Menu
EUR
Verschil tussen gasmelder en koolmonoxidemelder

Verschil tussen gasmelder en koolmonoxidemelder

Door: Tim de Jong Reacties: 0

Verschil tussen gasmelder en koolmonoxidemelder

In onze webshop verkopen wij zowel gecertificeerde gasmelders als koolmonoxidemelders van de betere merken. Een koolmonoxidemelder detecteert enkel koolstofmonoxide en geen andere gassen. Een gasmelder detecteert gassen zoals Butaan, Propaan of aardgas. Deze laatste 3 gassen zijn ook waar te nemen doordat ze te ruiken zijn. Koolmonoxide is daar in tegen reukleus en niet met je zintuigen waar te nemen.

Op welke hoogte plaats je een gasmelder en koolmonoxidemelder

Een koolmonoxidemelder kan je het beste op een hoogte van 1,40 meter monteren. Indien er een directe hittebron zoals een cv-ketel of geiser aanwezig is adviseren wij om het koolmonoxidealarm op ongeveer 2 meter afstand te monteren. Bij het bepalen van de juiste hoogte voor het installeren van een gasmelder is het noodzakelijk om te kijken naar welk gas er kan ontsnappen uit het verbrandingstoestel. Indien de gasmelder wordt ingezet om aardgas te detecteren is verstandig om de melder zo hoog mogelijk aan de wand te monteren. Aardgas stijgt namelijk en indien het gasalarm op de juiste manier is gemonteerd zal deze sneller alarm slaan. Als je de gasdetector bijvoorbeeld in de buurt van een gasfornuis wilt monteren, doe dit dan in de buurt en circa 50 centimeter boven het fornuis. Plaats de melder echter niet direct boven het gasfornuis maar op enige afstand. Indien u de aangeschafte gasmelder wilt inzetten voor het meten van Propaan of Butaan kunt u het gasalarm het beste lager bij de grond monteren, houdt hierbij wel enige afstand ten opzichte van de vloer. Een afstand van circa 30 centimeter is voldoende. Monteer de gasdetector op minimaal 1 meter en maximaal 5 meter afstand van de hittebron.
 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »