en te reinigen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!