Menu
EUR
Waarom is een veiligheidsbril belangrijk op de werkvloer?

Waarom is een veiligheidsbril belangrijk op de werkvloer?

Bescherming van de ogen tegen rondvliegende deeltjes

Op veel werkplekken kunnen er rondvliegende deeltjes aanwezig zijn, zoals stof, puin, splinters, metaalspaanders of chemische druppels. Deze deeltjes kunnen tijdens het werk in de ogen terechtkomen en ernstig letsel veroorzaken. Een veiligheidsbril met zijbescherming biedt een barrière tegen deze deeltjes en voorkomt potentieel letsel aan de ogen.

Voorkomen van oogletsel door impact

Werkomgevingen waar zwaar materiaal, gereedschap of machines worden gebruikt, brengen het risico op impactletsel aan de ogen met zich mee. Een ongelukkige botsing, vallend gereedschap of rondvliegende objecten kunnen ernstige schade aan de ogen veroorzaken, zoals hoornvliesbeschadiging, netvliesloslating of zelfs permanente blindheid. Het dragen van een veiligheidsbril met impactbestendige lenzen is van vitaal belang om dergelijk letsel te voorkomen.

Bescherming tegen chemische gevaren

In werkomgevingen waar met gevaarlijke chemicaliën wordt gewerkt, kunnen spatten of morsen van deze stoffen ernstige schade aan de ogen veroorzaken. Zuren, logen, oplosmiddelen en andere chemicaliën kunnen brandwonden, irritatie of zelfs permanente schade aan het gezichtsvermogen veroorzaken. Een veiligheidsbril met zijbescherming en chemisch bestendige lenzen biedt een effectieve barrière tegen deze gevaren en beschermt de ogen van werknemers.

Preventie van oogletsel door lichtstralen

Sommige werkplekken, zoals die waar laswerkzaamheden worden uitgevoerd, blootstellen werknemers aan intense lichtstralen, zoals ultraviolet (UV) of infrarood (IR) licht. Blootstelling aan deze stralen kan oogletsel veroorzaken, zoals lasogen, fotokeratitis of staar. Een veiligheidsbril met speciale lenzen die deze lichtstralen filteren of blokkeren, beschermt de ogen van werknemers tegen deze schadelijke effecten.

Naleving van veiligheidsvoorschriften en regelgeving

Naast de bescherming van werknemers is het dragen van een veiligheidsbril ook een kwestie van naleving van veiligheidsvoorschriften en regelgeving op de werkvloer. Veel beroepen en industrieën hebben specifieke voorschriften die het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder veiligheidsbrillen, verplicht stellen. Door een veiligheidsbril te dragen, voldoen werkgevers en werknemers aan deze voorschriften en zorgen ze voor een veilige werkomgeving.


Kortom, draag een veiligheidsbril

Een veiligheidsbril is van vitaal belang op de werkvloer vanwege de bescherming die het biedt tegen rondvliegende deeltjes, impactletsel, chemische gevaren en schadelijke lichtstralen. Bovendien is het dragen van een veiligheidsbril een kwestie van naleving van veiligheidsvoorschriften en regelgeving. Door de ogen te beschermen, zorgen veiligheidsbrillen ervoor dat werknemers veilig kunnen werken en het risico op oogletsel tot een minimum wordt beperkt.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!