Menu
EUR
Waarom een bouwhelm onmisbaar is op de werkplek

Uw veiligheid voorop: Waarom een bouwhelm onmisbaar is op de werkplek

Waarom een bouwhelm?

Een bouwhelm is veel meer dan alleen een accessoire; het is een essentieel stuk persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) dat uw leven kan redden. De bouwplaats kan vol zitten met potentieel gevaarlijke situaties, zoals vallende objecten, stoten tegen harde oppervlakken en andere onverwachte incidenten. Een stevige bouwhelm biedt uw hoofd de nodige bescherming tegen impact en voorkomt ernstig letsel.

De voordelen van een goede bouwhelm

  1. Bescherming tegen vallende voorwerpen: Op een drukke bouwplaats kan het gevaar van vallende materialen niet worden genegeerd. Een bouwhelm met voldoende schokabsorptie kan de impact minimaliseren en uw hoofd veilig houden.

  2. Verhoogde zichtbaarheid: Veel moderne bouwhelmen hebben opvallende kleuren die de zichtbaarheid verbeteren, vooral in omstandigheden met weinig licht. Dit draagt bij aan het verminderen van ongelukken door slecht zicht.

  3. Bescherming tegen elektrische schokken: Als u werkt in de buurt van elektrische installaties, biedt een bouwhelm met isolerende eigenschappen bescherming tegen mogelijke elektrische schokken.

  4. Comfort en pasvorm: Een goede bouwhelm moet niet alleen veilig zijn, maar ook comfortabel om te dragen. Let op helmen met verstelbare banden en ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen.

Hoe kiest u de juiste bouwhelm?

  1. Certificering: Controleer altijd of de bouwhelm voldoet aan de relevante veiligheidsnormen. Een CE-markering geeft aan dat de helm aan de Europese normen voldoet.

  2. Pasvorm: Een goed passende helm biedt optimale bescherming. Pas de helm voordat u hem koopt en zorg ervoor dat deze stevig op uw hoofd zit zonder te knellen.

  3. Materiaal: Bouwhelmen zijn er in verschillende materialen, zoals kunststof en glasvezel. Kies een materiaal dat geschikt is voor uw werkzaamheden en omgevingsomstandigheden.

  4. Accessoires: Sommige helmen kunnen worden uitgerust met accessoires zoals gehoorbescherming en vizieren. Overweeg deze toevoegingen op basis van uw behoeften.

Conclusie

Een bouwhelm is niet alleen een wettelijke verplichting op veel bouwplaatsen, maar bovenal een investering in uw veiligheid en welzijn. Kies een bouwhelm van hoge kwaliteit die past bij uw behoeften en zorg ervoor dat u deze te allen tijde draagt op de werkplek. Uw hoofd is tenslotte onvervangbaar.

Bij Allesveilig.nl begrijpen we het belang van veiligheid op de werkplek. Bekijk ons ruime assortiment bouwhelmen van topkwaliteit die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Uw veiligheid staat bij ons voorop.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!