Menu
EUR
Veiligheidsartikelen voor veilig werken op hoogte

Veiligheidsartikelen voor veilig werken op hoogte

Veiligheidsartikelen voor veilig werken op hoogte

Er komen nog vaak ongelukken voor die voorkomen hadden kunnen worden met de juiste preventie. Veilig werken op hoogte vereist een juiste combinatie van kennis, training en uitrusting. Door te investeren in  materiaal en het volgen van de juiste procedures, valt risico verder te verminderen

In ons vorige blog "valbeveiliging bij werken op hoogte" zijn een aantal belangrijke praktische vuistregels opgenomen over valbeveiligingssystemen en het belang van voorlichting, onderhoud en training. In dit blog nemen we een aantal belangrijke producten voor veilig werken op hoogte nog eens nader onder de loep.  

Persoonlijke Valbeveiliging

Persoonlijke valbeveiliging is cruciaal voor het werken op hoogte. Hieronder vallen harnassen, veiligheidslijnen en anti-trauma riemen:

  • Harnassen: een goed passend harnas verdeelt de impact van een val over het lichaam en houdt de gebruiker rechtop. Dit harnas zorgt er ook voor dat het lichaam en de rug via de veiligheidslijn rechtop blijft bij een val. 
  • Verminderen het risico op hangtrauma door de doorbloeding op gang te houden na een val met de anti trauma riem door het hiermee ook weer vrij kunnen bewegen van de benen en daarmee de doorbloeding op gang brengen in de gevaarlijke hangfase in het harnas na de val.
  • Veiligheidslijnen of vallijnen met geïntegreerde schokdempers zorgen voor de demping via een veilige verbinding met een vast punt. De solide lijn is bevestigd aan een veilig ankerpunt. Het harnas is bevestigd aan deze lijn die is voorzien van bevestigingshaken.

Gebruik van geschikte veiligheidsschoenen

Werken op hoogte kan extra fysieke belasting en stress veroorzaken. Of je nu op ladders, steigers of daken werkt, een goede grip dient uitglijden en struikelen te voorkomen. Antislipzolen bieden stabiliteit en reduceren valrisico. Ook op de voeten en enkels. Veiligheidsschoenen bieden ondersteuning om vermoeidheid te verminderen, comfort te verhogen en om de juiste lichaamshouding te behouden. 

Veiligheidsschoenen met antislipzolen bieden essentiële grip en stabiliteit om uitglijden en struikelen te voorkomen. Ze beschermen de voeten tegen scherpe voorwerpen, vallende materialen en bij het botsen. Verder bieden ze vooral ook ondersteuning om vermoeidheid te verminderen tijdens langdurig werken.

Bescherming met veiligheidshandschoenen en bouwhelm

Veiligheidshandschoenen bieden extra grip wat belangrijk is bij het veilig kunnen vasthouden. Ook is risico op snij- en schuurwonden minder met sterke, en snijbestendige materialen die de handen beschermen. Dit voorkomt verwondingen en zorgt er verder ook voor dat werknemers efficiënter en zelfverzekerder kunnen werken. Werken op hoogte betekent vaak ook werken met divers gereedschap en allerlei uiteenlopende materialen. Een goede grip is essentieel om te voorkomen dat objecten wegglippen op hoogte. PBM werkhandschoenen zijn ontworpen met antislipmaterialen die grip verbeteren, zelfs in natte of olieachtige omstandigheden.

Bouwhelm bij werken op hoogte: met de kans op vallende materialen of andere objecten levert de bouwhelm bescherming met de impact van schokken bij botsen te absorberen en te beschermen bij vallende voorwerpen. De helm verdeelt de kracht van de impact over een groter gebied, waardoor de kans op ernstig letsel aanzienlijk of het buiten bewustzijn raken wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk bij werken op hoogte, waar de kans op vallen of botsen na de val groter is (ook bij een val aan een vallijn in een harnas). Veel helmen zijn bovendien uitgerust met reflecterende strips of zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren zoals oranje of geel. Dit verhoogt de zichtbaarheid van de werknemer, vooral in omgevingen met weinig licht of bij slecht weer.  

Een moderne bouwhelm is ontworpen met het oog op comfort en pasvorm zodat de helm stevig op zijn plaats blijft zitten met langdurig draagcomfort. Verstelbare banden en ventilatieopeningen zorgen ervoor dat de helm goed past en de drager koel blijft. 

Afbakening en zichtbaarheid bij werken op hoogte
 

  • Verkeerskegels zijn verder belangrijk voor het veilig kunnen markeren van de gevarenzone bij vallende objecten en/of het voldoende veilig en op afstand kunnen (om)leiden van omstanders en/of verkeer  Ze zorgen voor duidelijke zichtbaarheid en veiligheid.
  • Veiligheidsvesten, voldoende reflecterende veiligheidsvesten zorgen voor optimale zichtbaarheid, cruciaal voor zowel verkeersregelaars als bouwvakkers. Bekijk onze reflectie proof veiligheidsvesten.
  • Afzetlint en barrières dienen om duidelijk af te bakenen waar mensen wel en niet mogen komen. Dit helpt om ongevallen te voorkomen en zorgt voor een georganiseerde werk- of evenementen omgeving. 

Bekijk ons assortiment voor veilig werken op hoogte en ga veilig de hoogte in. 

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!