Menu
EUR
Wanneer is een bouwhelm verplicht?

Wanneer is een bouwhelm verplicht?

Om te beginnen is het goed om te weten dat een bouwhelm niet altijd verplicht is. Het dragen van een helm wordt voornamelijk bepaald door het risico op hoofdletsel. Als er op een bouwplaats gevaarlijke werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het werken met zware machines of het bouwen op grote hoogte, dan is het dragen van een bouwhelm verplicht. Maar ook in andere situaties kan het verstandig zijn om een helm te dragen, bijvoorbeeld bij het werken met materialen die kunnen vallen of bij het uitvoeren van werkzaamheden waarbij je hoofd tegen een hard voorwerp kan stoten.

Waarom een helm dragen van levensbelang is

Het dragen van een bouwhelm is niet alleen verplicht, maar ook zeer belangrijk voor je veiligheid. Een bouwhelm beschermt je hoofd tegen vallende voorwerpen, stoten en andere ongelukken. Zelfs een klein object dat van grote hoogte valt, kan al ernstig hoofdletsel veroorzaken. Daarom is het van groot belang om een bouwhelm te dragen op de bouwplaats.

Er zijn verschillende soorten bouwhelmen verkrijgbaar, van harde helmen tot zachte helmen. Welke helm het beste bij jou past, hangt af van de werkzaamheden die je uitvoert en de risico's die daarbij komen kijken. Een harde helm biedt bijvoorbeeld meer bescherming tegen stoten en vallende voorwerpen, terwijl een zachte helm meer comfort biedt en beter geschikt is voor werkzaamheden waarbij je veel moet bewegen.

Kortom, een bouwhelm is verplicht op de bouwplaats als er gevaarlijke werkzaamheden worden uitgevoerd. Maar ook in andere situaties kan het dragen van een helm zeer belangrijk zijn voor je veiligheid. Zorg er daarom altijd voor dat je de juiste helm draagt en laat je informeren over de verschillende opties die er zijn. Zo kun je veilig en beschermd aan het werk gaan!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!