Waarom een koolmonoxidemelder plaatsen?

Het plaatsen van een koolstofmonoxidemelder kan uw leven redden. Een koolmonoxidemelder detecteert koolmonoxide in een vroeg stadium en zorgt ervoor dat u op tijd gewaarschuwd wordt voor dit gevaarlijke gas. De door ons aangeboden CO-melders zijn gecertificeerd en voldoen aan de gestelde richtlijnen die zijn vastgelegd in de Europese norm EN 50291. Alle koolmonoxidemelders die wij leveren zijn getest en goedgekeurd door de NVWA en de Consumentenbond.

De koolmonoxidemelders die wij aanbieden zijn direct uit voorraad leverbaar.


Alkaline-Batterij
Alkaline Batterij
Lithium-batterij
Lithium batterij
230v-netstroom
230v netstroom
Honeywell
Honeywell
Ei-electronics
Ei electronics
FireAngel
FireAngel
Kidde
Kidde
Sensotec-Firehawk
Sensotec Firehawk

Een koolmonoxidemelder redt levens

Indien u van plan bent om een koolmonoxidemelder te kopen, zijn er meerdere opties. Zo kan een melder op verschillende manieren worden gevoed. U kunt hierbij kiezen voor een CO-melder die is voorzien van een vervangbare alkaline batterij of voor een CO-detector die is uitgerust met een duurzame lithium batterij. Het voordeel van een koolstofmonoxidemelder met een lithium batterij is dat de batterij net zo lang mee gaat als de melder zelf. U hoeft dus tijdens de levensduur van de CO-melder geen batterijen meer te vervangen. Er zijn ook koolstofmonoxidemelders leverbaar die gevoed worden door 230v netstroom en een back-up batterij hebben. De back-up batterij zorgt ervoor dat de melder ook blijft werken als de stroom uitvalt. Wij leveren enkel gecertificeerde koolmonoxidemelders van de betere merken.

Koolstofmonoxidemelder ophangen

Het is raadzaam om een koolstofmonoxidemelder te monteren op plekken waar er een verhoogde kans is op concentraties koolmonoxide. Dit kan in de buurt van een geiser, cv-ketel of andere installatie zijn. Het is ook het verstandig om een CO-alarm te installeren in verblijven waar u regelmatig bent zoals de slaapkamer of woonkamer. In de slaapkamer kunt u een koolmonoxidemelder het beste monteren op slaaphoogte. Het is namelijk van groot belang dat u het alarmsignaal van de CO-melder ook kunt horen wanneer u slaapt. Koolmonoxide is een fractie lichter dan zuurstof en zal zich over de breedte verspreiden en pas in een later stadium het plafond of de vloer bereiken. Om ervoor te zorgen dat de koolstofmonoxidemelder in een vroeg stadium alarm slaat, kunt u de CO-melder het beste op een hoogte van ongeveer 1,40 meter monteren. Installeer de koolmonoxidemelder op minimaal 1 tot 2 meter afstand ten opzichte van het verbrandingstoestel. Hiermee verkleint u de kans op een vals alarm. Indien de CO-melder op een verkeerde positie wordt geplaatst, kan dit leiden tot een te laat alarm. Als er koolstofmonoxide ontstaat en vrijkomt is het van groot belang dat u zo snel mogelijk wordt gewaarschuwd.

Op welke plek monteer ik een CO-melder?

 • Elke ruimte met een verbrandingsapparaat en in de buurt liggende ruimtes waar mens en/of dier een aanzienlijke tijd doorbrengen
 • Alle slaapverblijven
 • Ruimtes met een open verbrandingshaard
 • Ruimtes waar mensen voor een langere periode aanwezig zijn, bijvoorbeeld een werk- of woonkamer
Te vermijden plaatsen:
 • In direct omgeving van een kooktoestel
 • Buiten
 • In kleine afgesloten ruimtes, bij voorkeur daar net buiten
 • In vochtige ruimtes
 • Tochtige plekken of hoeken
 • Direct boven eenhittebron zoals radiatoren
 • Achter gordijnen en meubels

Hoe werkt een koolmonoxidemelder?

Een koolmonoxidemelder neemt verhoogde concentraties koolmonoxide waar en slaat alarm als de grenswaarde gedurende een bepaalde periode overstegen wordt. De CO-melder werkt volledig zelfstandig en meet elke minuut of er in de ruimte een verhoogde concentratie koolstofmonoxide aanwezig is. De meetranges voor koolmonoxide worden uitgedrukt in zeer nauwkeurige ppm waarden (afkorting voor parts per million ). Hoe snel een CO-melder alarm slaat, is mede afhankelijk van de grootte van een ruimte en hoeveelheid ventilatie er in de ruimte aanwezig is. Daarnaast is van invloed welke luchtstromen er zijn en waar en in welke hoeveelheden de koolmonoxide de ruimte binnenkomt.

Over koolmonoxide

Koolmonoxide (CO) is een gevaarlijk en giftig gas dat snel wordt opgenomen in uw bloed en staat bekend als sluipmoordenaar. Dit schadelijke gas is reukloos, smaakloos en onzichtbaar. Koolmonoxide  is een verbinding die ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen zoals aardgas, hout en olie. Tijdens het verbrandingsproces zorgt zuurstof voor een optimale verbranding en koolmonoxide kan dan ook pas ontstaan als er onvoldoende aanvoer van zuurstof is. Indien er verhoogde concentraties koolstofmonoxide in een ruimte aanwezig zijn, bestaat de kans dat u een koolmonoxidevergiftiging oploopt. Het plaatsen van een koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat u en uw gezin tijdig worden gewaarschuwd wanneer er koolmonoxide vrijkomt.
Koolstofmonoxide wordt in de dagelijkse praktijk onderschat en niet altijd tijdig herkend als mogelijke oorzaak bij een ongeval. Alleen al in Nederland vallen er elk jaar circa tien dodelijke slachtoffers en worden honderden personen met een koolmonoxidevergiftiging opgenomen in het ziekenhuis.

Voor uitgebreidere informatie over koolmonoxide kunt u terecht op koolmonoxide.nl.
 

 
CONTACT

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur
+31 (0)575-571616
info@fortimaxbeheer.nl

ONS KANTOOR

pand IJslandsestraat 1

Fortimax Beheer
IJslandsestraat 1
7202 CL Zutphen
 
 
 
 
VEILIG BESTELLEN EN BETALEN

VEILIG BESTELLEN EN BETALEN


Fortimax Beheer
NL87RABO0133515982
BIC: RABONL2U
KvK: 52932419
BTW: NL162585287B02 


Allesveilig.nl is onderdeel van Fortimax Beheer