Blusdeken kopen?

Met een blusdeken kunt u een brand in een vroeg stadium doven. Door de blusdeken over de brandhaard heen te leggen dooft het vuur in enkele seconden. De branddeken zorgt er namelijk voor dat er geen zuurstof bij de brandhaard kan komen. Blusdekens zijn gemaakt van een brandvertragend materiaal en worden geleverd in een wandhouder met ophangpunt en gebruikersinstructie. Een blusdeken is een voordelig, praktisch en effectief inzetbaar blusmiddel.

Alle door ons geleverde blusdekens zijn goedgekeurd en direct uit voorraad leverbaar.Blusdeken gebruiken

Met een blusdeken kunt u een beginnende brand doven. Let er bij het kopen van een blusdeken op welke maatvoering voor uw situatie het meest geschikt is. Het advies is om de blusdeken op een makkelijk en toegankelijke plek op te hangen. De blusdeken zit in een wandhouder die is voorzien van een ophangpunt waar aan de branddeken eenvoudig is op te hangen. Als u de blusdeken gebruikt zorgt deze ervoor dat de zuurstof wordt weggenomen waardoor het vuur wordt gedoofd. Een blusdeken is in de praktijk snel inzetbaar en makkelijk te gebruiken.

Hoe benader ik de brand?

Houd de blusdeken opengeslagen tussen jezelf en de brand in. Op deze manier beschermt de blusdeken je tegen de vlammen wanneer je de brand benaderd. Houd de deken op ooghoogte zodat je optimaal beschermd bent. Zorg dat je handen ook goed afgedekt zijn tijdens het gebruiken van de blusdeken. Staat er een persoon in brand? Begin dan de zuurstof te verdrijven van boven naar beneden. Hierdoor wordt de mogelijkheid van een “schoorsteenwerking” zoveel mogelijk voorkomen.

Veilig gebruik van de blusdeken

  • Zorg ervoor dat de blusdeken goed toegankelijk, schoon en onbeschadigd is
  • Trek de blusdeken uit de houder van de blusdeken
  • Sla de bovenkant van de blusdeken een keer om uw handen zodat ook uw handen beschermd zijn
  • Houd de blusdeken voor het lichaam als bescherming tegen de vlammen
  • Houd de blusdeken zo hoog mogelijk en blijf erachter
  • Dek de brand af met de blusdeken; zorg dat er geen lucht meer bij kan komen. Laat de blusdeken enige tijd liggen totdat de brandhaard is afgekoeld

 
CONTACT

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur
+31 (0)575-571616
info@fortimaxbeheer.nl

ONS KANTOOR

pand IJslandsestraat 1

Fortimax Beheer
IJslandsestraat 1
7202 CL Zutphen
 
 
 
 
VEILIG BESTELLEN EN BETALEN

VEILIG BESTELLEN EN BETALEN


Fortimax Beheer
NL87RABO0133515982
BIC: RABONL2U
KvK: 52932419
BTW: NL162585287B02 


Allesveilig.nl is onderdeel van Fortimax Beheer