Menu
EUR
Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en waarom zijn ze belangrijk?

Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en waarom zijn ze belangrijk?

Hoofdbescherming: Helmen en hoofddeksels

Hoofdbescherming, zoals helmen en hoofddeksels, is ontworpen om het hoofd te beschermen tegen vallende objecten, stoten, elektrische schokken en andere gevaren op de werkplek. Helmen met een harde buitenkant en een schokabsorberende voering bieden bescherming bij bouw- en constructiewerkzaamheden, terwijl specifieke hoofddeksels worden gebruikt in branches zoals de brandweer en de chemische industrie.

Oog- en gezichtsbescherming: Brillen en vizieren

Oog- en gezichtsbescherming, zoals veiligheidsbrillen en gezichtsvizieren, worden gebruikt om de ogen en het gezicht te beschermen tegen stofdeeltjes, splinters, chemische stoffen, straling, vonken en andere gevaren. Veiligheidsbrillen zijn ideaal voor gebruik in laboratoria, constructie en metaalbewerking, terwijl vizieren worden gebruikt bij het lassen of werken met gevaarlijke chemicaliën.

Gehoorbescherming: Oordoppen en oorkappen

Gehoorbescherming is bedoeld om werknemers te beschermen tegen schadelijk geluid op de werkplek. Oordoppen en oorkappen zijn de meest gebruikte vormen van gehoorbescherming. Oordoppen, gemaakt van schuim of siliconen, worden in de gehoorgang geplaatst om geluid te dempen. Oorkappen worden over de oren gedragen en bieden bescherming door geluid te absorberen. Gehoorbescherming is van cruciaal belang in sectoren zoals de bouw, de industrie en de luchtvaart.

Lichaamsbescherming: Veiligheidsschoenen en handschoenen

Lichaamsbescherming omvat een breed scala aan PBM, waaronder overalls, vesten, handschoenen en veiligheidsschoenen. Overalls en vesten bieden bescherming tegen hitte, vlammen, chemicaliën, elektrische schokken en andere risico's. Handschoenen beschermen de handen tegen snijwonden, schaafwonden, chemicaliën en andere gevaren. Veiligheidsschoenen met beschermende neuzen en zolen zijn bedoeld om de voeten te beschermen tegen vallende objecten, scherpe voorwerpen en elektrische schokken.

PBM zijn van cruciaal belang

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn van vitaal belang om werknemers te beschermen tegen de verschillende gevaren op de werkplek. Hoofdbescherming, oog- en gezichtsbescherming, gehoorbescherming, ademhalingsbescherming en lichaamsbescherming zijn enkele van de belangrijkste categorieën van PBM. Door het juiste gebruik van PBM kunnen werknemers letsel, ziekte en andere gezondheidsrisico's vermijden. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat werknemers over de juiste PBM beschikken en de juiste training en instructies krijgen over het gebruik ervan. Veiligheid op de werkplek begint met de juiste bescherming en het gebruik van de juiste PBM.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!