Blusdeken kopen?

Met een blusdeken kunt u een brand in een vroeg stadium doven. Door de deken over de brandhaard heen te leggen dooft het vuur in enkele seconden. De branddeken zorgt er namelijk voor dat er geen zuurstof meer bij de brandhaard kan komen. Blusdekens zijn gemaakt van een brandvertragend materiaal en worden geleverd in een wandhouder met ophangpunt en Nederlandstalige gebruikersinstructie. Een blusdeken kopen is een relatief goedkope oplossing voor het blussen van een beginnende brand. Een branddeken is dan ook een veel verkocht, praktisch en effectief inzetbaar blusmiddel.

Alle door ons geleverde blusdekens zijn goedgekeurd en direct uit voorraad leverbaar.



Blusdeken gebruiken

Met een blusdeken kunt u een beginnende brand doven. Let er bij het kopen van een branddeken op welke maatvoering voor uw situatie het meest geschikt is. Het advies is om de blusdeken op een goed toegankelijke plek op te hangen. Het is bij dit blusmiddel namelijk van groot belang dat u deze direct kunt toepassen in een noodsituatie. De deken zit in een wandhouder en is voorzien van een ophangpunt. Het is verstandig om de branddeken op een hoogte te monteren waar iedereen bij kan. Dit blusmiddel is in de praktijk snel inzetbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Hoe benader ik de brand met een branddeken?

Houd de blusdeken opengeslagen tussen de brand en uzelf in. Op deze manier beschermt de blusdeken tegen de vlammen wanneer u de brand benaderd. Houd de deken op ooghoogte zodat u optimaal beschermd bent. Zorg dat uw handen ook goed afgedekt zijn tijdens het gebruiken van de branddeken. Staat er een persoon in brand? Begin dan de zuurstof te verdrijven van boven naar beneden. Hierdoor wordt de mogelijkheid van een “schoorsteenwerking” zoveel mogelijk voorkomen. lndien u de branddeken gebruikt zorgt deze ervoor dat de zuurstof wordt weggenomen waardoor het vuur wordt gedoofd.

Veilig gebruik van de blusdeken

  • Zorg ervoor dat de branddeken goed toegankelijk, schoon en onbeschadigd is
  • Trek de blusdeken uit de houder van de blusdeken
  • Sla de bovenkant van de branddeken een keer om uw handen zodat ook uw handen beschermd zijn
  • Houd de blusdeken voor het lichaam als bescherming tegen de vlammen
  • Houd de blusdeken zo hoog mogelijk en blijf erachter
  • Dek de brand af met de blusdeken; zorg dat er geen lucht meer bij kan komen. Laat de blusdeken enige tijd liggen totdat de brandhaard is afgekoeld





 
CONTACT

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur
+31 (0)575-571616
info@fortimaxbeheer.nl

ONS KANTOOR

pand IJslandsestraat 1

Fortimax Beheer
IJslandsestraat 1
7202 CL Zutphen
 
 
 
 
VEILIG BESTELLEN EN BETALEN

VEILIG BESTELLEN EN BETALEN


Fortimax Beheer
NL87RABO0133515982
BIC: RABONL2U
KvK: 52932419
BTW: NL162585287B02 


Allesveilig.nl is onderdeel van Fortimax Beheer