Menu
EUR
Een brandblusser kopen? Voor elke situatie een oplossing

Een brandblusser kopen? Voor elke situatie een oplossing

Welke brandblusser kan ik het beste aanschaffen?

Een brandblusser is direct inzetbaar en geschikt voor het blussen van een beginnende brand. Je kunt uit eigen overweging er voor kiezen om je woning of werkruimte te beveiligen door een brandblusser op te hangen. In studentenhuizen of het bedrijfsleven is het verplicht om een blusser te monteren. Door de aanwezige blussers periodiek te laten keuren, blijven de blusmiddelen in een goede staat van onderhoud. Let er wel op dat de aanwezige blusmiddelen gecontroleerd worden door een bij de KIWA NCP aangesloten onderhoudsbedrijf.

Welke eis of oplossing en type brandblusser is geschikt?

In onderstaande brandblusser overzicht tref je de blusmiddelen aan die geschikt zijn om te monteren:

Studentenhuis of kamerverhuur – Schuimblusser 6 Liter
Musea of tentoonstelling – Schuimblusser 6 Liter
Kantoorruimte – Schuimblusser 6 Liter
Garage of loods (indien niet kouder dan 0°C ) – Schuimblusser 6 Liter
Bij of in een CV-installatie ruimte  – Poederblusser 6 Kilogram
Schuur of garage (indien niet kouder dan 0°C) – Schuimblusser 6 Liter
Auto of bestelbus – Poederblusser 2 Kilogram of schuimblusser 2 liter
Verplaatsbare patat of oliebollenkraam – Schuimblusser 6 Liter (geschikt voor vetbranden F)
Werkplaats – Schuimblusser 6 Liter
Parkeergarage (indien niet kouder dan 0°C) – Schuimblusser 6 Liter
Supermarkt – Schuimblusser 6 Liter
Winkel – Schuimblusser 6 Liter
Magazijn of vorstvrije opslagruimte – Schuimblusser 6 Liter
Vrachtauto – Poederblusser 12 Kilogram
Discotheek – Schuimblusser 6 Liter
School – Schuimblusser 6 Liter
Restaurant of eetcafe – Schuimblusser 6 Liter

Welke brandblusser kan ik het beste kopen?

De laatste jaren wordt telkens vaker een schuimblusser gekocht, een schuimblusser is makkelijk in gebruik en laat geen nevenschade achter. Allesveilig.nl verkoopt schuimblussers van diverse A-merken. De brandblussers die wij aanbieden hebben allemaal een Rijkstypekeur en voldoen aan de EN3 normering. Ook de poederblussers, CO2 brandblussers en vetbrandblussers voldoen aan alle richtlijnen.

De juiste brandblusser kiezen

Zoals eerder uitgelegd in ons blog bestaan er diverse soorten brandblussers, die inzetbaar zijn voor verschillende type brandhaarden. Ook qua inhoud zijn er verschillende mogelijkheden. Bij schuimblussers wordt er gesproken over een liter inhouden en bij Poederblussers en CO2 brandblusser is er sprake van een inhoud die wordt uitgedrukt in kilogrammen.

Wanneer gebruik je een schuimblusser

Een schuimblussers staat ook bekend als sproeischuimblusser genoemd en bevat een mengsel van water en een speciaal AAAF-schuim.  Dit schuim zorgt ervoor dat er geen zuurstof meer bij de brandhaard kan komen, waardoor het vuur wordt gedoofd. Een schuimblusser staat onder permanente druk en heeft een hoge bluscapaciteit. Dit type blusser heeft ook een relatief hoge bluscapaciteit en kan dus in korte tijd veel schade voorkomen. Een sproeischuimblusser is te gebruiken voor de brandklasse A en B geeft weinig nevenschade en is daardoor toepasbaar op plekken waar dierbare of kostbare apparatuur aanwezig is. Na gebruik zijn de spullen veelal te herstellen en her te gebruiken. Een vetschuimblusser is ook geschikt voor het blussen van branden in de brandklasse F.

Tegenwoordig zijn er ook milieuvriendelijke brandblussers die voorzien van een ECO milieukeur. Deze schuimblussers zijn voorzien van een ander soort schuim dat biologisch afbreekbaar is en daarmee veel minder belastend voor het milieu is. Deze milieuvriendelijk schuimblusser is qua bluscapaciteit en bluseigenschappen identiek aan een normale schuimblusser.

Een poederblusser als goed alternatief

Een poederblusser is vorstbestendig en is net zoals een schuimblusser direct inzetbaar. De poederblusser is gevuld met een speciaal poeder dat uitermate effectief werkt voor het blussen van een beginnende brand.  Een poederblusser heeft een krachtig blusvermogen en is tevens breed inzetbaar. Een nadeel van dit type brandblusser is wel dat het nevenschade veroorzaakt, waardoor apparatuur die in aanraking met het poeder komt niet is her te gebruiken.

CO2 brandblusser voor het blussen van elektrische- of onder spanning staande apparatuur

Een CO2 brandblusser heeft een speciale spuitslang met praktisch handvat en staat ook bekend als koolzuursneeuwblusser is voorzien van een droog schoon en onschadelijk blusmiddel.  Een koolzuursneeuwblusser is ideaal toepasbaar voor het blussen van kostbare elektronische apparatuur.  speciale spuitslang. Het blusgas dat in een CO2 brandblusser aanwezig is geleid geen stroom en ka hierdoor ook gebruikt worden in de meterkast of keuken.

Welke brandblusser inhoud past het beste bij mijn specifieke situatie?

Voor het bepalen van welk formaat brandblusser u nodig heeft, moet je goed kijken naar de afmetingen en omgeving van de ruimte waar de blusser gemonteerd gaat worden. Bij een grotere omgeving is het van belang dat je minimaal een brandblusser met 6 liter of 6 kilogram plaatst. Voor zakelijk gebruik zijn er richtlijnen en is er een minimale eis dat er een schuimblusser van 6 liter of meer in een ruimte aanwezig is.

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!