Menu
EUR
Waar plaatst u een hittemelder

Waar plaatst u een hittemelder

Wanneer kiest u voor een hittemelder?

In veel woningen zijn rookmelders gemonteerd die in een vroeg stadium reageren op rookontwikkeling. Op enkele plaatsen in huis zijn rookmelders echter minder geschikt en kan u beter een hittemelder monteren. Een hittemelder is een thermische melder die niet reageert op rook en minder gevoelig is voor stof of dampvorming. Dit type melder geeft enkel aan alarmmelding wanneer de temperatuur in de ruimte waar een melder is geplaatst boven de 58 graden Celcius komt. Het risico op een valse melding is gering doordat een hittemelder enkel alarm zal slaan bij (smeul)branden. Kort samengevat kan u een hittemelder het beste monteren op plekken waar rookmelders niet geschikt zijn of er een risico is op ongewenste alarmmeldingen.

Op welke plek monteert u een hittemelder?

Er zijn een aantal plekken waar u beter een hittemelder kunt monteren in plaats van een rookmelder. U kunt hierbij denken aan de keuken, garage of een centrale verwarmingsruimte. Ook op andere plaatsen waar veel wordt gerookt of er sprake is van lichte dampvorming kan u beter een hittemelder installeren. Ons advies is om een thermische melder enkel ter ondersteuning van rookmelders te plaatsen. Er zijn ook merken die series leveren waarvan u de rookmelders en hittemelders met elkaar kunt koppelen. Afhankelijk van het merk en type kan u deze melders bekabeld of draadloos met elkaar verbinden. Als er dan sprake is van rookontwikkeling of brand wordt u in beide gevallen heel snel gewaarschuwd. Alle rookmelders en hittemelders die onderling gekoppeld zijn geven dan een alarmmelding af.

Op welke positie installeert u een hittemelder?

Een hittemelder dient net zo als een rookmelder aan het plafond te worden gemonteerd. Het beste is om de melder op een centrale positie in een ruimte te installeren. Plaats een melder bij voorkeur minimaal 50 centimeter uit de hoek of houdt enige afstand ten opzichte van de muur. Hittemelders kunnen gemonteerd worden op posities die grenzen aan vluchtroutes of waar rook of stoom vrijkomt zoals een keuken. U kan een thermische melder niet te dicht in de buurt van het gasfornuis of kookplaat ophangen omdat er dan de kans bestaat dat de melder een vals alarm geeft. Een badkamer of doucheruimte is ook uitgesloten aangezien deze ruimtes te vochtig zijn.
 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!