Menu
EUR
Welke koolmonoxidemelder is het beste

Welke koolmonoxidemelder is het beste

Tips bij het kopen van een goede koolmonoxidemelder

Uit recent onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit en de Consumentenbond is gebleken dat er wel degelijk ondeugdelijke koolmonoxidemelders in omloop waren.  Al deze producten zijn ondertussen door desbetreffende fabrikanten uit de handel genomen en niet meer leverbaar. Het merendeel van de geteste CO-melders kwamen echter als betrouwbaar uit de testresultaten naar voren. Alle koolmonoxidemelders die Allesveilig.nl in het assortiment voert voldoen aan alle richtlijnen en de Europese normering.

Beste koolmonoxidemelder

Er zijn meerdere bekende en betrouwbare fabrikanten die gecertificeerde koolmonoxidemelders produceren. Een goed werkende koolmonoxidemelder voldoet aan de in Europa geldende eisen en is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 50291. Dit betekent dat deze koolmonoxide melders op tijd alarm slaan wanneer er verhoogde concentraties koolmonoxide in een ruimte aanwezig zijn waar de CO meter is geplaatst. Enkele betrouwbare fabrikanten van goedgekeurde koolmonoxidemelders zijn; Ei Electronics, FireAngel, Kidde, First Alert, Honeywell en Sensotec Firehawk. De CO-melders van deze merken zijn gecertificeerd, uitgebreid getest en voldoen aan de hoogste mogelijke kwaliteitsstandaard. De CO-melders die wij in onze webshop aanbieden zijn veelal ook getest en goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Consumentenbond. U kunt een betrouwbare en gecertificeerde koolmonoxidemelder kopen in de webshop van Allesveilig.nl.

Wat is de levensduur van een koolmonoxidemelder?

De technische levensduur van een koolmonoxidemelder verschilt per merk en type. De meeste melders gaan 7 tot 10 jaar mee. Dit is echter ook afhankelijk van omgevingsinvloeden en de soort voeding die in het CO alarm aanwezig is. Een sensor die in de melder aanwezig is en zorgt voor een tijdige alarmering en detectie van koolmonoxide is gevoelig voor stof en dampvorming. Het is van belang om de koolmonoxide meter op de juiste plek en positie te plaatsen. Maak de melder regelmatig voorzichtig schoon met behulp van een licht vochtige doek of zachte borstel van een stofzuiger. Er zijn koolmonoxidemelders te koop die worden geleverd met een vervangbare alkaline batterij. Voordeel van dit type melder is dat deze veelal iets goedkoper zijn. Een nadeel is dat u elk jaar de batterij moet vervangen. Een oplossing om voor een CO-melder te kiezen die is uitgerust van een onvervangbare en duurzame lithium batterij. Deze voedingsbron hoeft u tijdens de levensduur van de detector niet te vervangen.

Tip van Allesveilig.nl koop geen combinatie melder

Er zijn nog steeds koolmonoxidemelders te koop die zowel rook- als koolmonoxide detecteren. Dit is risicovolle vorm van beveiligen aangezien rook opstijgt en koolmonoxide niet. Dit betekend dat afhankelijk van waar u dit type melder ophangt niet op tijd gealarmeerd zal worden. Het is verstandig om gescheiden melders aan te schaffen en een rookmelder aan het plafond te monteren en de koolmonoxidemelder aan de wand op een hoogte van ongeveer 1,40 meter.

In eerder blogberichten kan u terecht voor meer informatie over rookmelders en hittemelders.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!