Menu
EUR
Wat is de beste brandblusser?

Wat is de beste brandblusser?

Wat is de beste brandblusser

De beste brandblussers van diverse bekende A-merken kan je bestellen in onze webshop. Alle brandblussers die wij aanbieden zijn voorzien van het Rijkstypekeur. Dit betekent dat de blusser voldoet aan de in Europa gestelde eisen en kwaliteitsstandaard. 

Welk type brandblusser kan ik het beste kopen?

Er zijn meerdere soorten brandblussers die je kunt verdelen in drie categorieën. De brandblusser die tegenwoordig het meest wordt verkocht is de schuimblusser, daarnaast wordt de alom bekende poederblusser en CO2 brandblusser veel verkocht in specifieke situaties. Mede afhankelijk van welk type brand er op locatie kan ontstaan is belangrijk om te kijken of de blusser kan worden ingezet voor het blussen van een brand in een bepaalde brandklasse. De brandklasse die een brandblusser is toegekend geeft aan voor welk type brand de blusser kan worden gebruikt. De verschillende soorten brandblussers hebben specifieke kwaliteiten. Zo zijn sommige brandblussers vorstvrij en inzetbaar bij vetbranden en andere blussers weer niet. De juiste keuze voor de beste brandblusser kan je maken door te kijken naar in welke omgeving de blusser geplaatst wordt of wat voor een mogelijke brandgevaar er in de ruimte aanwezig is. Ook kan er bepaalde eis vanuit de brandweer of gemeente zijn, waardoor je dient te kiezen voor een brandblusser die voldoet aan de door hen gestelde eisen. Kijk bij het aanschaffen van een blusser goed naar het blusvermogen in verhouding tot de locatie. In grotere ruimtes is het advies om een brandblusser te monteren met een hoog blusvermogen.

Verschillen tussen schuimblusser, poederblusser en CO2 blusser

Een schuimblusser wordt veelal ingezet in kantoorruimtes, woonhuizen of studentenhuizen. De nevenschade die ontstaat wanneer je brandblusser gebruikt is nihil. Het schuim dat tijdens het blussen vrijkomt kan je met behulp van water eenvoudig verwijderen. Een koolzuursneeuwblusser, ook wel bekend als Co2 blusser, wordt gebruikt in ruimtes waar hoogwaardige en waardevolle technische apparatuur aanwezig is. Je kunt hierbij denken aan serverruimtes of laboratoria. Poederblussers kan je goed gebruiken in werkplaatsen, magazijnen of andere grotere bedrijfsruimtes. Een poederblusser heeft een grote bluscapaciteit en kan ook worden gebruikt in niet vorstvrije ruimtes.

Over hoe je een brandblusser het beste kunt gebruiken kan je terecht in een eerder door ons geschreven blog.
 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!